Ja sitten lapseni sanoi, että… #39

”Ihan kohta mulla ei ole mitään tekemistä ja sitten mä alan naukumaan, että mulla ei ole mitään tekemistä.”

Neiti 4,2 v,
jolla ei ole omasta mielestään useinkaan mitään tekemistä.

IMG_5627.jpg

perhe lasten-tyyli vanhemmuus
Kommentit (15)
  1. Anna maukuu vaan! Kun lapsi joutuu itse keksimään itselleen ajanvietettä, kehittää se parhaiten hänen mielikuvitustaan. Älä vaan työnnä hälle jotain sähköistä vempelettä käteen saadaksesi hänet hiljenemään. Jos lapsi joutuu ottamaan itse vastuun omasta ”viihtymisestään”, alkaa nämä maukumiset vähitellen vähetä. Itse sanoin aikoinaan lapsilleni, että olkaa tyytyväisiä jos ei oo mitään tekemistä, minulla on liikaakin, ja viittasin kaikkiin kotihommiin, jotka eivät välttämättä olleet heidänkään mielestään niitä, joihin olisi ollut tunkua.

    – Elma –

    1. Juu, pädiltä saa katsoa jotain lastenohjelmaa aamuisin ja sadepäivinä on katsottu yhdessä jotain elokuvaa, mutta muuten on sovittu, että ”omaa” puhelinta saa käyttää vain valokuvien ottamiseen.

  2. Meillä sama kuin edellisellä kirjoittajalla. Poika syksyllä 4v ja ei kyllä koskaan ikävöi päiväkotiin eikä koskaan puhu tylsyydestä. On superaktiivinen lapsi, jolle on kyllä pakko keksiä ohjelmaa lähinnä lähteä kaupunkiasunnosta usein pois, koska energia purkautuu vääriin asioihin, kiusataan pikkuveljeä ja ollaan vain muuten levottomia. Paras olisi kuin saisi olla ”maalla” pihalla aamusta iltaan, ei tällä herralla ainakaan tekeminen loppuisi. Kaupunkiasunnossa se on toista aktiivisen lapsen kanssa, joka haluaisi näyttää äidille sen tuhannen kerran upean ilmalennon sohvalta jne 😉

    1. Niin, no tuo kuulostaa ihan samalta kuin meillä. Eihän se ohjelman keksiminen ja kotoa lähteminen ole sitä, että lapsi keksisi itse tekemistä. Nyt olisi tarve sille, että hän keksisi aivan itse jotain leikkiä myös sisätiloissa ilman että vanhemmat sanovat, mitä tehdään.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *