Ja sitten lapseni sanoi, että... #38

Isyyspakkaus

"B. U. S... Lukeeko siinä että bussi?"

Neiti 4,1 v
joka katselee ikkunasta ulos ja lukee katuun maalattuja kirjaimia.

Kyllä, isin tyttö! Taitaa kulkea suvussa tämä juttu. (Ks. isin esittelyteksti blogin laidassa.)

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Hienoa! Toivottavasti pyörälläajotaito ei ole samalla tavalla periytyvää. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Voihan vitsit. Se homma kun ei ole edennyt yhtään...

saarakka (Ei varmistettu)

Vautsi vau miten noheva tyttö! Kohta isi ja äiti eivät voi enää lintsata iltasatua lukiessa... kuten minun isukkini teki, silmät lupsaen itse nukahtamisen partaalla. "Isi sie et lukenut tätä sivua loppuun!"

Itse opin lukemaan 6-vuotiaana ennen kouluunmenoa, naapurin vuotta vanhempi tyttö opetti minut vahingossa lukemaan kun leikimme koulua. Muistan ikäni sen tunteen, kun auton ikkunasta liikennevaloissa luin elämäni ensimmäisen sana.

Se oli Paikallisosuuspankki.

Tommi K
Isyyspakkaus

Siitähän sen minunkin lukemiseni oli huomattu: isä (?) oli hyppinyt kirjasta joidenkin kohtien yli, ja minä olin huomauttanut, että jotain jäi lukematta. :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Hahah en kestä tuota kuvaa, miten voi olla niin isänsä näköinen tyttö hymyillessään! Suu ja leuka varsinkin!

Tommi K
Isyyspakkaus

Haa! Me ollaan just mietitty, kun tyttö on niin kovasti äitinsä näköinen, erityisesti suu :D Taitaa olla siis sopiva sekoitus molempia ;)

Ja minä etsin tänään XXL kauppaa kun takapenkiltä kohta 4-vuotias hihkas että "äiti onko se XXL tuossa noin?". Olihan se :)

Mahtavia muksuja.

Tommi K
Isyyspakkaus

Hienoa!

MiituOriginal (Ei varmistettu)

Onnittelut tytölle uudesta taidosta!

Vanhempien kannalta tässä on sekä plussia että miinuksia:
+ Ei tarvitse keksiä lapselle tekemistä. Ei matkoilla, ei terveyskeskuksissa jne. Ja onhan tuo kasvava kielitietous ja kielen maailma vaan aika mahtava.
- Nää oikeesti lukee kaiken. Miksi-kysymykset muuttaa aika lailla muotoaan, kun lehtien otsikot alkaa avautua. Tai sit voi tehdä tienvarsilta löytöjä "Voidaanko me mennä tuonne Hotellibaariin?" (Neiti 5-v oli hetkeä aiemmin promonnu hotellissa yöpymistä - terveisiä vaan Jyväskylästä).

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos ;) Vielä on matkaa siihen, että tyttö lukisi oikeasti, mutta yllättävän hienosti hän osaa jo arvailla, miten jokin sana kirjoitetaan. Vähän pitää yhdessä maistella sanoja, että seuraava kirjain löytyy, ja edelleen on vaikea hahmottaa tiettyjen äänteiden ja kirjainten yhteyttä. Mutta ei mitään kiirettä.

Hanna R (Ei varmistettu)

Onnea uudesta taidosta! Ekapeli on kiva tietokonepeli (vähän toteutukseltaan kyllä vanhanaikainen), jonka avulla voi lapsen "opettaa" lukemaan "nykyaikaisesti" äänteillä, ei tavaamalla. Meillä myös poika oppi lukemaan sanoja 4-vuotiaana, 3-v tunnisti mainostekstejä, tekstiä jaksaa lukea nyt 5-v. 5-v täytettyään alkoi myös korvakuulolta kirjoittaa. Lukutaidosta huolimatta lapselle lukeminen on todella tärkeää eikä oma lukeminen korvaa yhteisiä lukuhetkiä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos, tutustutaan!

Kommentoi