Juhannussauna E-duurissa

Istuin juhannusaattoyönä mökkisaunassa täydessä hiljaisuudessa. Olin juuri täyttänyt saunan puisen vesisaavin, mutta sen raot eivät olleet vielä turvonneet täysin umpeen, joten se valutti sisältönsä vähitellen lattialle. Tuli humisi kiukaassa, ja vesi piti pientä ääntä virratessaan hiljalleen viemäriin.

Yhtäkkiä aloin kuulla lauteiden alta hiljaista, rytmikästä musiikkia. Se oli nopeaa, ja siitä erottui erilaisia ja eri rytmein kulkevia sävelkulkuja. Sillä oli myös selkeä sävellaji. Vesipisarat soittivat siellä omaa pop-kappalettaan.

Sitä jatkui niin pitkään, että hain Rouvankin ihmettelemään sen tasaista rytmiä ja selkeää säveltä ja otin sitä myös nauhalle saunan pimeydessä.

Juhannusyössä on todella taikaa.

Kommentit (11)
 1. Niin siisti! Piti kuunnella monta kertaa.

 2. Lempi Sveitsistä
  22.6.2014, 16:27

  Oho, hieno biisi pisaroilta! Mistä ne pisarat siellä oikein putoili ja miten voi olla noin selkeitä melodianpätkiä?

  1. En nähnyt itsekään pimeydessä, mitä siellä tarkalleen ottaen tapahtui. Epäilen kuitenkin, että lattiakaivossa oli jonkin verran vettä, ja kun vesi valui hiljalleen saavista, se putosi lattiakaivon ritilän reunasta pieninä pisaroina lattiakaivoon. Vesi tuli sen verran tasaisesta, että pisarat tippuivat veteen rytmikkäästi. Ehkä pisaran koko vaikutti siihen sävelkorkeuteen. Tai jotain. Ehkä pitää vain vedota siihen taikuuteen 🙂

   1. Lempi Sveitsistä
    23.6.2014, 21:09

    Jep. Saunatonttu taisi siellä soitella juhannuksen kunniaksi :).

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *