Iso säikähdys

Talvi yllätti autoilijan, mutta onneksi jo ennen lähtöä.

Kuultuamme Etelä-Suomea lähestyvästä lumipyrystä emme lähteneetkään tänään suunnitelmiemme mukaan kohti anoppilaa, vaan päätimme ajella sinne vasta huomenna aamusta, jolloin kelin pitäisi olla parempi.

IMG_1996.jpg

Ironista, mutta ei sitä näemmä tarvita edes lumimyrskyä ja liikennekaaosta, ja silti on mahdollisuus satuttaa itsensä pahasti.

Rouva oli hakenut tytön tänään päiväkodista ja työnnellyt rattaita kohti raitiovaunupysäkkiä, kun rattaiden etupyörät tökkäsivät raitiovaunukiskoihin. Näin käy Bugiksien kanssa helposti, ja yleensä työntäjä satuttaa vain jalkansa, kun sääriluut kolahtavat rattaiden alaosassa olevaan runkoputkeen. Olen itsekin ollut joskus kaatua rattaiden kanssa kaupungilla kävellessäni.

Tällä kertaa rattaat tökkäsivät kuitenkin niin pahasti, että ne kippasivat suoraan eteenpäin ja lapsi kaatui rattaisiin kiinnitettynä naamalleen. Rouva kompastui vielä vaunuihin ja kaatui kaiken lisäksi rattaiden ja lapsen päälle. Onneksi yhtään raitiovanua ei ollut sentään lähestymässä kiskoilla.

IMG_1991.jpg

Rouva säikähti pahemman kerran, huusi suoraa huutoa, irrotti itkevän lapsen rattaista ja tarkasti, miten tytölle kävi.

Tytössä ei ollut naarmuakaan.

Tyttö kertoi, että otsaan oli sattunut, kun se osui maahan, mutta ilmeisesti hän ei ollut kuitenkaan kaatunut pää edellä. Otsaan ei tullut edes mustelmaa. Rouva itse kolautti kätensä ja jalkansa pahemmin, mutta nyt vaikuttaa, että molemmat selvisivät pelkällä säikähdyksellä. Se oli kyllä iso.

He jatkoivat kuitenkin tytön tanssitunnille, ja siellä Rouva tiedusteli vielä, sattuuko tyttöä johonkin. Ei kuulemma sattunut. Tyttö tanssi tunnilla yhtä innoissaan kuin ennenkin, ja tunnin jälkeen menimme perinteisesti syömään pizzaa.

IMG_1983.jpg

Mutta kyllä pitää vähän ihmetellä rattaiden designia, jos ne saa noin helposti ympäri. Jotenkin nyt, kun tyttö on isompi, rattaat tuntuvat hyvin etupainoisilta.

Rattaat liikkuisivat toki paremmin epätasaisilla paikoilla, jos pienten etupyörien tilalle vaihtaisi isommat pyörät. Ne eivät ole kuitenkaan kääntyvät, joten niitä ei viitsisi laittaa, ellei ole aivan pakko. Ja ei me vielä olla valmiita niistä rattaista luopumaankaan.

Pitäisikö tässä siis vielä hommat jotkin paremmin painotetut ja muhkuraisille kaduille tarkoitetut rattaat näiden tilalle..?

Kommentit (47)
  1. Omaa kosketusta bugiksiin ei ole, mutta olen aina ihmetellyt niihin ilmeisesti vakiona kuuluvaa rannehihnaa. En ole koskaan oikein tajunnut sen tarkoitusta. Nyt tuli mieleen, että onko se sitten ollut halpa tapa korjata kiikkeryyttä aiheuttava suunnitteluvirhe?

  2. Poikien äiti
    24.11.2014, 22:13

    Me vaihdettiin Cameleonit kesällä Baby Jogger City Mini GT -rattaisiin (poika kohta 2v.). Ovat todella tilavat, kuomu on jättikokoinen ja menevät pieneen kasaan superhelposti. Toimivat niin lenkillä kun kaupungillakin mun mielestä. Nettikaupoista saa kohtuuhinnalla kun vähän etsii. Mummolarattaina on Brion Ponyt, niitäkin voin suositella.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *