Ja sitten lapseni kirjoitti, että...

Isyyspakkaus

Niin, tässä ollaan ihan ihmeissään siitä, että eräänä päivänä tyttö ilmoitti päiväkodista tullessaan, että hän haluaa oppia kirjoittamaan, ja sitten hän vain alkoi kirjoittaa.

Kimmoke taisi tulla siitä, että eräs päiväkotikaveri osasi kirjoittaa oman nimensä, mutta tyttö ei. Olimme kyllä joskus yrittäneet, mutta siitä ei tullut vielä muutama viikko sitten yhtään mitään.

Nyt hän kyselee päivittäin: "Miten kirjoitetaan ruusu? Entä tulppaani? Tähdenlento? Lumihiutale? Lamppu? Lohikäärmeratsastajat? Dinosaurus? Xylitol-pastilli? Purukumi?" Sitten siitä näytetään esimerkki, ja hän käy hommiin.

Vielä se on lähinnä merkkien kopioimista yksitellen ymmärtämättä niiden merkitystä, mutta kaikkein tärkeimmät sanat hän osaa jo kirjoittaa ilman mallia.

Oma nimi, Elsa ja Anna.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Onpa hienosti kirjoitettuja kirjaimia! Monella ekaluokkalaisella on paljon epäselvempi käsiala.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hienoa! Meilläkin poika alkoi suunnilleen tuon ikäisenä kirjoittamaan mallista ja ulkoa. Oppi itse asiassa ensin kirjoittamaan ja sitten vasta lukemaan. Käy se varmaan niinkin päin.

Piipo79

Nyt kannattaa ruokkia innostusta! Hienosti kyllä tekee kirjaimia! Meillä ainakin kaikista nimistä ja sanoista mietitään millä kirjaimella alkaa ka sitten kun kirjoitetaan niin yritetään muodostaa sanaa samalla! Siinä saa illan mukavasti kulumaan!

Anjuska
Ripaus elämäämme

Tosi hienosti ja selkeästi jo kyllä kirjoittaakin! Täällä on tämä "millä kirjaimmella esim. kala, pappa, nappi tai koira alkaa.." vaihe päällä, ja se vasta onkin kun tätä kyselyä tuotetaan koko ajan. Pääasia tosin, että on kiinnostusta oppia juurikin kirjoittamaan ja opettelemaan kirjaimmia. 

Kommentoi