Ja sitten lapseni sanoi, että… #38

”B. U. S… Lukeeko siinä että bussi?”

Neiti 4,1 v
joka katselee ikkunasta ulos ja lukee katuun maalattuja kirjaimia.

IMG_3535.jpg

Kyllä, isin tyttö! Taitaa kulkea suvussa tämä juttu. (Ks. isin esittelyteksti blogin laidassa.)

perhe lasten-tyyli vanhemmuus
Kommentit (12)
 1. Onnea uudesta taidosta! Ekapeli on kiva tietokonepeli (vähän toteutukseltaan kyllä vanhanaikainen), jonka avulla voi lapsen ”opettaa” lukemaan ”nykyaikaisesti” äänteillä, ei tavaamalla. Meillä myös poika oppi lukemaan sanoja 4-vuotiaana, 3-v tunnisti mainostekstejä, tekstiä jaksaa lukea nyt 5-v. 5-v täytettyään alkoi myös korvakuulolta kirjoittaa. Lukutaidosta huolimatta lapselle lukeminen on todella tärkeää eikä oma lukeminen korvaa yhteisiä lukuhetkiä.

  1. Kiitos, tutustutaan!

 2. MiituOriginal
  30.6.2016, 08:14

  Onnittelut tytölle uudesta taidosta!

  Vanhempien kannalta tässä on sekä plussia että miinuksia:
  + Ei tarvitse keksiä lapselle tekemistä. Ei matkoilla, ei terveyskeskuksissa jne. Ja onhan tuo kasvava kielitietous ja kielen maailma vaan aika mahtava.
  – Nää oikeesti lukee kaiken. Miksi-kysymykset muuttaa aika lailla muotoaan, kun lehtien otsikot alkaa avautua. Tai sit voi tehdä tienvarsilta löytöjä ”Voidaanko me mennä tuonne Hotellibaariin?” (Neiti 5-v oli hetkeä aiemmin promonnu hotellissa yöpymistä – terveisiä vaan Jyväskylästä).

  1. Kiitos 😉 Vielä on matkaa siihen, että tyttö lukisi oikeasti, mutta yllättävän hienosti hän osaa jo arvailla, miten jokin sana kirjoitetaan. Vähän pitää yhdessä maistella sanoja, että seuraava kirjain löytyy, ja edelleen on vaikea hahmottaa tiettyjen äänteiden ja kirjainten yhteyttä. Mutta ei mitään kiirettä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *