Ja niin loppuivat Lintsin ilmaiset ajelut

Olemme saaneet nauttia Linnanmäen ilmaisista kyydeistä jo neljänä kesänä. Viides kesä näyttää nyt jäävän viimeiseksi siinä lajissa.

IMG_7112.jpg

Ei hätää, ei Linnanmäki ole muuttamassa ilmaisia laitteita maksullisiksi, vaan 5-vuotias tyttömme alkaa vain olla niihin hieman liian iso.

IMG_7008.jpg

Vielä viime vuonna ilmaiset laitteet toimivat ihan hyvin, mutta kun tyttö pääsi silloin myös oikeiden kyytien makuun, hieman liian hitaasti liikkuvat karusellit ja junat eivät enää tänä vuonna innostakaan niin kovasti. Ei hän niin tietenkään sano, mutta kyllähän minä sen huomaan, kun tyttäreni tunnen.

IMG_7050.jpg

Mutta toisaalta: ainahan Lintsillä on kiva käydä, ja jos tytöltä kysyy, menemmekö mieluummin leikkipuistoon vai Lintsin ilmaisiin laitteisiin ja leikkipaikkoihin, kyllä hän Lintsin valitsee.

Sitten on vain tehtävä lähtiessä selväksi, että on täysin turhaa alkaa kinuta, että pääsisi Vekkulaan, Lohikäärmeeseen tai Hypyttimeen ja että hattaraa ei osteta. (Pehmis on sitten ihan toinen juttu, jos isi sattuu itse haluamaan sellaista.)

IMG_7013.jpgIMG_7017.jpg

Tällä kertaa lisäintoa antoi kyllä se, että pollea isosisko sai viedä pikkuveljensä ensimmäistä kertaa Linnanmäelle ja huvipuiston laitteisiin. Ja se oli hänestä myös kaikkein parasta koko retkellä – jäätelön lisäksi.

IMG_7003.jpg

Tytölle oli äärettömän tärkeää saada pikkuveli syliinsä Rumpukarusellissa. Poika oli selvästi hieman ihmeissään, mutta oli hänellä kuitenkin hauskaa.

IMG_6995.jpg

Vankkuripyörässä hän katseli alas, osoitti maassa seisovia ihmisiä ja sanoi: ”Uh, uh!”

IMG_7044.jpgIMG_7029.jpgIMG_7039.jpg

Koska laitelippuja tai rannekkeita ei ollut ostettuna, otimme kaiken irti muusta ilmaisesta tarjonnasta. Tyttö sai kasteltua vaatteensa ja kenkänsä Vesilabyrintissa.

IMG_6931.jpgIMG_6915.jpgIMG_6913.jpgIMG_6919.jpg

Lintsin lavalla esiintyi Kikattava Kakkiainen ja hänen kätyrinsä. (Tällä viikolla esiintymässä olisivat muuten Mimi ja Kuku!)

IMG_6939.jpgIMG_6963.jpgIMG_6969.jpgIMG_6952.jpgIMG_6979.jpg

Matka maan ytimeen ja Angry Birds -leikkialueilla vierähti myös hyvä tovi. Ensin mainittu on hieman isommille lapsille.

IMG_6987.jpgIMG_6981.jpg

Angry Birds -leikkipaikalta löytyy pieni liukumäki ja keinu myös pienemmille ipanoille.

IMG_7108.jpgIMG_7110.jpgIMG_7105.jpgIMG_7083.jpgIMG_7075.jpg

Päivä oli hauska, mutta nyt luulen, että neiti 5-v on nähnyt nämä Lintsin ilmaistarjonnat riittävän monta kertaa, ja ensi kerralla on sitten mentävä taas rannekkeen kanssa ja koko rahalla. Harmi vaan, että moniin laitteisiin vaaditaan 120 cm:n pituus, ja siihen pitää vielä kasvaa hetkinen.

IMG_6918.jpgIMG_7043.jpg

Seuraava huvipuistoreissu suuntautunee kuitenkin Särkänniemeen! Tarkka päivä ei ole tiedossa, mutta aivan lähiaikoina se tapahtuu.

kulttuuri matkat lasten-tyyli vanhemmuus
Kommentit (4)
  1. Meidän perheelle, joka käy Lintsillä sen yhden kerran kesässä, ei Lintsin nykysysteemi ehkä ole se ihan optimaalisin ratkaisu. Lasten ranneke maksaa saman verran kuin aikuisten, mutta lapsi ei kuitenkaan pääse/uskalla mennä läheskään kaikkiin laitteisiin. Moni lapselle sopivista laitteista on ilmainen eli siihen on mahdottomat jonot. Ja aikuisella pitää kuitenkin olla se ranneke, jos haluaa mennä lapsen kanssa.

    Toissavuonna ostimme rannekkeet ja olimme Lintsillä sen kuutisen tuntia minkä 5-vuotias jaksoi. Ehdimme käydä kuudessa laitteessa järkkyjen jonojen takia. Tuli yhdelle kyydille hintaa… sen jälkeen ei olla Lintsillä oltu ja rannekkeet ostetaan sitten, kun poika on riittävän iso ja rohkea valtaosaan laitteista.

    1. Kyllä mäkin pitäisin hyvänä, että hinnoittelussa huomioitaisiin huvittelijan koko. Rannekkeiden hinnatkin kun ovat nousseet aikain saatossa aika lailla. Onneksi sentään sisäänpääsy on nykyisin maksuton!

  2. Me oltiin viime viikolla viisi vuotiaan pojan kanssa Särkänniemessä ja huomattiin, että vähän yllättäen lapsi olikin ylittänyt maagisen 120 cm rajan ja pääsikin jo moniin ”aikuisten” laitteisiin. Voi sitä lapsen riemua kun pääsi entistä hurjempiin laitteisiin.

    Olisi jopa päässyt yksin suurimpaan osaan laitteista, mutta on kyllä mielestäni vielä liian pieni käymään niissä yksin. Jatkossa se onkin sitten ostettava rannekkeet molemmille vanhemmillekin ja päästään koko perhe hurvittelemaan. Ensi viikolla mennään testaamaan Lintsin laitteet kun nyt on kerran vauhtiin päästy. 🙂

    1. Jännää meidänkin nyt nähdä, mihin laitteisiin lapsi pääsee Särkänniemessä. Retki on mahdollisesti heinäkuun vikalla viikolla, sillä ensi viikolla Rouva on menossa kavereidensa kanssa Tallinnaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *