Ilta Sirkus Finlandiassa

Isyyspakkaus

Sirkus Finlandia on niitä asioita, jotka tuntuvat olleen olemassa aina. Siitäkin huolimatta muistan itse käyneeni Sirkus Finlandia vain kerran, joskus noin kolmekymmentä vuotta sitten. Nyt, sirkuksen ollessa Kaisaniemessä lokakuun ajan, päätin korjata tilanteen ja viedä myös tytön tutustumaan sirkukseen.

Tyttö oli nähnyt sirkuksen mainoksia kaupungilla, ja on kysellyt jo useamman viikon, milloin hän pääsisi sirkukseen. Ei hän tiennyt lainkaan, mistä on kyse, mutta oli kai kuullut päiväkodissa puhuttavan siitä. Ja jotain hauskaahan sen oli oltava!

"Isi, milloin mennään sirkukseen?" 

Tänään yllätin hänet ja kerroin, että menemme sinne vielä myöhemmin samana päivänä!

Jos ei tyttö tiennyt, mitä odottaa, en kyllä oikeastaan minäkään. Epäilin, että näemme jonkin klovnin ja akrobaatteja, mutta koska en ollut etukäteen tutustunut ohjelmaa, jokainen numero tuli yllätyksenä.

Show'n huippukohdat olivat lähes hypnoottinen Astronaut-kuolemanpyörä, hula-hula-vanteita käsittämättömän taitavasti pyörittänyt Monastyrsky-nimellä kulkeva atleetti sekä Cheban-ryhmä, joiden keinu singautti akrobaatit lähes teltan kattoon saakka!

Tunnelmaa esitysten välissä piti yllä amerikkalainen Michelle-klovni. Olipas hauska nähdä naisklovni, ja hän oli vielä erittäin hyvä!

Väliajalla sai ratsastaa...

...ja syödä tikkaria, harvinaista herkkua.

Hämmästyin nähdessäni lavalla myös merileijonia. Vaikka niiden ohjelmanumero olikin hauska, tällaisten eläinten kuljettaminen sirkuksen mukana tuntuu jotenkin erikoiselta eikä olen ihan tätä päivää. En toki tiedä, mikä kyseisten yksilöiden tarina on ja mikä olisi vaihtoehto niiden sirkusuralle.

Luulen, että seuraavaa sirkusretkeä ei tarvitse odottaa kolmeakymmentä vuotta.

Eiköhän tulla ensi syksynä uudelleen! En minä ainakaan pane sitä lainkaan pahakseni.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Näillä eläimillä on karu elämä. Ehkä ihmisestä hauskaa, mutta eläimelle ei todellakaan. Ikävää, että aijot tukea jatkossakin tälläistä eläinrääkkäystä ja opettaa lapselle, että tämä on muka ok. :/

Tommi K
Isyyspakkaus

Kuten kirjoitin, mielestäni tällaisten eläimien pitäminen show'ssa ei ole tätä päivää. Eläinrääkkäys on aika vahva termi, mutta toivon itsekin, että show tehtäisiin ihan ihmisvoimin. Esiintyjäthän vaihtuvat vuosittain, ja varmasti Finlandia kuuntelee myös yleisön palautetta. Akrobaattinumerot olivat muutenkin sirkuksen parasta antia.

Käytiin itsekin tuo katsomassa ja kokonaisuutena todella viihdyttävä :) Muutama ei niin viihdyttävä esitys joukossa, mutta kokonaisuus meni reilusti plussan puolelle. Toimi myös aikuisille oikein hyvin. Merileijonat olivat todella ihania vaikka itsekin mietin jo etukäteen, että tulisi käytyä varmaan useammin sirkuksessa jos näitä eläimiä ei näissä raahattaisi mukana. Onneksi itse esitys ei tuottanut mielipahaa, vaikka olenkin vahvasti sitä mieltä että koiria ja kissoja lukuunottamatta eläinten paikka on jossain ihan muualla kuin sirkuksessa. Toinen merileijonista on muuten syntynyt sirkukseen...

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Täällä meillä Sirkus Finlandia käy aina kesäkuun alussa. Lapsena se oli jokavuotinen perinne, sitten oli pitkä tauko ja nyt viime vuonna käytiin oman lapsen kanssa eka kertaa, niin myös tänä vuonna. Viime vuonna eläimistä oli mukana vain hevosia, koiria ja oliko ehkä jotain lintuja, ja silloin jo hevoset vähän pisti miettimään... ja nyt sitten oli nuo merileijonat. Kovastihan sitä vakuutellaan että on altaat ja on sitä ja on tätä, ja että sirkusvapaana aikana nuo elää iiiisossa altaassa oliko jossain Ruotsissa (? en muista maata enkä jaksa nyt googlata :D) kouluttajansa kanssa. En epäile etteikö kouluttaja sinänsä pitäisi niistä hyvää huolta, mutta onhan se... onhan se.

Oma 4-vuotias pisti aika pahan; "Äiti, onko nuo merileijonia?" "Joo, on ne." "Eikö niillä ole aika pitkä matka kotiin?" Niin... onhan niillä. Toivoisin kyllä itse että Sirkus Finlandiakin luopuisi jo eläimistä, jotkut puudelikoirat nyt asia erikseen, kun hännät viuhuen nauttivat esityksistä. Mutta tosiaan hevonenkin on aika kookas eläin matkatakseen ympäri Suomea tiukahkolla aikataululla.

Mutta noin muuten tykättiin esityksestä, lapsen suosikki oli ehdottomasti se hämähäkkimies teltan katossa ja äidille nuo lihaskimput tarjoili silmänruokaa :D Ja pelle oli tänä vuonna ihana! Se nauratti lastakin, vaikka esim. viime vuonna pellen jutuista meni iso osa lapselta aivan ohi.

Torey
Näissä neliöissä

Me tykättiin kanssa kun Turussa tytön kanssa käytiin katsomassa. :)

Merileijonat vei sydämen, mutta onhan se tosiaan aika hurjaa kun eläimet kulkee paikasta toiseen ja elinolot nyt ovat mitä ovat. 

adi (Ei varmistettu)

Uskaltaisikohan tuota sirkusesitystä viedä seuraamaan 2v3kk kummitytön? Vai luuletko, että tuo sirkusesitys olisi liian jännä/pelottava tuon ikäiselle? Ihan reipas tyttö kyseessä, mutta en tosiaan osaa itse (lapsettomana) sanoa, että missä vaiheessa teatteri- ja sirkusesitykset alkavat olla sopivaa kamaa pikkulapselle. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Jaa-a. Nyt pitää antaa tällainen riippuu lapsesta -vastaus. Esitys oli väliaikoineen kaksi tuntia, ja ainakin meidän tyttö olisi mun mielestä ollut vuosi sitten liian pieni seuraamaan, mutta ihan vain sen pituuden vuoksi. En usko, että hän olisi vielä silloin jaksanut istua paikoillaan niin pitkään. Tai mistäs sitä tietää, kun ei kokeiltu :) En mä sitä mitenkään pelottavana pitänyt. Ei lapset taida esimerkiksi ymmärtää, miten vaarallista se on, kun joku heiluu trapetsilla ilman turvaköyttää tai heittää voltteja hipoen teltan kattoa.

Salallaa (Ei varmistettu)

Meillä pian 4 vuotias poika, enkä ole vielä sirkukseen vienyt, koska en usko lapsen esitystä jaksavan seurata, tosin tänä kesänä maltettiin jo Muumi-näytelmää muumimaailmassa seurata jopa vissiin kahdesti, mutta silti..

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Mulla tuli mieleen, että kun oltiin katsomassa tätä oman tytön kanssa niin ainakin meitä aika lähellä joku pikkulapsi itki, kun pelkäsi yhden numeron musiikkia. Olisiko ollut se keinuakrobatiajuttu... joku kuitenkin, missä oli jotain aika raskasta rokkia. Ja orkesterihan tuolla on eli volyymi on aika korkea. Siitä näkökulmasta siis myös kannattaa miettiä :) Oman kanssa en olisi ihan noin pienenä mennyt, mutta samasta syystä kuin Tommi eli en usko että olisi jaksanut istua ihan niin pitkään. Oli siellä silti pieniäkin ja ihan kohtuudella (=poppareiden voimalla :D) tuntuivat malttavan,

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen ollut katsomassa sirkus Finlandiaa kahdeksan vuoden aikana viidesti ja ainut eläin, joka on ollut mukana on ollut hevonen. Siksi nyt hiukan hämmentää tuo, että siellä olisi nyt ollut merileijonia. Olin meinaan siinä uskossa, että eläimet ovat väistymässä ja ihmiset hoitaisi homman. Joskus muksuna kun kävin niin oli paljon eläinnumeroita ja nyt viime vuosina tosiaan max yksi.

prasa (Ei varmistettu)

Sirkuspuolelta voin varauksettomasti suositella Hurjaruuthin vuosittaista Talvisirkusta. Se kuului meidän jouluperinteisiimme jo ennen lapsen syntymää ja nyt muutaman vuoden tauon jälkeen olemme menossa sinne tytön kanssa, kun hän (toivottavasti) on riittävän iso.

Huikeaa taituruutta, hienot originaalimusiikit, tonttuja ja sika.

Kommentoi