Jokos se teidän remontti on valmis?

”Jokos se teidän remontti on valmis?” No, miten sen nyt ottaa.

Tavallaan se iso remontti, asuntojen yhdistäminen, on valmistunut, ja remonttifirma on luovuttanut avaimet takaisin.

Kyseessä on kuitenkin melkoinen antikliimaksi, sillä yksikään huone ei ole vielä sen näköinen, että lopputuloksesta voisi ottaa edustavia ”jälkeen”-kuvia ja kaikki sisustukseen pienestikään liittyvä on aivan vaiheessa.

Kaikkien edustavin on ”Narniaksi” nimetyn vierashuoneistomme vierashuone, jossa ensimmäiset vieraat olivatkin jo pääsiäisenä. Huoneen sisustus on vielä hyvin pelkistetty, ja sänkyjen lisäksi ainoa huonekalu on olohuoneestamme siirretty arkistokaappi.

Asensin ikkunoihin samat rullaverhot, jotka niissä oli myös aiemmin. Totesin, että ne ovat ”ihan hyvät”, ja jos niitä haluaa vähän siistiä, niissä on muutama kymmenen senttiä varaa leikata alareunasta. Rullaverhot eivät läpäise valoa, joten ne toimivat hyvin makuuhuoneessa, mutta reunimmaiseen huoneeseen on tarkoitus tilata valoa läpäisevät verhot.

Huoneen toisella seinustalla sijaitseva kirjoituspöytä siirtyy tyttäremme huoneeseen, kun se on maalattu.

Reunimmainen huone, ”keittiö”, toimii tällä hetkellä varastona, jossa on sekä remonttitavaroita että niitä kamoja, joille ei ole vielä muuta paikkaa. Keittiön kalusteet ja tiskipöytä on myös purettu eikä uusien kalusteiden asennusta ole vielä edes suunniteltu, sillä kalusteitakaan ei ole hankittu.

Vierashuoneiston eteisessä on puolestaan kasa pahvilaatikoita, joissa on ne liinavaatteet, joille ei ole vielä ostettu liinavaatekaappia. Yksi kandidaatti oli jo esillä, mutta yritämme löytää vielä hieman isomman.

Narnian käytävä on sekin vähemmän kuvauksellinen. Jääkaappisyvennyksessä on toistaiseksi naapuriasunnon vanha ja susiruma jääkaappi, ja sitä vastapäätä olevassa komerossa ei ole vielä hyllyjä. Tästä komerosta tulee kuitenkin kiva. Aiemmin siinä oli vain yksi ovi ja paljon hukkatilaa, mutta nyt pariovet tekevät komerosta huomattavasti järkevämmän. (Ilmastointiaukot olivat muuten ovissa jo valmiina.)

Uuden makuuhuoneemme saimme käyttöön, ja sinne on siirretty jo sänky ja vaatekaappi, ja ensimmäinen yökin on huoneessa nukuttu. Muuten huoneen sisustus on vielä niin pahasti vaiheessa, etten viitsi esitellä sitäkään, joten tässä kuva vaatekaapin siirrosta. Kaappi oli niin painava, että sitä ei voitu kantaa, joten se liu’utettiin huoneeseen paksun pyyhkeen ja vanhan päiväpeiton päällä.

Seuraavana vuorossa on tyttären huone. Kun vanha makuuhuoneemme tyhjentyi, pääsin aloittamaan seinien ja katon pohjatöitä. Tarkoitus on maalata seinät ja katot, mutta lattiaa harkitsen vielä. Periaatteessa se olisi helppo maalata nyt samalla, mutta mietin, tuleeko siitä sitten hassun näköinen viereiseen käytävään verrattuna, sillä muita lattioita ei tässä yhteydessä kunnosteta. Ja tämän jälkeen sama homma pitäisi tehdä vanhassa lastenhuoneessa, josta tulee pojan huone.

Pienin askelin eteenpäin. Jännä nähdä, mikä huoneista on ensimmäisenä oikeasti valmis, tauluineen kaikkineen.

koti remontointi
Kommentit (1)
  1. Omppu-pomppu
    19.4.2022, 20:19

    Ehdottomasti maalaa tyttäresi huoneen lattia nyt samaan syssyyn vaan, kun huone on tyhjä. Ei kodissa olla silmät kohti maata.

    Saatte sitten huoneen kaikki pinnat kerralla kuntoon

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *