Jouluruoista ja joululahjoista

Joulusta tuli lopulta hieman toisenlainen kuin vielä jouluaattona puolilta päivin suunnittelin ja kuvailin. Hyvää ruokaa oli kuitenkin tarjolla, ja lahjat ilmestyivät joulusaunan aikana kuusen alle.

IMG_5696.jpg

Jouluaaton illallisella nautimme blinejä – kuten olemme tehneet joka joulu, jonka olemme viettäneet omassa kodissamme. Lapsihan oli aivan ihastuksissaan, kun pääruoaksi oli ”lettuja”!

IMG_5709.jpg

Nämä blinit olivat niitä tattarijauhoista tehtyjä lättyjä, joita venäläiset kuulemma eivät kutsu lainkaan blineiksi vaan ’syrnikeiksi’, ja ”oikeat” blinit taas ovat ruokaa, joka olisi meille vain ’lettu’. Vai niin. Nämä kuitenkin maistuvat meille, kutsui niitä sitten millä nimellä tahansa.

IMG_5876.jpg

Joululahjat odottivat kuusen alla ruokailun ajan, ja tyttö ehti käydä ihastelemassa niitä monesti ennen kuin lahjojen jakamisen aika oli.

IMG_5733.jpg

Sitten pieni ”Elsa-tonttu” sai kantaa paketit yksitellen kuusen alta.

IMG_5754.jpg

”Onko tämä minulle?

IMG_5757.jpg

No kyllä se sattuu olemaan.

”Oi, se on ihana!”

Paketista kuoriutui ihana Elsa-neule, ja Frozen oli muutenkin tämän joulun lahjojen kantava teema.

IMG_5785.jpg

Oli sentään mukana jotain muutakin, kuten tytön kuvista koottu Ifolor-valokuvakirja, jonka hän halusi lukea kannesta kanteen heti avattuaan sen paketista. Olen tehnyt vastaan kirjan nyt jo neljänä vuonna, ja tyttö pitää kovasti omien kuviensa katselemisesta ja kuvissa olevien tapahtumien muistelemisesta.

IMG_5791.jpg

Sen sijaan lupaus siitä, että ensi vuonna tytölle tulee Aku Ankka Juniori -lehti, oli aivan liian abstrakti ymmärettäväksi. Sen merkitys valkenee sitten, kun ensimmäinen lehti kopsahtaa postiluukusta tammikuussa.

IMG_5771.jpg

Huippukiva yllätys olivat Kure Bazaarin kynsilakat, jotka ovat 85-prosenttisesti luonnontuotteita, mutta kestävät silti vettä. Nyt voi laittaa kynsilakkaa ja silti pestä käsiä huoletta!

IMG_5807.jpg

Lupasin, että uutta Elsan kimaltelevaa Lego-jäälinnaa voimme koota heti, kun nousemme aamulla.

IMG_5939.jpg

Olin hyvin iloisesti yllättynyt ja ylpeä siitä, miten hienosti tyttö jaksaa keskittyä legorakennelmien kokoamiseen, osaa itse katsoa mitä osia ja miten monta tarvitaan seuraavaksi ja jopa koota linnaa pitkälti ilman apua!

IMG_5944.jpg

Jee! Pikkulegot, miten minulla onkaan ollut teitä ikävä! (Kyllä tuosta tytöstä tehdään vielä avaruus- ja robottilegofani. Insinööriprinsessa. Niin, ja tietysti ensi vuonna Angry Birds -legofani!)

IMG_5989.jpg

Joulupäivänä saimme perinteisesti vieraiksi ystävämme Hannan ja Esan, jotka ovat käyneet meillä joulupäivän jouluillallisella jo useampana vuonna.

IMG_5859.jpg

”Perinteinen” on meille kinkkua, porkkanalaatikkoa ja lanttulaatikkoa.

IMG_5878.jpg

Ja sitten vielä kasvissyöjälle sopivia ei-niin-perinteisiä couscoussalaattia, linssi-punajuuripyöryköitä ja täytettyjä munakoisoja.

IMG_5893.jpg

Hanna toi jälkiruoaksi piparkakku-semifreddoa.

IMG_5915.jpg

Jälkiruoan päälle nautimme vielä Hannan tuomia juustoja ja kahta tomaattihilloa, punainen itse tehtyä.

IMG_5929.jpg

Oli kuitenkin aika vähällä, että olisin missannut tämän kaiken.

Kerron huomenna toisen tarinan joulusta ja siitä, miksi jouduin jouluaaton iltapäivänä sairaalaan, miksi melkein jäin sinne koko jouluksi ja miksi käyn siellä lähipäivinä joka päivä.

IMG_5802.jpg

suhteet oma-elama sisustus vanhemmuus
Kommentit (9)
 1. Ei, kyllä ensimmäinen kommentoija on oikeassa. Syrnikit ovat asiat erikseen ja ne tehdään rahkasta. Sitävastoin blinejä, joihin tulee tattareijauhoja, kermaviiliä/jogurttia tms. kutsutaan Venäjällä nimellä olady (олады) ja niitä onkin jo usein hiukan haastavampi löytää ravintoloista. Ja blinit ovat sitten tavallaan tavallisia lettuja, mutta usein aivan ohuen ohuita, varsinkin kotona tehdyt, ja aivan ihania (kuten kaikki muutkin versiot).

   1. Niin, että parempi, että en tule tänne puhumaan mitään ihanista rahkaletuista eli syrnikeistä, joita mieheni tekee toisinaan kun meitä hemmottelee. 😀 

  1. Nata - White Trash Disease
   27.12.2015, 14:01

   haha mä en viittinyt tähän enää kommentoida mitään, olen jo ansainnut blininillittäjän maineen :D:D:D

 2. Nata - White Trash Disease
  26.12.2015, 21:19

  voi tommi! paranenimisia sinne ja kaino toive: voitaisko ottaa blini/lettu/whatevername -kestit tässä mahdollisimman pian?! <3

  1. Kiitos, kyllä tämä tästä! Juu, tervetuloa, sovitaan vaan joku toinen päivä! Rouva ja tyttö ovat lomalla koko viikon, ja minäkin olen näillä näkymin sairaslomalla ensi vuoteen asti. Oh, tai sitten voisi tehdä joulukinkun jämistä karamelisoitua possua Farangin tapaan! Joku vuosi ostimme jopa uuden kinkun alesta ihan sitä varten! 😀

   1. Nata - White Trash Disease
    27.12.2015, 14:00

    voi kuule, kaikki käy! 🙂 ollaan koodissa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *