Kaivataan kokemuksia potkupyöristä

On tullut aika täyttää yksi tytön suurista toiveista. Ei sitä omaa puhelinta vaan se toiseksi suurin haave: pikkupyörä. Tarkemmin sanottuna potkupyörä.

Tyttö on puhunut ”omasta pikkupyörästä” viime kesästä lähtien, ja ajattelimme hankkia sellaisen kolmevuotislahjaksi keväällä. No, kevät näyttääkin jo tulleen, joten mitäpä sitä sinne toukokuulle odottelemaan?

IMG_7127.jpg

Itse havahduin tuollaisen potkupyörän olemassaoloon ensimmäisen kerran joskus viime vuonna. Ehkä sellaisia on ollut jo minun lapsuudessani, mutta pyöräilemään olen kyllä opetellut sellaisten ikävien apupyörien kanssa. Pyörä keinahteli epämiellyttävästi puolelta toiselle, ja välttelin pyöräilyä oikeastaan kahdeksanvuotiaaksi asti.

No mutta, saimme tänään kokeilla naapurirapun pojan puista Like Bikea, ja tyttö oli kokemuksesta riemuissaan. Ei se kuitenkaan aivan helppoa ollut, ja lapsi oli pyörän kanssa kyljellään vähän väliä.

Tämä oli kuitenkin vasta ensimmäinen kosketuksemme potkupyörään, joten nyt ajattelin tiedustella kokeneemmilta, että:

  • Minkälaisia kokemuksia on tällaisesta tai jostain toisesta pyörästä?
  • Onko jotain väliä sillä, onko pyörä puuta vai metallia?
  • Mitä ylipäänsä pitäisi ottaa huomioon pyörää valitessa?
  • Minkäs ikäisenä sitä sitten siirrytään oikean pyörän satulaan..?

IMG_7129.jpg

Kommentit (66)
  1. pikkufillari
    7.3.2017, 10:20

    Potkupyörä on kyllä tosi hyvä vaihtoehto, silloin kun on tarkoitus opetelle pyöräilyn alkeita. Erityisesti sen takia, että vauhti ei pääse kasvamaan liian suureksi, vaan lapsi voi harjoitella tasapainoa ensin.

  2. Vähän myöhässä heräsin tätä kommentoimaan, mutta kyllä Puky potkupyörät on ja tulee varmaan olemaankin ykköspelejä pienemmille lapsille. Ergonomia on järkevä, pyörät turvallisia ja vieläpä edullisimmasta päästä kaiken lisäksi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *