Isyyspakkaus Goes Iltalypsy

Kaupallinen yhteistyö: Novelle

Elämää kannattaa nauttia ahnein kulauksin, eikä jättää muuten vain kulumaan. Joka päivä näyttää vähän erilaiselta, kun siihen oikein asennoituu. Juuri tästä asenteesta on kyse Novellen Elämän janoon -haasteessa. Se vie monenlaisiin paikkoihin ja yllättää uudenlaisilla sisällöillä – kuten vaikkapa tällä.

Novelle 1.jpg

Siis mistä on kyse?

Novelle haastoi minut tekemään asioita, jotka voisivat yllättää sekä lukijat että itseni.

Eräänä kesäpäivänä esiin pompsahti ajatus jostain, mitä en ole koskaan kokeillut: lehmän lypsäminen käsin. Elämän janoon. Sehän sopii, sillä olin vielä opiskeluaikoina aikamoinen maitopoika. Maitoa saattoi kulua kymmenenkin litraa viikossa.

Novelle 2.jpg

En mennyt sentään koputtelemaan aivan kaikkien eteläsavolaisten maitotilojen ovelle, vaan hyödynsin kokeilussa lankomieheni lypsykarjaa.

Kuvan utareet kuuluvat Hertta-nimiselle rouvalle, joka katseli pitkään ja epäluuloisesti, kun asettauduin hänen jalkojensa viereen ja otin hieman epävarmoin ottein utareiden vetimistä kiinni.

Novelle 3.jpg

Mitenkäs siinä sitten kävi? Se selviää tästä videosta. Samoin se, mikä osoittautui näiden kuvausten vaikeimmaksi asiaksi.

Kiitokset Rouvalle kuvaamisesta!

Käypä tsekkaamassa Novellen sivuilta, mitä lupauduin tekemään seuraavaksi!

novellehaaste-logo-loppuun.jpg

 

Kommentit (10)
  1. Luin otsikon ja olin ihan varma, että oot päässy Suomipopin Aamulypsy-ohjelmaan vieraaks. Ja sitten tuli lehmistä kuvia. Ja video :’D ei huono. Hyvin näytti sujuvan.

  2. Tuota pitäisi itsekin kokeilla lehmän lypsyä. Arvostan suuresti maanviljelystä ja kaikkea kotimaista
    ruuan tuotantoa. Vaikka olemme globaalissa maailmassa, perustuotanto on pidettävä aina ja ikuisesti
    voimissaan ja omassa maassa riittävänä. Ei tarvita kuin yksi kriisi, ja arvostus kotimaiseen nousee moninkertaisesti siitä mitä se nyt on. Maatalousyrittäjyys on arvokasta työtä suomalaisen hyvinvoinnin eteen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *