Ja sitten lapseni sanoi, että… #25

”Miksi täällä ei ole joulukuusta? Miksi täällä ei ole yhtään lahjoja?”

Neiti 3,5 v

IMG_3701.jpg

Ei nyt ole vielä joulu.

”Onhan, nyt on lunta!”

IMG_3696.jpg

Niin, olemme tainneet tosiaan vastata kysymykseen ”milloin on joulu” jotain sinne päin, että ”joulu on talvella, sitten kun on lunta”. Ilmankos tyttö onkin odottanut lumen tuloa niin kovasti!

Onneksi lumen tulo tarkoittaa myös muuta hauskaa, ja tyttö onkin odottanut myös kovasti pääsevänsä pulkkamäkeen!

IMG_3691.jpg

Kuvan lumiset maisemat eivät ole Helsingistä vaan Jyväskylästä.

Kävimme viikonloppuna Keski-Suomessa, ensin isoisäni 90-vuotisjuhlissa Saarijärvellä, ja sitten vielä yöpymässä kavereidemme luona Jyväskylässä. Tarkemmin sanottuna Kasvihormoni-Sinin perheen luona.

IMG_3719 (1).jpg

Lumi todella yllätti autoilijan, sillä Helsingistä lähtiessä lunta ei ollut, mutta Jyväskylässä sitä olikin jo parikymmentä senttiä. 

IMG_3728.jpg

Supervanhemmat eivät olleet varautuneet matkalle minkäänlaisilla lumileikkeihin sopivilla vaatteilla, mutta onneksi Sini onnistui taikomaan tytölle lainahaalarin, kengät, pipon ja rukkaset. (Ja toppatakin Rouvalle.)

IMG_3709.jpg

Koska ilma oli pakkasen puolella, lumesta ei saanut pyöritettyä kunnon lumipalloja lumiukkoa varten, mutta pienen lumiukon tyttö sai tehtyä Sinin kanssa käyttämällä apuna vettä.

IMG_3737.jpg

Kun palasimme Helsinkiin, tytön pettymykseksi lunta ei ollut maassa kuin pitsinohuen huurteen verran. Vielä ei siis päästä kotona pulkkamäkeen.

Ja saa nähdä kumpi tulee tänä vuonna ensin Helsinkiin: joulu vai lumi.

Kommentit (1)
  1. Ihanan paljon lunta! 🙂 Tänä aamuna kun oli satanut hienoisesti lunta maahan, tyttö alkoi haaveilemaan lumiukon tekemisestä ja mikä suru iskikään kun jouduin sanomaan ettei tuollaisesta lumimäärästä saa lumiukkoa tehtyä. Toivottavasti tulisi valkea joulu. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *