Kaksi kuukautta laskettuun aikaan

Isyyspakkaus

Taas on kuukausi vierähtänyt, ja Rouvalla on enää kolme viikkoa töitä jäljellä. Käsittämätöntä, miten nopeasti aika kuluu. Vauvalla alkaa olla voimaa sen verran, että Rouvan vatsa heiluu sen liikkeiden tahdissa, ja jotkin potkut ovat jo melko napakoita.

Sanovat, että lapsi on yhtä aktiivinen syntymän jälkeen kuin vatsassa ollessaan. Meille taitaa olla tulossa siis melkoinen jumppatyttö - sellainen, joka voimistelee erityisesti aamuyöllä kolmelta ja iltakahdeksalta. Niin tyttöhän sieltä siis on tulossa! Asia on tsekattu jo pariin otteeseen, joten aika suurella todennäköisyydellä arvio osuu oikeaan.

Kyllähän siitä voi erehtyä, kuten rouva kuuli taannoin hierojalla. Hierojalle ja tämän vaimolle oli kerrottu parin odottavan tyttöä. Vaimo oli ehtinyt kirjailla lapsen nimen vuodevaatteisiin sun muihin. Kun synnytyksen aika tuli, vaimolla oli joitain pieniä komplikaatioita, joiden vuoksi lasta tsekattiin vielä ultraäänellä. Isä oli tiedustellut kätilöltä, onko tytöllä kaikki hyvin. Tämä oli katsonut isää hämmentyneenä ja kertonut, että kaikki näyttää olevan hyvin - mutta ei siellä vatsassa tyttöä ollut. Kaikenlaista.

Miten yleisiä nämä erehdykset ovat, ja onko jollekin teistä käynyt samoin?

Ja hyvää naistenpäivän iltaa kaikille äideille ja tyttärille!

Kommentit

Mamma
Mamman Sähkövatkain

Ystävän "tyttövauva" paljastui syntyessään Eetuksi :)

KirsiVierailija (Ei varmistettu)

Muistan kun olin itse laitoksella (tyttö sairaalan läpinäkyvässä muovisängyssä maatessa), oli huonetoverini juuri saanut kolmannen poikansa. Hän huokaili tohkeissaan, että olipa tosi hyvä että tuli kolmas poika. Kun jos olisi ollut tyttö "Meillä ei olisi ollut sille mitään vaatteita! Siis ei mitään! Kaikki vaatteet on niin sinisiä..."

Ajattelin että hohhoijaa. Vieläkin ajattelen.

Tokihan siis tytöillä on punaiset vaatteet ja pojilla siniset, ja tästä ei lipsuta.

VierailijaHeidi (Ei varmistettu)

Kaverille kävi sama juttu: kätilö tokaisi Laten synnyttyä
että tässä se teidän Liina sitten on!
Nimi oli kertottu etukäteen siis ihan KAIKILLE!
Ja tietenkin kaikki hartaasti odotetun esikoisen vaatteet pastellia 'tyttöväreillä'.
Eihän siinä mitään, Liinasta tuli Lauri! ;)

Tommi K
Isyyspakkaus

Mamma ja VierailijaHeidi: Oh, nämä eivät siis ole vain urbaaneja legendoja! Juu, näin päin se erehtyminen on tosiaan todennäköisempää. 

KirsiVierailija: Mitä, käytätkö sä siis myös muun värisiä kuin punaisia vaatteita?!?

Vierailija (Ei varmistettu)

Meille syntyi syyskuussa tyttö, jolla oli kassit heti syntyessään mukana ;).
Tosiaan ensin kerrottiin, että meille on tyttö tulossa (se oli vielä gynekologi, joka ultrasi, eikä kätilö). Sitten jouduttiin parin kuukauden kuluttua päivystykseen tarkistuttamaan vauvan vointia. Se lääkäri taas epäili nähneensä vauvalla selvästi kivekset. Kun lääkäri yritti kiveksiä meille esitellä, vauva oli jo laittanut jalkansa ristiin. Yllätys siis säilyi loppuun asti. Mutta kyllä se vauva on heti rakas, oli se kumpi tahansa :).

EliittiElina (Ei varmistettu)

Juu juu hyvin menee kohdalla. Minun toisen lapsen piti olla pieni tyttö: 4,7 kiloinen poika ;) Onneksi en ollut ostanut vaatteita, vaan olin itsepintaisesti pitänyt vuotta vanhemman isoveljen vaatteet kaapissa ja ajatellut: kyllä ne tytöllekkin menee.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mukavaa kuulla juttuja miehen näkökulmasta! Itselläni laskettuun aikaan on 6 viikkoa ja mieheni iloksi poikaa lupailivat ...viime yönä tosin näin unessa pienen tyttöni. Joten saa nyt nähdä :) Ajatuksesi kuulostavat niin kovin rauhallisilta; onko teillä vältytty kaikilta tunteenpurkauksilta? Eikö "odottavan" miehen rooli ole ollut vaikea omaksua, kun vaimon tunteet heittelee?..meillä tässä on riittänyt riidan aihetta. Oikein ihanaa loppuodotusta!!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei ultraäänellä voi saada 100% varmuutta sukupuolesta eli kannattaa pienellä varauksella suhtautua sukupuolitietoon. Ainakaan ei kannata kirjailla lapsen nimeä mihinkään tai hankkia kaikkea tietyn värisenä. Lapsivesipunktion jälkeen voi olla varma sukupuolesta, kun on katsottu kromosomit. Muuten pitää vaan malttaa odottaa loppuun asti.

Tommi K
Isyyspakkaus

Vierailija (21.3.): Kyllä täällä ihan rauhallisia ollaan, ei suuria tunteenpurkauksia tai normaalia isompia heilahduksia. Onnea odotukseen myös sinne!

Siskonen (Ei varmistettu)

Minun molemmat pikkuveljeni (vm. -97 ja -99) diagnosoitiin ultrassa tytöiksi. Synytyksessä paljastui lisävarustelut.

Vierailija (Ei varmistettu)

Eksyin vasta nyt tänne sun blogiin ja olen ilokseni lukenut monia hauskoja juttuja - kerrankin isän näkökulmasta!
Meillä vauvaa ultrattiin komplikaatioiden vuoksi kahden viikon ajan päivittäin ennen synnytystä. Kardiologin mukaan oli tyttö tulossa. Synnytyssalissa anestesialääkäri kehui pilke silmäkulmassa tyttömme komeita kasseja. Totesin siihen vaan tyynesti että kunhan sillä on kaikki muutkin asiaan kuuluvat pelivehkeet niin hyvä juttu ;)
Että näin meillä, ei voi ultran perusteella varma olla!

Suscan sepustukset

hihih. kyllä se niin on, että mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma ja joitain asioita kannattaa uskoa vasta kun näkee. isoveljeni on kuulema lähtenyt laitokselta vaaleanpunaisissa vaatteissa. koska vielä tyyliin syntymäpäivän aamuna oli joku ollut sitä mieltä että se on tyttö. :D

oma lukunsa on sitten tuo syntyvän pikkuisen odotettu/oletettu koko. aikanaan äidilleni oli (jos vaikka mistä syystä, ei niistä sen enempää) ultrassa hoitsu (kätilö?) valittanut että lapsi on niin pieni, on niin pieni, ei tule painamaan kolmeakaan kiloa syntyessään. ja hupsis! kun minä sitten eräänä yönä tulin tähän maailmaan, oli minulla mittaa 52 cm ja reilut 4,5 kg.

äitini oli sitten laitokselta päästessään käynyt kyseiselle ultraajatätylille minua näyttämässä ja sanonut että "tee itte isompi jos rahkees riittää"... :DD

 

näin meillä. että ihan oikeasti. ei niitä kaikkia hoitsujen/lääkäreitten yms. valituksia kannata IHAN niin kirjaimellisesti kuunnella... eli järki käteen. :)

Kommentoi