Juhannuspäivän juhannusjuhla

Isyyspakkaus

Myrskyisä juhannusaatto vaihtui aurinkoiseksi juhannuspäiväksi, ja pääsimme viettämään juhannusjuhliamme kavereiden uudella terassilla mitä mainioimmassa säässä. 

Juhlien oli tosin tarkoitus olla jo juhannusaattona, mutta koska meteorologit lupailivat aatonaattona aika karmeaa säätä, juhlat päätettiin siirtää suosiolla päivällä eteenpäin. Juhlien siirtäminen sopi kaikille, ja se oli hyvä päätös.

Saimme siis röhnöttää koko juhannusaaton kotisohvalla, pitää leffapäivän popcorneineen ja latailla akkuja. Taisin ollakin kunnon levon tarpeessa, sillä nukahdin sohvalle jo yhdeksän jälkeen, siirryin sänkyyn jatkamaan uniani ja heräsin juhannuspäivään liki 13 tunnin unien jälkeen.

Juhannuspäivän juhlat vietettiin Rouvan vauvakerhoksi kutsutun kaveriporukan kanssa. Vauvakerhoon kuuluu neljä tuttavaperhettä, jotka sattuivat saamaan nyt 2-vuotiaat lapsensa vai muutaman kuukauden sisällä toisistaan ja ovat tapailleet ruokapöydän ympärillä säännöllisesti jo kahden vuoden ajan.

Nämä juhlat olivat Suolaa ja hunajaa -Jonnan kotona, ja mukana oli myös Vatsasekaisin Kilinkolin -Riikka perheineen. Riikka ehti saada tänä keväänä jo lisää perheenlisäystä, ja sitä tulikin kaksin kappalein. Kerhon neljäs jäsen, 52 Weeks of Deliciousness -Anne ei valitettavasti päässyt perheineen mukaan juhliin, sillä he olivat viettämässä juhannusta muualla.

Jonna laittoi miehensä kanssa pöydän täyteen herkkuja: grillattuja ribsejä ja kanaa, chimichurria, dukkah-maustettuja porkkanoita, keitettyjä ja grillattuja perunoita...

...ja aivan ihanaa maissisalaattia, joka oli tehty grillatuista maisseista, kirsikkatomaateista, sipulista, korianterista ja fetajuustosta.

Samalla ihastelimme tietysti Jonnan itse tekemää uutta terassia, joka valmistui juuri juhannukseksi. Terassilla oli jopa lautojen läpi maahan asti ulottuva hiekkalaatikko!

Vaan olipas mukava syödä grillattua ruokaa. Emme ole itse ehtineet grillaamaan koko kesänä, sillä mökillämme ruoanlaitto-olosuhteet ovat toistaiseksi kovin huonot.

Makkaraa voisimme toki paistaa, mutta vaikkapa astioiden peseminen ei onnistu ennen kuin saamme lämminvesivaraajan taas käyttöön. Myös kaikki mökkilautasemme ja -aterimemme ovat vielä laatikoissa suojassa remonttipölyltä.

Ribsit olivat suuri hitti. Tyttökin vetäisi kolme.

Jälkiruoaksi Jonna oli tehnyt mansikka-raparperi-pokekakun. Siis minkä? Kakun johon on tökitty (poke) reikiä, joihin on valutettu raparperihilloa.

Tyytyväinen ilme paljastaa, kuka sai aloittaa.

Hauskaa iltaa olisi ollut kiva jatkaa pidempäänkin, mutta lasten kanssa oli parempi aloittaa iltapäivällä ja lähteä ajoissa kotiin. Nukkumaan meno venähti kyllä yli tunnin pidempään kuin normaalisti, mutta hienosti pienet jaksoivat, kun oli näin kivaa ohjelmaa.

Kiitos vielä Jonnalle ja perheelle juhlien järjestämisestä, oli erittäin hauskaa ja kovin hyvää! Ehkäpä vielä tänä kesänä saamme oman mökkimme sellaiseen kuntoon, että voimme järjestää siellä omat kesäjuhlamme.

Juhannusviikonloppu jatkui maalaushommien parissa mökillä.

Kommentit

Haitulankeinussa

Hyvännäköinen kakku ja muutkin pöperöt. Nälkä tulee katsellessa kuvia. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Herkullisia olivat kaikki!

Kommentoi