Jyväskylän-tuliaiset

Isyyspakkaus

Tampereen ja kesämökin välillä ehdimme poiketa myös Jyväskylässä, vanhoilla kotikulmillani.

Jyväskylän Kauppakatu eli Kävelykatu

Yleensä Jyväskylän-visiiteillä lähinnä tavataan vanhempiani ja kavereitamme, mutta tällä kertaa ehdimme käydä hieman kaupungillakin.

Rouvalle tärkein kohde Jyväskylässä on aina ollut Seppälänkankaan kirpputorimarket (Laukaantie 3), joka on ainakin aiemmin ollut yksi Suomen suurimmista itsepalvelukirpputoreista. Vaikka osa myyjistä myykin aivan uskomatonta romua, hyvääkin tavaraa on yleensä ollut paljon, ja olemme tehneet marketista useita hyviä löytöjä astioista huonekaluihin.

Seppälänkankaan kirpputorimarket

Tällä kertaa suuntasimme halliin etsimään vanhoja eriparisia Arabian lautasia. Yllätyimme siitä, miten kirpputori oli supistunut toimintaansa: sulkenut osan tiloista ja pienentänyt huonekalujen myyntitilaansa rakennuksen yläkerrasta. Yllättävän moni hyllyistä loisti myös tyhjyyttään.

Osasyyllinen tyhjyyteen saattoi olla lähestyvä juhannus, mutta toinen tekijä on varmasti Sorastajantien toisella puolella sijaitseva Kirpparilla.fi (Sorastajantie 1), joka on uudempi tulokas kaupungissa. Samassa rakennuksessa sijaitsevat myös Poopola lastenvaatekirppari ja pomppulinnake Hoplop. Voisin kuvitella, että nämä vetävät myös kirpparimyyjiä puoleensa.

Poopola

Jännää havaita, miten erilaisia kirpparit ovat luonteiltaan. Siinä missä vanha kirpputorimarket vetää puoleensa myyjiä aivan laidasta laitaan, Kirpparilla.fi:ssä ei ollut esimerkiksi juuri lainkaan astioita, ja lastenvaatteita ja leluja oli taas enemmän. Lastenvaatekirppari Poopola taas ihastutti siistiydellään ja tavaroiden hyvällä laadulla.

Löydötkin noudattivat tätä linjaa: kirpputorimarketista löytyi sitä vanhaa Arabiaa, Kirpparille.fi:stä tytölle pieni lelu ja kirja ja Poopolosta vaate.

Päätimme käydä myös Jyväskylän ydinkeskustassa sijaitsevassa Sisutuskärpäsessä (Yliopistonkatu 44), jolla on hauska pieni sisustuskioski korttelin verran Kävelykadusta ylöspäin.

Sisustuskärpänen

Miten söpö on tämä norsutyyny? Sellainen pienelle.

Sain myös askarteluinspiraation katossa roikkuvasta mehupillihimmelistä.

Sisustuskärpänen

Tarkoituksemme oli tehdä Jyväskylässä myös juhannuksen ruokaostokset, ja olikin erittäin hauska törmätä täysin vahingossa Torikeskuksessa Lähiruokamestareiden (Torikeskus, 1. krs) pieneen liikkeeseen, joka on avattu alkuvuodesta. Sieltä saatiin perunat, leivät ja kyyttömakkarat juhannukseksi. Kaikkea hyvää yritykselle, toivottavasti Jyväskylä löytää teidät.

Mökkimatkan varrelle osui sopivasti myös Kasvihormoni-bloggari Perho Kerttusen piha, ja kävimme noutamassa häneltä hänen minua varten kasvattamansa jättikurpitsan taimen. En edes uskalla ajatella, millainen hirviökurpitsa tästä kasvaa, kun taimi laitettiin kasvamaan anoppilan pihaan lehmänlantapenkkiin.

Ehkäpä joku kerta maltan käydä Jyväskylässä katselamassa hieman nähtävyyksiäkin ja tutustumassa nykyiseen ravintolatarjontaan.

Kommentit

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Siellähän se pikkuinen makoilee! Oli ilo päästä luovuttamaan yksi onnekkaista sinne teidän voimamultiin. Toivottavasti Tellervo-emännän sisarusta onnistaa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tämä ei nyt mitenkään liity päivän postaukseen, mutta kuinka puhdistatte mutteripannun käytön jälkeen?

Tommi K
Isyyspakkaus

Heh :) Huuhtaistaan ja pestään harjalla. Joskus heti, kun pannu on jäähtynyt,  joskus se unohtuu liedelle. Miten niin?

Vierailija (Ei varmistettu)

Kahvihammasta kolottaa, ja pohdin tässä jaksaisinko pitkästä aikaa käyttää mutteripannua. Minun tapani pestä (irrotetaan kaikki osat toisistaan,myös tiiviste, ja pestään harjalla ja tiskiaineella) tuntuu niin työläältä. Mietin, että voiki sen hoitaa jotenkin helpommin. Miten hoidatte kuivauksen, kun teillä ei muistaakseni ole tiskikaappia?

Kiitän kovasti vastauksestasi! (Olo on ihan kuin uusavuttomalla :D)

Tommi K
Isyyspakkaus

Ei me sitä tiivistettä irroteta, ja tiskiainetta käytetään vain, jos pannu on ollut pidempään käyttämättömänä. Kun pannua käytetään päivittäin, usein menetellään niin, että kahvit huuhtaistaan pois pannusta heti, kun ne on kaadettu mukeihin, ja sitten pannu jätetään liedelle, johon se myös unohtuu. Pannu pestään sitten seuraavana aamuna ja laitetaan saman tien takaisin tulille. Jos se taas pestään ja laitetaan kuivumaan, kuivatus hoidetaan tiskipöydälle levitetyn keittiöpyyhkeen päällä. Ja voihan sen sillä pyyhkeelläkin kuivata :) Ei kuivauskaappia tarvitse mihinkään, jos on astianpesukone.

nadjamalin (Ei varmistettu)

ei missään tapauksessa tiskiainetta mutteripannuun, vaan pelkkä vesipesu!

Kao Kao

Tahtoo Sisustuskärpäsen kuvassa olevan mintunvärisen puutuolin. Apua. Nyt pitää vissiin lähteä Jyväskylään..

Tommi K
Isyyspakkaus

Luulisi, että hoitavat myös kuljetuksen sille, jos ei ole muuta asiaa sinne päin.

Kao Kao

Mä oon tässä 1,5 vuotta luvannut mennä käymään siellä, joten asiaakin olisi. :) 

AnnaAusseista (Ei varmistettu)

Hei joo, kirjota jos Jyväskylässäkin on jotain järkevää ruokaa nykyään tarjolla. Pöllövaari ja Kissanviikset on jo nähty mutta josko sinne olisi vuosien saatossa pulpahtanut joku kiva lähiruokahippimesta?

Jyväskylästä (Ei varmistettu)

Ei ole Jyväskylään putkahtanut mitään lähiruokahippimestaa. Ikävä kyllä.

Seppälän kirpputorihelv- eikun market on tosiaan laskusuunnassa, samat trokarien pöydät samoine tavaroineen kuukaudesta toiseen. Kävittekö Katriinan kirppiksellä Kirpparillaa vastapäätä? Olisitte siitä ehkä tykänneet, sekoitus sitä hippikauppaa ja kirpparia. Tuo lastenvaatekirppis on kolmas pienen ajan sisään yrittävä, toivottavasti tämä jaksaisi jatkaa edeltäjiään pitempään. Sijainti on ainakin parempi, mitä ennen. Kirpparilla.fi:ssä ilmeisesti tavara tekee kauppansa, koska kassalle on aina mielipuolinen jono. Itse löysin sieltä viime käynnillä pilkkahintaan Arabian 24H-astioita, joten astioitakin välillä on. Silinteri-kirppis on myös palannut Jyväskylään, Kirriin, ja uusin kirppis on Seppälän Prismaa vastapäätä.

Poikkesitteko Toivolan vanhalla pihalla? Siellä on kesälauantaisin välillä herkkutori ja Jyväskylän uusin kahvila Muisto. Vanhojen talojen ystävien kannattaa poiketa, mielettömän ison entisöintityön ovat tehneet tuolla.

Kommentoi