Ilmianna isä

Kaupallinen yhteistyö – Paulig

Tunnetko jonkun isän – tulevan, tuoreen tai vaikka kokeneemmankin?

Nyt voit ilmiantaa hänet Pauligille, joka arpoo viidelle onnekkaalle Cupsolo-isyyspakkaukset! Pakkaukseen sisältyy Cupsolo Empire -kapselilaite, laitteeseen sopivat kahvit, jotain kivaa vauvalle ja jotain vielä isällekin!

IMG_5489.jpg

Minut Paulig haastoi puolestaan tarinoimaan vanhemmuudesta, mikä oli oikeastaan yllättävän vaikeaa, kun ottaa huomioon, että minun Isyyspakkauksessani olen tarinoinut vanhempana olemisesta useamman kerran viikossa jo liki kolme vuotta. Onko jotain jäänyt kertomatta?

Vanhemmuuteen liittyy paljon kuluneita fraaseja, ja olen käyttänyt varmasti jo kaikki kliseet siitä, miten lapsi on laittanut elämän ja sen prioriteetit kaikin puolin uusiksi. Paljon isoja tunteita ja uusia tilanteita, jotka jokainen uusi vanhempi kohtaa omalla tavallaan.

Pohdin edelleen usein sitä, miten ihmeellistä on, että kokonainen ihminen voi ilmestyä täysin tyhjästä ja on yhtä aikaa aivan samanlainen kuin kaikki muutkin ja silti aivan omanlaisensa. Ja sitten hän alkaa imeä tietoa ympäristöstä ja tehdä asioita itse.

Ja siitä päädyin pohtimaan, mikä minut on ylipäänsä yllättänyt isänä.

IMG_5431.jpg

”Ei saa kuvata!”

Ensimmäinen yllätys oli se, miten yksilöllisiä lapset ovat. Tietysti tiesin, että isommat lapset ovat kiinnostuneita eri asioista, mutta se, että aivan pienet vauvatkin ovat niin omia persooniaan, pääsi yllättämään. Vaikka kuinka kuuntelisi jonkun toisen vanhemman neuvoja, niiden soveltaminen omaan elämään ei aina onnistukaan.

Luulin esimerkiksi aivan aidosti, että kaikki lapset imevät tuttia ja juovat tuttipullosta ja niistä vieroittaminen olisi jotenkin ongelmallista. Meidän tyttömmepä ei suostunut pitämään suussaan kumpaakaan, vaikka niitä sinne tyrkytettiinkin. 

Luulin myös, että kaikki lapset rakastaisivat soseita ja mietoja makuja kuten porkkanaa. Sittemmin kävi ilmi, että tyttö vihaa erityisesti porkkanasosetta, ja sosekeitoista hän ei välitä edelleenkään.

Toisaalta joissain asioissa tyttö tuntuu toimivan niin hämmästyttävän samalla tavalla kuin miljoonat muutkin pikkuprinsessat. Röyhelömekot. Rusetit. Kimaltelevat korut. Kruunut. Kaikki vaaleanpunainen. Wau. Sieltä se prinsessakausi tuli, vaikka sitä ei ole ainakaan tietoisesti yritetty edistää. Ei tietenkään myöskään estää.

IMG_5449 (1).jpg

”Ota kiinni!”

IMG_5454.jpg

”Isi, yritä taas ottaa kuva!”

Kaksivuotiaan vahvaa tahtoa ja kiukkukohtauksia ei voi myöskään ymmärtää ennen kuin ne osuvat omalle kohdalle. Lapsi lukee vanhempiensa tunnetilat sekunnissa ja kommentoi niitä. Hän myös tietää, miten äidin ja isin saa hermostumaan, ja osaakin painaa juuri oikeasti nappuloista saadakseen sen tapahtumaan. Täysin tarkoituksellisesti.

Silti eniten yllättää se, miten nopeasti lapsi kasvaa ja miten perillä hän onkin asioista. Hänen seurassaan on nykyisin todella varottava, mitä suustaan päästää ja vaihdettava välillä salakieleen. Englanti ei taida toimia enää montaa vuotta.

IMG_5457.jpg

”Ei saa kuvata!”

IMG_5460.jpg

”Ota taas kuva!”

Yksi yllätys on ollut muuten myös se, miten lapsi juoksee karkuun nähdessään kameran. Vain harvoin hänet saa poseeraamaan, mikä aiheuttaa pieniä haasteita bloggarille.

Sainpas napattua!

IMG_5432.jpg

Ja tämän kuvaushipan jälkeen onkin jo iltapala-aika.

IMG_5498.jpg

Pienelle jogurttia ja kotitekoista mysliä, ja isille Paulig Cupsolo Chai Latte. Nam. Eipä olisi tämän juoksun keskellä ehtinyt muunlaista lattea keitelläkään.

IMG_5472.jpg

IMG_5487.jpg

Entä sinä? Kerropa, mikä sinut on yllättänyt vanhempana.

Muista myös osallistua arvontaan ilmiantamalla isä Pauligin Cupsolo-isyyspakkauksen kampanjasivulla: http://www.paulig.fi/cupsolo-isyyspakkaus!

Cupsolo-isyyspakkauksen tärkein osa on Cupsolo Empire -kapselilaite, jolla pyöräyttää nopeasti kahvit vaikkapa silloin, kun yöunet ovat jääneet lyhyiksi. Pakettiin voi valita myös laitteeseen sopivia kapseleita, vauvatuotteen ja hoitotuotteen isälle. Onnea arvontaan!

Kampanja-aika on 27.4. – 15.5.2015, ja voittajat arvotaan 30.5.2015 mennessä.

Kommentit (9)
  1. Minut on tässä nyt kuukauden kestäneessä vanhemmuudessa yllättänyt se hätä, joka tulee vauvan itkusta. Ja siis siitä tietystä itkista, joka kertoo ettei kaikki ole hyvin. Siitä tulee suunnaton murhe ja halu tehdä mitä tahansa.

    Onneksi noita itkuja ei tule liian usein, joutuisin muuten olemaan aivan sydän sykkyrällä.

  2. Murkinamasu
    1.5.2015, 07:09

    Minun mielestäni kaikkien vauvojen itkut kuulostivat samalta. Nykyään tiedän, että nöin ei ole. Pystyn tunnistamaan muiden vauvojen äänistä oman vauvani itkun. Ja niitä itkujakin on erilaisia, eikä vaan yhtä tapaa ilmaista tunteita. On kipuitkua, väsynyttä itkua, käninää, hei mä heräsin -itkahdus… Itku on kuin oma kielensä ja jokaisella vauvalla on oma ääni.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *