Ja sitten lapseni sanoi, että... #27

Isyyspakkaus

"Haluaisin rusinoita."

Ne taisi mennä eilen kaikki. 

"Ei kun ne meidän rusinat. Ei ne, jotka tonttu toi joulukalenteriin."

Neiti 3,6 v

* * *

Pitäisiköhän sunkin antaa äidille jokin oma pieni joululahja?

"Mutta en mä ole joulupukki!"

Hups.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä on puhuttu aina siitä, että jouluna joulupukki tui lahjoja ja sen lisäksi lahjoja voi antaa myös läheisille ja ystäville. Näin esimerkiksi kummien lahjatkin pääsevät arvoonsa ja lahjansaaja voi kiittää lahjan antajaa.

Amma
Why you little!!

Sama! Tässä myös syy, jonka takia olen kieltänyt esim. kummeja tuomasta lahjoja etukäteen salaa pukille, minusta ainakin on ihana olla läsnä kun lapsi avaa pakettia, joten saman haluan myös kummeille! (ei siis sillä, että kummeilla olisi joku velvollisuus tuoda lahjoja)

Eksyksissä elämässä

Jännä miten eri tavoilla joulupukkiasiakin hoidetaan eri perheissä. Kun minä olin lapsi joulupukki tuli aina jakamaan lahjat, ja samalla kerrottiin kuka oli pukille lahjan lähettänyt. Pukin lähdön jälkeen soitettiin tädeille ja sedille ja kiitettiin lahjoista. Ei se koskaan vähentänyt joulupukin taikaa että opetettiin, että pukki on se joka tuo muiden antamat lahjat.

En kyllä koskaan tajunnut kyseenalaistaa sitä, että lahjatoiveet kirjoitettiin pukille, eikä niille sukulaisille ja kummeille jotka ne hankkivat.

möttis (Ei varmistettu)

Meidän lapsi on aina tiennyt, että joskus aikuiset auttaa joulupukkia ja tonttuja. Pidetään lahjat piilossa mutta satunnaisesti vilahtava paketti ei ole katastrofi, koska sille löytyy selitys.

"Aikuiset auttaa pukkia" on aika hyvä selitys myös siihen tilanteeseen, kun päiväkodissa juttelevat lahjoista ja ihmetellään miksi pukki toi Tiinalle ponin, miksen mä saanut? Koska aikuiset auttaa pukkia ja nyt aikuiset eivät voineet ponin verran auttaa. Että se pukki ei suosi ketään vaan tykkää kaikista lapsista yhtä paljon :)

MirvaK

Meillä on myös aina aikuiset (ja lapset) auttaneet pukkia. Eli lapset ovat nähneet lahjojen ostelua, antamista jne.

Meillä puhutaan, että aikuiset auttaa ja paketoi. Sitten joulupukki hakee lahjat ja tuo ne/tai jotkut toiset lahjat sitten aattona.

Kaksi vanhinta eivät usko pukkiin, mutta nuorin 3v. ensimmäistä kertaa on pukinuskomisvaiheessa.

Tänä vuonna olosuhteiden pakosta lapset olivat omien lahjojensta ostosreissulla mukana. Eli tietävät periaatteessa mitä saavat. Kuitenkin täällä on jännitys päällä, että saavatko sittenkään valitsemiaan lahjoja. Tuokohan se pukki niitä sittekään. Ihanasti isommat lapset ovat leikissä mukana.

Toki tämä että meillä lapset tietävät, ettei pukki valmista kaikkia lahjoja tonttujen kanssa on aiheuttanut haasteita kaveriperheen kanssa, kun heillä lapset uskovat todella isoiksi asti joulupukkiin. Voi mitkä vihat sain kaveriltani, kun meidän lapset sanoivat meidän auttaneen pukkia. :(

Kommentoi