Ja niin päättyi vauvauinti

Vauvauintikausi on nyt ohi. Oikeastaan se päättyi meillä jo pari viikkoa sitten, sillä toukokuu näytti niin kiireiseltä, että peruimme paikan toukokuun puolivälistä eteenpäin. Eikä se jatku enää syyskaudella taaperouintina.

Tyttö ei siis missään vaiheessa innostunut uimisesta, kuten kirjoitin aiemminkin. Uintikerroista tuli lähinnä kumiankkojen imeskely- ja vedessähalailutuokioita. Sukeltamisesta ei tullut mitään, joten sitä ei edes yritetty viimeisinä kuukausina. Tyttö kuitenkin näytti nauttivan vedessä olemisesta, joten jatkoimme uimista. Tai jotain sen kaltaista. Kelluimme myös sellaisilla kelluvilla levyillä, piilotimme palloa veden alle ja leikimme karusellia: äiti pitää toisesta kädestä ja jalasta ja isä toisesta, ja sitten mennään pyörivällä liikkeellä ylös ja alas.

Vaikka meille sanottiin, että sukeltaminen ei ole vauvauinnin pääasia, alkoi näyttää, että mihinkään muuhun ei saa ohjausta. Vaikka se pelkkä vedessä oleminenkin oli kivaa, ei siitä viitsi maksaa lähes kahtakymmentä euroa kerralta.

Kuulimme kaverilta hiljattain, että toisessa paikassa oli erilaisia teemakertoja ja myös enemmän yhteisiä leikkejä. Meillä yhden alku- ja yhden tai kahden loppuleikin lisäksi teemana oli lähinnä: ”No, mitenkäs se sukellus?” Ei sukelleta. ”Noo, sitten vaan leikitään.” Eli: tehkää sitten vaan jotain.

Täytyy sanoa, että lopputulos harmittaa.

Kommentit (12)
  1. Meilläkin vauvauinnit loppuivat ennen aikoijaan samasta syystä. E ei tykännyt sukelluksesta, emmekä saaneet muuta ohjeistusta. Tykkäs kyllä kovasti olla vedessä mutta jokainen sukellusyritys loppui itkuun (oli 3-4kk kun käytiin).

  2. Me kärvisteltiin silloin se kevätkausi (n.4kk)  ensimmäisen kanssa. Sitten tuli kans kesä ja taukoa uintiin tuli melkein puoli vuotta. Kun marraskuussa palasimme uimahalliin, tyttö kiljui kauhusta ja tarrasi kaulaan kiinni, kun yritimme viedä häntä lähelle vettä. Mietin silloin, että mikähän hyöty koko touhusta oli, vaikka hän sukelsikin. Toisen kanssa ollaan otettu rennosti ja käyty muutamia kertoja hallissa ja nyt järvessä. Toimii näinkin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *