Ja sitten lapseni sanoi, että… #29

Rouva pohtii ääneen, että voisimme jossain vaiheessa vaihtaa ruokapöydän ympärille uudet tuolit.

”Mistä sellaisia tuoleja saa?”

kysyy neiti 3,8 v.

Huonekalukaupasta.

”No hae vaan uudet tuolit kaupasta.”

Ei niitä ihan noin vaan haeta, vaan niistä pitää maksaa, ja ne on aika kalliita.

Niin, isin ja äidin pitää tehdä töitä ensin monta monta päivää että voidaan ostaa sellaiset. Monia asioita voidaan hakea kaupasta tuosta noin vaan, mutta esimerkiksi tuo tietokone tai kamera on tosi kalliit, ja sellaisia ostoksia varten pitää säästää pidempään. Ja taas esimerkiksi tuollaiset tussit tai paperit on tosi halpoja ja sellaiset voi käydä ostamassa heti, jos sellaisia tarvitsee.

”Mitenkäs jäätelö, onko se kallista?”

Ei jäätelö ole kallista, mutta vaikkapa tätä asuntoa varten isi ja äiti joutuu tekemään tosi paljon töitä, että se saadaan maksettua.

”Mistä te olette tämän asunnon ostaneet?”

Asunto on ostettu sellaiselta välittäjältä ja sen edellisiltä omistajilta.

”Mutta miten te olette jaksaneet tämän kantaa tänne?”

IMG_1375.jpg

Kommentit (4)
  1. Tänään 4v. lapsenlapseni oli pohtinut äitinsä kanssa mitä sana ”palkka” tarkoittaa, mihin sitä tarvitaan ja mitä kaikki elämässä maksaa. Aihe oli ollut äärimmäisen kiinnostava ja jäänyt mietityttämään. Sitten hän oli keksinyt jotain, mikä ei maksa mitään. 
    ”Linnanmäellä on myös ilmaisia laitteita”, oli lopputulema tästä tärkeästä ja aina ajankohtaisesta aiheesta.

    1. Heh 🙂 Luulen, että vasta viikkorahan saaminen opettaa todella asioiden hintojen välisiä suhteita. Nyt ilmainen-halpa-kallis on ihan hyvä jaottelu.

  2. Aika huippu! Meillä muutes selitetään ihan samalla tavalla asioiden hintaa että saadakseen rahaa äiti ja isi käy töissä ja just jos joku juttu on kallis niin sitten selitetään että pitää käydä paljon töissä. Se on musta hyvä tapa kuvata rahaa mikä ei lapselle ihan heti aukea!

    1. Tässä on myös yksi asia lisää, johon pitää kiinnittää huomiota puheessaan: Helposti tulee sanottua, että jotain ”haetaan” kaupasta. Rouva on alkanut nyt oikomaan, että ei haeta vaan ostetaan. Kyllä, juuri niin. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *