Hotelli tuli kotiin: Tuplatyynyt, muhkeat peitot ja sänkyyn tarjoiltu aamiainen

Kaupallinen yhteistyö: Joutsen

Viimeisen vuoden aikana koti on käynyt vähän liiankin tutuksi paikaksi, kun kaikki matkat ja retket ovat jääneet aivan minimiin. Sen lisäksi olemme todenneet, että lapsetkin kaipaavat toisinaan kahdenkeskistä aikaa vain toisen vanhemman kanssa.

Joutsen untuvapeitot ja tyynyt

Päätimme joulun jälkeen, että otamme heti alkuvuodesta käyttöön sittemmin erinomaiseksi osoittautuneen staycation-konseptin: toinen vanhemmista menee toisen lapsen kanssa pienelle hotellilomalle kotikaupungissa ja perheen toinen puolisko jää kotiin.

Kun jäin omalla vuorollani tyttären kahdestaan kotiin, keksin, että voihan kotiin jäävälle lapsellekin tarjota jotain tavallisesta viikonloppuaamusta poikkeavaa. Tytär rakastaa hotelliaamiaisten munakokkelia, joten tein hänelle sitä aamiaiseksi.

Kun Rouva sitten toisella viikolla vei tyttären hotelliin ja jäin pojan kanssa kahdestaan kotiin, pojalla oli hotelliyö äidin kanssa tuoreessa muistissa. Ehdotin hänelle, että mitäs jos leikkisimme, että mekin olisimme hotellissa, ja isin ja äidin makuuhuone olisikin hotellihuoneemme. Idea tuntui molemmista yhtä hauskalta!

Muhkeat tyynyt ja kuohkeat peitot

Petasin sänkyyn Joutsenen pehmeät untuvapeitot ja -tyynyt. Olemme nukkuneet jo vuosikaudet Joutsenen vuodevaatteissa, mutta nyt vaihdoin sänkyihimme uudet peitot ja tyynyt.

Joutsen untuvapeitot ja tyynyt

Saimme Joutsenelta uudet ihanan muhkeat ja kuohkeat Suoja– ja Syli-sarjojen tyynyt ja peitot, joita käytetään myös monissa hotelleissa.

Joutsen untuvapeitot ja tyynytSuoja-untuva-höyhentyynyt ovat keskinapakat ja keskikorkeat, ja niissä on 30 % untuvaa ja 70 % pientä höyhentä. Lapsille Joutsen lähetti matalat Syli-untuvatyynyt, joissa on 90 % untuvaa ja 10 % höyhentä.

Sopiva tyynyn korkeus ja pehmeys riippuu siitä, nukkuuko selällään, kyljellään vai mahallaan: selällään tai mahallaan nukkuva tarvitsee vähemmän korkeutta ja tukea, kun taas kylkinukkujien, kuten itseni, tyynyjen tulee olla korkeampia. Keskikorkea on sopiva keskikokoisille hartioilleni, mutta leveämpiharteinen voi tarvita jo korkean tyynyn.

Peitoiksi saimme keskilämpimät Suoja-peitot, joissa on 40 % untuvaa ja 60 % höyhentä sekä Syli-peitot, joissa on 90 % untuvaa ja 10 % höyhentä.

Peiton valinnassa tärkeintä on valita sopiva lämpö. Itse olen niin kuumaverinen, että kesällä käytän viileintä mahdollista peittoa, mutta näin talvella, kun annamme makuuhuoneen lämpötilankin laskea jopa alle 20:n asteen, peitollakin saa olla enemmän paksuutta.

Keskilämmintä lämpimpämpää en koskaan tarvitse, kun taas Rouvaa ei haittaa käyttää jopa vieläkin lämpimämpää peittoa edes kesällä. Meillä todella on useampia peittoja, joita vaihtelemme sisälämpötilan mukaan, kun emme voi siihen vaikuttaa kesällä juurikaan.

Löydät Joutsenen sivuilta tarkemmat vinkit sopivan tyynyn ja peiton valintaan.

Joutsen untuvapeitot ja tyynyt

Hotellitunnelman viimeistelivät todella muhkeat Suoja-jättityynyt, joilla on kokoa peräti 60 x 80 cm!

Juuri nämä sängyn päätyyn sijoitetut jättityynyt tekivät sänkyyn hotellifiiliksen, sillä hotelleissahan on tyypillisesti kotioloja suuremmat tyynyt, ja niitä voi käyttää tukena, kun sängyllä haluaa lukea.

Joutsen untuvapeitot ja tyynyt

Nukkumaan isin viereen

Illan ohjelma suunniteltiin lapsen toiveiden mukaan. Tilasimme lähetillä ruokaa, hän kävi kylvyssä ja pelasimme vielä konsolipeliä. Illan kohokohta taisi olla kuitenkin se, kun hän pääsi nukkumaan isin viereen aivan kuin edellisellä hotellilomalla äidin kanssa.

Joutsen untuvapeitot ja tyynyt

Jatkoimme Muumipeikon ja pyrstötähden parissa, ja kun nukkumaanmenon aika sitten tuli, isin viereen oli turvallista nukahtaa. Olen muuten nyt vihdoin hyväksynyt sen, että tarvitsen lukulaseja, joten säilytän nykyisin kakkoslasejani sängyn vieressä.

Joutsen untuvapeitot ja tyynyt

Aamuohjelmat sängyssä

Meillä ei ole koskaan ollut makuuhuoneessa televisiota, joten hotellilomailussa tuntuu aina hauskalta se, kun tv:tä voi katsella sängyssä. Sopiva vastine tälle oli se, että viikonloppuaamun Pikkukakkoset sai katsella iPadilta sängyssä kellien.

Joutsen untuvapeitot ja tyynyt

Aamiainen sängyllä syöden

Aamun odotetuin ohjelma oli kuitenkin se, kun huonepalvelu tarjoili aamiaisen hotellihuoneeseemme.

Joutsen untuvapeitot ja tyynyt

Aamupalamme on useimmiten kaurapuuroa, joten tällä hotelliaamiaisella piti olla jotain vähän spesiaalimpaa. Ehdottelin munakokkelia, mutta poika halusi mieluummin munakkaan. Raastoin sen pinnalle vielä parmesaania ja tarjoilin munakkaan smoothien, Rouvan leipoman focaccian ja omenamehun kanssa.

Joutsen untuvapeitot ja tyynyt

Äidille ja siskolle piti tietysti laittaa terveiset kotoa.

Joutsen untuvapeitot ja tyynyt”Arvaatteko missä nukuin ja missä söimme aamupalan?”

* * *

Joutsenen peitot ja tyynyt valmistetaan Suomessa, ja niissä käytetyt untuvat ja höyhenet ovat EU-alueelta. Untuvatuotteet sopivat myös allergisille, sille täytteet pestään 125 asteen lämmössä täysin pölyttömiksi, ja niistä poistetaan kaikki eläinperäinen hilse ja valkuaisaineet, jotka voisivat aiheuttaa allergiaa.

Untuvapeitot ja -tyynyt voi hyvin pestä kotioloissa, mutta niiden kuivaamiseen on hyvä käyttää kuivausrumpua, jotta untuvat kuivuvat pöyhkeiksi. Ilman kuivausrumpua petivaatteiden kuivuminen vie parikin vuorokautta, ja niitä on pöyhittävä välillä käsin. Omassa taloyhtiössämme on onneksi käytössä pesutupa kuivausrumpuineen.

Pieni varoitus: kun kerran valitsee untuvapeiton ja -tyynyt, paluuta vanutäytteisiin ei enää ole!

Lue lisää Joutsenen sivuilta: joutsen.fi/collections/untuvapeitot-ja-tyynyt.

koti sisustus ostokset hyva-olo
Kommentit (4)
  1. ~ mummeli ~
    7.3.2021, 15:29

    Staycation-konsepti on erinomainen ellei sitä tarvitse itse maksaa.

    1. Niin, kyllähän hotellissa yöpyminen maksaa, mutta halvempi pelkkä hotelliyö on kuin se, että matkustaa vaikkapa ulkomaille yöpymään hotellissa. Ja sanoisin, että konsepti on erinomainen, vaikka sen maksaa itse. Selvyyden vuoksi todettakoon, että en ole saanut hotelliöitä ilmaiseksi.

  2. Teidän perheellä on ihana meininki! Tulen hyvälle mielelle lukiessani miten kivoja juttuja teette lasten kanssa.

    1. Kiitos, kiva kuulla!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *