Kaivataan ravintolavinkkejä Kööpenhaminaan

Isyyspakkaus

Jos joku olisi mahdollisesti lähdössä lähiaikoina Köpikseen, niin missä siellä pitäisi syödä?

Lähdetään siitä, että Kødbyens Fiskebar on meille jo tuttu paikka, ja vuoden 2012 reissullamme se teki niin lähtemättömän vaikutuksen, että sinne olisi päästävä uudestaan.

Ja silloinhan Rouva oli tilassa, jossa molemmat alla näkyvistä herkuista oli kielletty. Nyt hän haaveilee isosta kasasta ostereita. Ja varmaan myös tuosta skumpastakin.

Toinen hyväksi havaittu ravintola oli Paté Paté.

 Ja Motherin pizzat olivat erinomaiset.

Mutta mitäs muuta Köpiksen-kävijät ja kaupungin tuntijat suosittelisivat? Mitä uutta kaupunkiin on avattu sitten vuoden 2012? Tai mitä olisi kannattanut kokeilla jo silloin?

Kuvat ovat helmikuun 2012 Kööpenhaminan-reissultamme, josta kirjoitin jutussani Wondercool Copenhagen aivan tämän blogin alkuaikoina. Siitä tuntuu olevan jo pieni ikuisuus.

Kommentit

Myyti

Motherin pizzat oli kyllä hyviä, käytiin maistelemassa viime talvena. Kesäreissulla käytiin Motherin läheisyydestä samalta teollisuusalueelta löytyvässä Nose2tailissa, johon harmiksi osuimme samalla hetkellä, kun lämmin keittiö oli mennyt kiinni. Jättimäisestä grillistä tuli semmoiset tuoksut, että harmitti. Onneksi loistava tartar-pihvi pelasti. Talvireissulla tykkäsin myös keskustasta löytyvästä Tightista.

Aamupalalle ehdoton lemppari oli Vesterbrosta löytyvä Cafe Dyrehaven. Niiiiin hyvä eggs benedict, jonka kyljessä oli super-etikkaisiksi säilöttyjä kirsikkatomaatteja! Viimeisenä aamuna tipahdettiin sattumalta hotellin vieressä olleeseen säälittävän näköiseen kellarikahvilaan (Risteriet Halmtorvet), josta sai kaikessa yksinkertaisuudessaan todella hyvän aamupalalautasen.

Mariannanen (Ei varmistettu)

Suosittelen Manfredsia Jaegersborggadella.

Marski (Ei varmistettu)

Teidän vinkistä kävimme mieheni kanssa tänä keväänä Motherissa ja oli kyllä huippuhyvää! Nautimme illallisen myös Manfreds & Vin:ssa, joka oli erinomainen. Huippuruokaa ja palvelua rennolla otteella. Varsinkin tartar oli taivaallista!

Vierailija (Ei varmistettu)

Radio!!!! Bistroannoskoot meets fine dining meets kohtuulliset hinnat. Testattu kahdesti tänä kesänä, molempien seurueiden suosikki. Aamanns on taas tunnettu smörrebrödeistä, ehdottomasti parhaat ikinä!

riik
3h+kasvimaa

Mother on ihana!

Samoin Royal Cafen pienet leivät eli smushit, Halifaxin burgerit ja Indian Taj:n intialainen. Viimeksi mainitussa käyvät kuulemma kuninkaallisetkin :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Köpiksessä saa niin hyvää ruokaa niin monesta paikasta. Street Food Marketin ruokavalikoima on maukas ja mahtava ( http://copenhagenstreetfood.dk/ ). Paikallisten suosimasta Gorm'sista saa ihania antipasteja ja kivaa palvelua ( http://www.gormspizza.dk/ ). Cock's & Cows tarjoili elämäni parhaan salaatin ja vauhdikkaan tunnelman ( http://cocksandcows.dk).

Uraäiti (Ei varmistettu) http://uraaidinruuhkavuodet.blogspot.fi/

Bonjour Vietnam - valehtelematta Köpiksen parasta aasialaista! http://www.bonjourvietnam.dk/

culinaria keittiöelämää (Ei varmistettu)

Manfreds & Vin oli kyllä yksi mielenkiintoisimmista ravintolakokemuksista tänä vuonna! Heillä lisäksi jaikki viini ovat alkuviinejä. Myös BROR käymisen arvoinen. Joustava paikka, esim. toiselle menu, toiselle kaikki alkupalat, jos haluaa maistella mahdollisimman paljon (maltillisen kokoisia annoksia).
www.facebook.com/keittioelamaa/photos/pb.139094986132049.-2207520000.141...

Ian
Iris

Kauppahallit on ehdoton suosikkini, jos markkinameiningistä pitää. Lisää voitte lukea alkusyksyn kirjoituksestani.

http://www.lily.fi/blogit/iris/ruoka-aitta-keskella-koopenhaminaa

Vierailija (Ei varmistettu)

Olin tulossa kommentoimaan, että Cocks & Cows on vierailemisen arvoinen paikka, mutta sitä oltiinkin jo näköjään ehditty suositella :) Myös hampurilaiset kokemuksen mukaan siellä erinomaisia.

Hebs (Ei varmistettu)

LéLé Restaurant (Vesterbrogade 40), huippuhyvää vietnamilaista. Omistajalla on samalla kadulla numerossa 56 myös Lé Lé Street Kitchen (ja niitä on pari muuallakin Köpiksessä), hyvää ruokaa saa myös sieltä. Näissä on käytävä aina Köpiksessä :)

Myyti

Cocks & Cows'n hampurilaiset (ja ranskalaiset mmmm) oli todella hyvät. Siellä oli aika hurja meininki, kun syömispäivänä oli käsipallon puolivälierät.. Paikka sai ison miinuksen siitä, että vessa oli niin saastainen, etten pystynyt mennä edes sisään. Olisi myös jäänyt syömättä, jos tämä olisi tapahtunut ennen ruokailua. :D

syksy (Ei varmistettu)
ViSkalSpise (Ei varmistettu)

Manfreds on ainakin omalla to do tai siis to eat-listallani :-)

Jaana K

Taxa on aivan ihana kortteliravintola Jægersborggaden vieressä. Olen käynyt Köpiksessä kahdesti ja tuolla jo kolme kertaa :) Komppaan Iris-blogia ruokahallien suosittelussa, ne löytyvät (Taxan tavoin) myös omalta vinkkilistaltani: http://www.lily.fi/blogit/keittiossa-kaupungissa/5-x-matkavinkki-koopenhaminaan

Ihanaa matkaa!

Ninneri (Ei varmistettu)

Yksi mun suosikeista on Vesterbrossa oleva Madklubben (http://www.madklubben.dk/vesterbro/) hyvää ruokaa, rento tunnelma ja ÄLYTTÖMÄN hyviä drinkkejä.. Täytyy itseasissa mennä sinne taas pian drinksuille, parempia Gin&Toniceja ja Tom Collinseja saa hakea! :)

Köpiksessä asuva (Ei varmistettu)

Cofocon ravintolat, kuten Høst ja Rantzausgadella sijaitseva Scarpetta, cofoco.dk. Rantzausgadella myös hyvä vietnamilaisravintola Nha Trang, nhatrang.dk. Parhaat burgerit saa Halifaxista, halifax.dk, tai Nørrebrogadella sijaitsevasta Bronx Burgerista, bronxburger.dk. El Tapeossa hyvät tapakset, eltapeo.dk. Brunssipaikkana Cafe Fata Morgana mahtava, cafe-fatamorgana.dk

Vierailija (Ei varmistettu)

Fine dining -paikkoja: Amass, Cadeau ja tietty Noma

Tiina:) (Ei varmistettu)

Aamans smörrebröd on ehdoton must. Kauppahalli täynnä kivoja paikkoja.
Pluto testataan parin viikon sisällä, siitä paljon hyviä arvioita.

Timo (Ei varmistettu)

Radiolle tältä toinenkin ääni, tosi hyvä fiilis jäi niiden meiningistä keväällä tuolls päin asustellessa. Amass oli myös hyvä ja positiivisella tavalla erilainen, erikoisempia makuja ja viinejä (esim. suodattamattomia valkkareita) tuli meidän käynnillämme maisteltua... Ja Torvehallenissa saattaa tosiaan ehkä lähteä vähän käsistä kun tykkää safkajutuista. Siihen sitten päälle kahvit Coffee Collectivelta (Gothåbsvejillä kk eka perjantai myös paahtimokierros) ja drinkit Libköebistä, tai ehkä sittenkin sinne yläkertaan pienelle viskille :)

Sugar Daddy
Sugar Daddy

Jos kunnon pihviä tekee mieli, niin mm. Tivolin kupeessa sijaitseva A Hereford Beefstouw -ketjuravintola on ihan mahtava. Enkä muuten tajunnut että kyseessä oli ketju kuin vasta nyt. :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Upeaa! Iso, iso, iso kiitos näistä vinkeistä! Nyt pitää vaan (yritää ehtiä) tutustua näihin, ja varmasti johonkin tulee mentyä.

Vierailija (Ei varmistettu) http://thingstomakeanddooo.blogspot.com

Jos tykkäätte puurosta, käykääpä testaamassa Grodin luksuspuurot (ja toi o on se tanskalainen kenoviiva-o, en löytänyt näppiksestä). :)

Seppo (Ei varmistettu)

http://www.rizraz.dk/ tämän ravintolan muistan aina. Kasvisruokabuffet oli ihan valtavan kokoinen ja valikoimaa oli kerrakseen paljon. Ja pihvi jonka tilasin siihen rinnalle, oli aivan valtava ja herkullinen. Tunnelmaltaan mukava paikka. Aivan top!

Kommentoi