Ja niin päättyi vauvauinti

Isyyspakkaus

Vauvauintikausi on nyt ohi. Oikeastaan se päättyi meillä jo pari viikkoa sitten, sillä toukokuu näytti niin kiireiseltä, että peruimme paikan toukokuun puolivälistä eteenpäin. Eikä se jatku enää syyskaudella taaperouintina.

Tyttö ei siis missään vaiheessa innostunut uimisesta, kuten kirjoitin aiemminkin. Uintikerroista tuli lähinnä kumiankkojen imeskely- ja vedessähalailutuokioita. Sukeltamisesta ei tullut mitään, joten sitä ei edes yritetty viimeisinä kuukausina. Tyttö kuitenkin näytti nauttivan vedessä olemisesta, joten jatkoimme uimista. Tai jotain sen kaltaista. Kelluimme myös sellaisilla kelluvilla levyillä, piilotimme palloa veden alle ja leikimme karusellia: äiti pitää toisesta kädestä ja jalasta ja isä toisesta, ja sitten mennään pyörivällä liikkeellä ylös ja alas.

Vaikka meille sanottiin, että sukeltaminen ei ole vauvauinnin pääasia, alkoi näyttää, että mihinkään muuhun ei saa ohjausta. Vaikka se pelkkä vedessä oleminenkin oli kivaa, ei siitä viitsi maksaa lähes kahtakymmentä euroa kerralta.

Kuulimme kaverilta hiljattain, että toisessa paikassa oli erilaisia teemakertoja ja myös enemmän yhteisiä leikkejä. Meillä yhden alku- ja yhden tai kahden loppuleikin lisäksi teemana oli lähinnä: "No, mitenkäs se sukellus?" Ei sukelleta. "Noo, sitten vaan leikitään." Eli: tehkää sitten vaan jotain.

Täytyy sanoa, että lopputulos harmittaa.

Kommentit

phocahispida

Ohjauksessakin on selvästi paikkakunta- tai ylipäätään paikkakohtaisia eroja;
Meidänkin vauvauintiryhmässämme oli lapsia, joille ei sukeltaminen maistunut, mutta heidän kanssaan harjoiteltiin muun muassa veteen puhaltamista, laitaan/toisen uittajan käsiin tarttumista, "koalauintia" eli aikuisen hartioista kiinni pitämistä niin että aikuinen voi uida lähes normaalisti, esineiden poimimista veden pohjasta niin että voi joutua pikkaisen veden allekin jne...

Harmi, että teillä oltiin noin "sukelluskeskeisiä".

Tommi K
Isyyspakkaus

Aika paljon se on myös vetäjästä kiinni. Sijaistavat ohjaajat nimittäin näyttivät meilläkin tsemppaavan enemmän sen ohjauksen kanssa.

phocahispida

Käytännössä Keravalla se on paikkakuntakysymys, kun meillä on yksi halli, yksi taho, joka järjestää uinteja ja yksi vauvauinnin ohjaaja, josta valita. :D

Asiasta kukkaruukkuun (Ei varmistettu)

Onko mahdollista saada aikaisemmat blogitekstit teemoittain niinkuin ennen Lilyn uudistusta oli? Sulla oli tosi kivoi ruokaohjeita, eikä tällainen laiskimus jaksaisi alkaa selailemaan koko blogihistoriaa läpi jonkun keitto-ohjeen takia... :P

Tommi K
Isyyspakkaus

Toiveeseesi vastataan toivottavasti mahdollisimman pian. Juttujen tunnisteet eli tägit eivät ole Lilyn uudistamisen jälkeen vielä toimineet, mutta niiden pitäisi kyllä ilmestyä takaisin, samoin juttujen hakutoiminnon. Toistaiseksi pitää vaan selata arkistoa tai käyttää Googlea.

Vierailija (Ei varmistettu)

Itsekin olen sen verran sivusta noita vauvauinteja katsellut, että totesin meidän osaavan nuo leikkilaulut muutenkin. Ehkä niitä ei yksin viitsi niin kovaan ääneen juuri altaassa vauvauinnin ulkopuolella laulella, mutta lauletaan vaikka kotona ja leikitään muuten vesileikkejä altaassa... Ei tarvitse maksaa ylimääräisestä ja uintiaikataulutkin voi sopia oman mielen mukaan. Välillä tuntuu, että nykyvanhemmille melkein kaiken vauvan/lapsen kanssa tekemisen pitää olla maksettu harrastus, vaikka samoja asioita voi tehdä itsekin, kun vain ottaa ja tekee. On hiihtokoulua, luistelukoulua, muskaria, uimakoulua, pallokoulua jne. - asioita, joita 30 vuotta sitten opittiin pihalla ihan ilman palkattuja ohjaajia.

Ruiskukka (Ei varmistettu)

Itselläni ei vielä ole lapsia, mutta jos joskus on, toivoisin, että heille opetettaisiin tällaisia taitoja vauvauinnissa: http://www.youtube.com/watch?v=v0mUPr68x2U. En todellakaan ymmärrä, miten tuo on vauvoille saatu opetettua, mutta pelastautumistaidosta olisi tosielämässä kovasti hyötyä, jos sattuisi käymään niin ikävästi, että putoaa veteen. Tätä siis Suomenkin vauvauinteihin!

jennakoo (Ei varmistettu)

Siis vautsi, miksi täällä ei tuollaista opeteta??

Tommi K
Isyyspakkaus

Ooh! No todellakin!!! Tämä on juuri se syy, miksi mekin siellä vauvauinnissa on käyty. Siis että jos lapsi tippuu veteen, hän ei vedä ensimmäisenä vettä keuhkoihin. Mutta en mä edes ole tiennyt, että vauvat kelluvat luontaisesti noin hyvin. Whoa!

johna (Ei varmistettu)

Meillä meni niin samalla lailla! Lopetettiin kyllä jo aiemmin kun ei ollu mitään järkeä siinä et raahataan ittemme puoliunessa sinne lauantaiaamuna parhaimpaan laiskottelu aikaan ja sitten vaan hillutaan päämäärättömästi kun ei toi suostunut sukeltamaan. Mutta voipahan sitten sanoa muksulle että hänet on viety vauvauintiin sillon aikoinaan :D

Emilia Pyykkönen
Kuplia

Me kärvisteltiin silloin se kevätkausi (n.4kk)  ensimmäisen kanssa. Sitten tuli kans kesä ja taukoa uintiin tuli melkein puoli vuotta. Kun marraskuussa palasimme uimahalliin, tyttö kiljui kauhusta ja tarrasi kaulaan kiinni, kun yritimme viedä häntä lähelle vettä. Mietin silloin, että mikähän hyöty koko touhusta oli, vaikka hän sukelsikin. Toisen kanssa ollaan otettu rennosti ja käyty muutamia kertoja hallissa ja nyt järvessä. Toimii näinkin.

Danne (Ei varmistettu)

Meilläkin vauvauinnit loppuivat ennen aikoijaan samasta syystä. E ei tykännyt sukelluksesta, emmekä saaneet muuta ohjeistusta. Tykkäs kyllä kovasti olla vedessä mutta jokainen sukellusyritys loppui itkuun (oli 3-4kk kun käytiin).

Kommentoi