Jäähyväiset omenapuulle

Kuva-arvoitus: Mitä puuttuu alla olevasta kuvasta puutarhamökiltämme?

IMG_1060.jpg

Oikea vastaus: se vino ja huonokuntoinen omenapuu, joka kasvoi mökin seinustalla ja nojasi 50 asteen kulmassa käytävän ylle. Vanhempani olivat eilen käymässä mökillämme, ja isäni otti asiakseen kaataa puun.

IMG_1031.jpg

Äitini viihdyttäessä vauvaa me saimme Rouvan kanssa puolestaan puutarhan kunnostustöitä ja kotiloiden tuhoamista kunnolla eteenpäin. Rouva leikkasi vattupuskat ja keräsi kotiloita, ja itse sain vihdoin kitkettyä kasvihuoneen takaa ja huoltokäytävästä viisi kottikärryllistä rikkaruohoa, vattupusikkoa ja muuta viidakkoa. Ja tietysti kerättyä kaikki omenat maasta.

IMG_1030.jpg

Tämä paikka kuhisi vielä hetkeä aiemmin kotiloita. Ensi kesänä siihen tulee (ehkä) kasvatuslaatikoita porkkanoille ja herneille.

IMG_1036.jpg

Omenapuu oli puolestaan tuhoon tuomittu. Ei vain siksi, että se oli vinossa ja toisaalta sen oksat raapivat mökkiä ja sen kattoa. Puu oli myös sisältä laho. Sen kuolema olisi siis ollut vain ajan kysymys, eikä sen omenoistakaan ollut syötäväksi.

IMG_1077.jpg

Siihen kohtaan, mihin omenapuu oli kallellaan, voisimme nyt istuttaa esimerkiksi Rouvan haaveileman kirsikkapuun ja jotain perennaa, ja tämä kotilohautomo saa lähteä.

IMG_1054.jpg

Kyllähän tuota omenaa jää vieläkin jäljelle, vaikka puita on yksi vähemmän. 

IMG_1072.jpg

Kommentit (2)
  1. Hei, miten kitkitte vattupuskat ja oliko iso homma? Meillä on mökillä vadelmat villiintyneet ja lähteneet leviämään pahasti viime vuosina, mietin miten iso homma niiden harvennus on..

    1. Kaikki varret, jotka on tehneet marjaa tänä vuonna, pois oksasaksilla. Kyllähän Rouva siihen muutaman tunnin sai menemään. Mä taas otin yksinkertaisesti kaiken tasaiseksi, sillä tavoitteena oli raivata käytävä ja kasvihuoneen tausta, jotka olivat aivan umpeenkasvaneet.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *