Joulukauden avaus

Joulufiilis yllätti bloggarin.

Se alkoi siitä, kun aloin pohtia, onkohan työnantajani osallistumassa Joulupuu-kampanjaan, jossa kerätään lahjoja lastensuojelun piirissä oleville lapsille. Seuraavaksi maistelinkin jo glögejä, kuuntelin Club for Fiven uutta joululevyä, Jouluna, ja kaivelin esiin joulukoristeita. Ostinpa jo yhden joululahjankin.

IMG_9502.jpg

Glögimaistiaisiin päätyi kolme pulloa: Blossa 2013, Lignell & Piispasen Loimu 2013 ja Chymoksen Mustaherukka-glögi. *)

Yleensä pidän enemmän mehuglögeistä, joita voi tarpeen mukaan terästää esimerkiksi rommilla. Pidän kyllä glögistä ihan jääkaappikylmänäkin suoraan purkin suusta hörpättynä, ja ihan perusvaliot ja -marlit toimivat oikein hyvin siinä tarkoituksessa. Alkon glögit ovat joskus jopa liian vahvoja, ja kuumennettuna ne saattavat saada hengityksen lähes salpautumaan. Siitäkin huolimatta maistan vuosittain muutamia vahvoja glögejä, ja tavaksi on tullut hankkia vuosittain ainakin sekä Blossaa että Loimua.

Oli kiva, että Blossa 2013 palasi perinteisemmälle linjalle viimevuotisen vaalean sitrus-inkivääri-kummajaisen jälkeen. Voisi sanoa, että vuosikerta 2012 oli ihan hyvää, mutta ei sillä ollut glögin kanssa mitään tekemistä. Blossa ei ole vielä paljastanut, mitä makuja vuoden 2013 pullon sisuksista pitäisi löytyä, mutta oli juoma sentään punaista. Rouva epäili mauksi raparperiä. Minun mielestäni se oli hyvää.

Loimu 2013:n mustikan ja vadelman maku oli sinänsä erittäin hyvää, mutta Blossaan verrattuna melko imelää ja alkoholiprosentiltaan turhan vahvaa, 21 %. Pullo on kyllä kaunis.

Mustaherukka puolestaan oli aikalailla sellaista, mitä odotinkin: herukkaista ja mausteista. Oikeastaan tosi hyvää.

Näistä kolmesta suosikkini oli kuitenkin Blossa, joka maistui vähemmän makealta ja Loimun jälkeen jopa kepeältä ja raikkaalta. Mutta Mustaherukkaakin pitää kyllä hankkia pian toinen pullo maisteltavaksi uudelleen. Jännä kuulla parin viikon päästä, mistä mehuista Blossa on sekoitettu.

IMG_9508.jpg

Muita joulukoristeita ei vielä viritetty, mutta Rouvan viime vuonna ompelema joulukalenteri oli saatava keittiön oveen. Tietysti, kun huomenna pitäisi avata ensimmäinen luukkukin. Tai kaivella ensimmäistä pussia. Vanhemmille on vuoropäivinä odottamassa Chjokon suklaat, ja pienelle kalenteriin laitetaan rusinoita, kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä.

Nähtäväksi jää, voiko niitä laittaa kalenteriin lainkaan etukäteen…

IMG_9477.jpg

 

*) Mustaherukka-glögi saatu Pernod Ricard Finlandilta. Kuvassa näkyvä Tove 100 -muumimuki on saatu Arabialta.

Kommentit (5)
  1. Tuota mustaherukkaa on pakko saada sen maun takia mutta nuo kaksi muuta on niin näteissä pulloissa että tahdon testata nekin! Kyllähän nuo kerkeää juoda.

  2. Samaa mieltä edellisen kanssa, Blossa oli kyllä aivan liian voimakkaasti neilikkainen! Muuten kyllä hyvä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *