Isin ja äidin vapaapäivä

Isillä ja äidillä oli lauantaina harvinainen vapaapäivä: mummo ja pappa hoitivat tyttöä koko päivän, ja pääsimme Rouvan kanssa kahdestaan kaupungille. Siitä otettiinkin sitten kaikki irti.

IMG_0142.jpg

Lähdimme liikkeelle ennen puolta päivää ja palasimme takaisin vasta illalla, kun tyttö oli jo menossa nukkumaan. Edellisen kerran olemmekin viettäneet näin pitkän ajan kahdestaan… hmm… kaksi vuotta sitten, ennen kuin lapsi syntyi.

Aivan ensimmäisenä suuntasimme lounaalle Olympialaiturissa seisovalle Silja Serenadelle ja sen italialaiseen Tavolàta-ravintolaan. Sain sinne kutsun maistamaan uuden à la carte -ravintolan antimia ja tutustumaan muutenkin remontoituun laivaan.

IMG_0153.jpg

IMG_2521.jpg

Saimme maistella ravintolassa useampia annoksia. Alkupaloista ja jälkiruoista tarjoiltiin miniversiot ja pääruokia sai maistella buffet-pöydästä. Ravintolahan ei siis oikeasti ole buffet-ravintola, ja kaikista ruoista oli esillä myös esimerkkiannokset niin kuin ne oikeasti tarjoiltaisiin asiakkaille.

IMG_0162.jpg

IMG_2424.jpg

IMG_2443.jpg

IMG_2476.jpg

IMG_2498.jpg

Ruoka oli erittäin hyvää ja ravintola ehdottomasti suosittelun arvoinen, jos aiot risteillä Serenadella. Suosittelen maistamaan alkuun vitello tonnatoa, pääruoaksi siikaa ja gnoccheja ja jälkiruoaksi tiramisùa. Rouva taas rakastui suklaatorttuun. Eivät tattirisotto tai possupastakaan pöllömpiä olleet.

Olympiaterminaalista oli lyhyt kävelymatka päivän seuraavaan kohteeseen.

IMG_0174.jpg

Lounaan jälkeen oli vuorossa vierailu Ateneumissa siellä vasta avautuneessa Tove Janssonin satavuotisnäyttelyssä. Vanhana muumifanina olin odottanut näyttelyn avautumista jo kovasti, ja oli hienoa, että juuri avajaisviikolla järjestyi mahdollisuus käydä siellä. Palataan siihen vielä toisessa postauksessa.

IMG_0258.jpg

Päivän päätteeksi kävimme vielä elokuvissa. Edellisestä yhteisestä elokuvastakäynnistä olikin kulunut jo aika tasan kaksi vuotta. Perhe (August: Osage County) oli tragikoomisudessaan viihdyttävä, näyttelijäkaarti vaikuttava ja erityisesti Meryl Streep ja Julia Roberts tekivät hienot roolit.

IMG_0027.jpg

Isovanhemmatkin selittivät tohkeissaan, mitä kaikkea he olivat tehneet tytön kanssa ja miten hienosti kaikki oli mennyt. He päättivät tällä kertaa yöpyä hotellissa, ja he olivat käyneet tytön kanssa katsomassa sitä ja sen leikkihuonettakin. Aikamoinen win-win-win-päivä!

Tuntui aivan kuin olisi ollut pienellä lomalla. Kiitos mummolle ja papalle ja tervetuloa pian uudelleen!

Muistakaapas kaikki muutkin lapsiperheet antaa arvoa sille, jos isovanhemmat ovat hieman lähempänä ja voivat toisinaan vahtia lapsia niin, että äiti ja isä saavat hieman aikaa kahden kesken. Se tekee hyvää kaikille.

Kommentit (4)
  1. Hallitun hysterian Anu
    16.3.2014, 13:50

    Eri maakunnassa isovanhempien kanssa asuessa mummipalveluita on tosiaan oppinut arvostamaan. Me olemme onnekkaassa asemassa koska äitini on jo poissa työelämästä ja tulee erittäin mielellään pojan kanssa viettämään meille aikaa. Valitettavasti usein noilla järjestelyillä tosin tasataan työelämän paineita, mutta toisinaan sitä vanhemmatkin pääsevät treffeille. Laskettiin jopa että on edullisempaa maksaa mummille Onnibuskyyti kuin tilata lapsenvahti MLL:ltä ja kuten veljeni usein sanoo, me ei aina tiedetä tehdäänkö me palvelus äidille vai äiti meille lapsille kun pyydetään sitä auttamaan lapsenlapsien kanssa 🙂

  2. Me käytiin Serenadella ns. normaalilla risteilyllä ja käytiin Tavolàtassa syömässä. Ruoka oli oikein hyvää, mutta palvelu vähän kylmäkiskoista… Lähiketjuravintolassakin saa iloisempaa palvelua. 

    Reissuraporttia ja asiaa myös ruoasta:
    http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2014/03/11/suuri-laivareissukatselmus/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *