Instagramin Tarinat

No niin, minäkin olen nyt siellä: Instagramin uudessa Tarinat-osiossa.

IMG_7754.png

Olen todella vastahakoinen ottamaan käyttöön mitään uusia some-härveleitä – nykyisissäkin on ollut jo riittävästi ylläpidettävää – mutta tätä ajattelin nyt kokeilla.

Twitteristä en koskaan innostunut. Siellä olisi pitänyt viettää aikaa paljon enemmän kuin mihin oli kiinnostusta ja olla myös paljon nokkelampi ja sarkastisempi. En ole koskaan jaksanut seurata ketään Twitterissä, ja parit yritykset twiitata itse ovat olleet lähinnä nolostuttavia.

Snapchatin käyttö kaatui minulla kahteen asiaan: aivan käsittämättömään käyttöliittymään ja ajatukseen siitä, että joutuisin lähteä keräämään seuraajia täysin nollasta. Nyt olen tyytyväinen, että nähnyt sitä vaivaa, sillä olen varma, että Instagram-tarinat tulee tappamaan Snapchatin tai vähintään pysäyttämään sen kasvun. Uskon jopa, että monet sekä Instagramiin että Snapchatiin postanneet somettajat luopuvat Snapchatista ja keskittyvät yhteen alustaan – ja erityisesti yhteen valmiiseen yleisöön.

Jos et tiedä yhtään, mistä puhun, kyse on siis kuvista ja videoista, jotka on katsottavissa vain 24 tunnin ajan ja jotka katoavat sen jälkeen palvelusta. Itse voisin kuvitella jakavani höpöhöpövideoita, joiden en halua jäävän talteen blogiini tai Instagram-profiiliini. Parhaat postaukset voin toki päättää jakaa myös varsinaisella Insta-tililläni.

Siis tervetuloa omaan Tarinaani. Se löytyy Instagramin aloitusnäytön yläreunasta, mutta ensin sinun pitää tietysti alkaa seurata Instagram-tiliäni. En lupaa mitään.

Kommentit (4)
  1. Sun ja rouvan ”tarinat” on tähän saakka mukaan lähteneistä seuratuistani kaikkein mielenkiintoisinta katsottavaa 🙂 Jatkakaa siis ihmeessä!

    1. No muuta kiitos! Mä en ole oikein vielä keksinyt, mikä on perus-Instagramin, Tarinoiden ja blogin juttujen suhde toisiinsa. Tavallaan siellä tarinoissa on nyt asioita, jotka voisivat olla myös kuvana Instassa tai jonain pikkupostauksena blogissa. Eiköhän sille opettelun kautta oma paikkansa löydy.

  2. Jos käsitin tekstistäsi oikein, ettet ole sen liioin käyttänyt Snapchattia etkä ”nähnyt vaivaa” syventyä kunnolla sovelluksen käyttöön ja sen sisältöön, miten voit kokea olevasi varma siitä, että Instagram tulee tappamaan Snapchatin? 🙂 Sovelluksena Snapchat on paljon kätevämpi viestintään kuin Instagram (kömpelöine direct-laatikoineen) – se mahdollistaa paljon muutakin kuin ”seuraajien” (tarkemmin sanottuna kaverien) kalastelua ja julkista tarinafeediä.

    1. Heh, no siinä nyt oli vähän liioittelua. Mutta tarinat olivat jo kaksi vuotta sitten Snapchatin käytetyin ominaisuus, ja ihan vaan omassa (hyvin aikuisessa) kaveripiirissäni en ole koskaan ikinä kertaakaan kuullut tai nähnyt, että kukaan olisi snäppäillyt kaverinsa kanssa. Viime aikoina sovellus on tullut eteen lähinnä face swap -kuvista, joita on jaettu Facebookiin. Nyt olen kuullut useammankin ”seuraajien kalastelijan” havahtuvan siihen, että Instagramissa heillä on paljon enemmän seuraajia kuin Snapchatissa kavereita, ja viedoita myös katsotaan sieltä enemmän.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *