Ja sitten lapseni sanoi, että… #27

”Haluaisin rusinoita.”

Ne taisi mennä eilen kaikki. 

”Ei kun ne meidän rusinat. Ei ne, jotka tonttu toi joulukalenteriin.”

Neiti 3,6 v

IMG_4736 (1).jpg

* * *

Pitäisiköhän sunkin antaa äidille jokin oma pieni joululahja?

”Mutta en mä ole joulupukki!”

IMG_4746 (1).jpg

Hups.

Kommentit (5)
 1. Meillä on myös aina aikuiset (ja lapset) auttaneet pukkia. Eli lapset ovat nähneet lahjojen ostelua, antamista jne.

  Meillä puhutaan, että aikuiset auttaa ja paketoi. Sitten joulupukki hakee lahjat ja tuo ne/tai jotkut toiset lahjat sitten aattona.

  Kaksi vanhinta eivät usko pukkiin, mutta nuorin 3v. ensimmäistä kertaa on pukinuskomisvaiheessa.

  Tänä vuonna olosuhteiden pakosta lapset olivat omien lahjojensta ostosreissulla mukana. Eli tietävät periaatteessa mitä saavat. Kuitenkin täällä on jännitys päällä, että saavatko sittenkään valitsemiaan lahjoja. Tuokohan se pukki niitä sittekään. Ihanasti isommat lapset ovat leikissä mukana.

  Toki tämä että meillä lapset tietävät, ettei pukki valmista kaikkia lahjoja tonttujen kanssa on aiheuttanut haasteita kaveriperheen kanssa, kun heillä lapset uskovat todella isoiksi asti joulupukkiin. Voi mitkä vihat sain kaveriltani, kun meidän lapset sanoivat meidän auttaneen pukkia. 🙁

 2. Meidän lapsi on aina tiennyt, että joskus aikuiset auttaa joulupukkia ja tonttuja. Pidetään lahjat piilossa mutta satunnaisesti vilahtava paketti ei ole katastrofi, koska sille löytyy selitys.

  ”Aikuiset auttaa pukkia” on aika hyvä selitys myös siihen tilanteeseen, kun päiväkodissa juttelevat lahjoista ja ihmetellään miksi pukki toi Tiinalle ponin, miksen mä saanut? Koska aikuiset auttaa pukkia ja nyt aikuiset eivät voineet ponin verran auttaa. Että se pukki ei suosi ketään vaan tykkää kaikista lapsista yhtä paljon 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *