Ja sitten lapseni kirjoitti, että…

Niin, tässä ollaan ihan ihmeissään siitä, että eräänä päivänä tyttö ilmoitti päiväkodista tullessaan, että hän haluaa oppia kirjoittamaan, ja sitten hän vain alkoi kirjoittaa.

Kimmoke taisi tulla siitä, että eräs päiväkotikaveri osasi kirjoittaa oman nimensä, mutta tyttö ei. Olimme kyllä joskus yrittäneet, mutta siitä ei tullut vielä muutama viikko sitten yhtään mitään.

IMG_9009.jpg

Nyt hän kyselee päivittäin: ”Miten kirjoitetaan ruusu? Entä tulppaani? Tähdenlento? Lumihiutale? Lamppu? Lohikäärmeratsastajat? Dinosaurus? Xylitol-pastilli? Purukumi?” Sitten siitä näytetään esimerkki, ja hän käy hommiin.

IMG_9543.jpg

Vielä se on lähinnä merkkien kopioimista yksitellen ymmärtämättä niiden merkitystä, mutta kaikkein tärkeimmät sanat hän osaa jo kirjoittaa ilman mallia.

Oma nimi, Elsa ja Anna.

IMG_9544.jpg

Kommentit (4)
  1. Tosi hienosti ja selkeästi jo kyllä kirjoittaakin! Täällä on tämä ”millä kirjaimmella esim. kala, pappa, nappi tai koira alkaa..” vaihe päällä, ja se vasta onkin kun tätä kyselyä tuotetaan koko ajan. Pääasia tosin, että on kiinnostusta oppia juurikin kirjoittamaan ja opettelemaan kirjaimmia. 

  2. Hienoa! Meilläkin poika alkoi suunnilleen tuon ikäisenä kirjoittamaan mallista ja ulkoa. Oppi itse asiassa ensin kirjoittamaan ja sitten vasta lukemaan. Käy se varmaan niinkin päin.

    1. Nyt kannattaa ruokkia innostusta! Hienosti kyllä tekee kirjaimia! Meillä ainakin kaikista nimistä ja sanoista mietitään millä kirjaimella alkaa ka sitten kun kirjoitetaan niin yritetään muodostaa sanaa samalla! Siinä saa illan mukavasti kulumaan!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *