Ilta kuvauskoulussa

Nyt kun pääsin valokuvauksen ja valokuvauskurssien makuun, tartuin heti seuraavaan tarjottuun tilaisuuteen ja osallistuin Nikonin ja valokuvaaja Mikko Rasilan järjestämään kuvausiltaan.

Tilaisuudessa oli mukana kymmenisen valokuvaavaa bloggaria, jotka kyselivät Mikolta vinkkejä omiin ongelmiinsa. Hauskaa, että ongelma oli oikeastaan kaikilla lähes sama: talvi ja hämärä. Kuvat kun saisivat kuitenkin olla valoisia, kirkkaita ja teräviä. Siihen Mikollakaan ei ollut tarjota muuta taikaa kuin jalusta ja aikavalotus.

IMG_8057.jpg

Tai sitten salama, jos on aivan pakko. Tässä Mikko näyttää, miten hän ”lussauttaa” salaman seinän kautta, jos se on tarpeen.

IMG_8067.jpg

Tilaisuus järjestettiin Mikon ja Stella Harasekin uudessa asunnossa, ja ei voinut kuin ihailla sitä valon määrää, joka tulvi isoista ikkunoista sisään vitivalkoisiin huoneisiin.

IMG_8266.jpg

Mietin, että tätä taustaa vasten voisi ottaa kuvan vaikka pyykkikasasta, ja sekin näyttäisi upealta.

IMG_8259.jpg

Ja tilan kuvaaminen olikin illan varsinainen tehtävä. Yritin kuitenkin muistaa myös niitä ruokakuvausoppeja, joista oli puhetta vain reilu viikko sitten, sillä Stella ja kumppanit olivat hankkineet pöydän täyteen herkkuja kuvausrekvisiitaksi ja naposteltavaksi.

Kuten tämän täysin epätodellisen kauniin mansikkakakun.

IMG_8098 (1).jpg

Illan varsinainen tehtävä oli siis kuvata asetelma tilassa, ja keskityin itse harjoittelemaan syväterävyyden hallintaa. Ja tässä on omat neljä asetelmaani.

Nikon palkitsee muuten parhaat kuvat ottaneen osallistujan vielä uudella kameralla! Irtoaisikohan näillä?

Aamiainen vuoteeseen I

IMG_8131.jpg

Aamiainen vuoteeseen II

IMG_8175.jpg

”Skonssia ja kirsikkaa”.

IMG_8103.jpg

”Tuparit”.

IMG_8227.jpg

Kivaa, pitäisi selvästi kuvata enemmänkin!

puheenaiheet ajattelin-tanaan sisustus ruoka-ja-juoma
Kommentit (3)
  1. Tiina Toratti
    17.6.2015, 09:43

    Olisiko vihjata muista kuvauskouluista? MInäkin haluan, tarvitsen.

    1. Moi, kysäisin Mikolta, ja hän suositteli työväenopistoa tai jotain paikallista kameraseuraa. Mulla ei valitettavasti ole sen tarkempia suosituksia, kun en ole aiemmin käynyt yhdelläkään kuvauskurssilla.

  2. Aivan mahtava tuo koirakuva 😀 ja oi, pääsit taas kuvauskouluun! olen kyllä itse vahvasti sitä mieltä että ensi kesänä menen taas Timin kurssille, niitä olisi kuulemma kaksin kappalein tarjolla ensi vuonna 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *