Kaksikymmentä vappua myöhemmin

Vappu muutti elämäni. Ei juuri tämä vappu vaan se, joka oli tasan kaksikymmentä vuotta sitten. Ilman vuoden 1997 vappubileitä kaverini luona en nyt viettäisi tätäkään vappua tämän saman vappuheilan kanssa. Juhlan kunniaksi kilistimme kuohuvalla, ja tyttökin sai omalle simalleen jalallisen lasin.

IMG_1045-2.jpg

Lasken yhteisen elämämme Rouvan kanssa alkaneen juuri siitä vapusta, vaikka seurusteluksi se tapaaminen ja sitä seurannut tapailu syvenikin hieman myöhemmin. Olimme kyllä tavanneet Rouvan kanssa jo kaksi vuotta aiemmin, sekin vappuna, mutta vasta abikevään vappuaatto oli se varsinainen kohtalon ilta.

On uskomatonta ajatella, että on viettänyt jo yli puolet elämästään saman ihmisen kanssa. Kiitos siis siitä (ja kaikesta) ja onnea meille!

IMG_1101-2.jpg

Vapputraditioita emme ole koskaan ehtineet kehittämään, onhan aikaa siihen ollut vasta kaksikymmentä vuotta. Tänäkin vuonna vietimme vappuaaton kotosalla, ja vappupäivänä menemme todennäköisesti käymään puutarhamökillä, jos ei vaan tule räntää.

IMG_1038-2.jpg

Tyttönen pääsi sentään käymään kaverinsa kanssa lasten vapputapahtumassa, jonne päiväkotikaverin äiti haki hänet ystävällisesti mukaansa.

IMG_1049-2.jpg

Kävelimme vielä iltapäivän päätteeksi hakemaan (niin törkeän hintaisen) ilmapallon (että haluan unohtaa sen hinnan). Yksisarvinen pääsi mukaan myös vappuaaton illalliselle.

IMG_1069-2.jpg

Parsakauden ollessa parhaimmillaan Rouva pyöräytti pöytään parsaa kahdella tavalla: parsasalaatin sekä uunissa paahdetut kinkkuparsat, josta ei parsaruoka voi paremmaksi muuttua.

IMG_1057-2.jpg

Poikanen herkutteli omalla mansikkapuurollaan ja mutusteli innokkaasti myös Rouvan leipomaa juurileipää.

IMG_1064-2.jpg

IMG_1077-2.jpg

IMG_1061-2.jpg

Minulta on taidettu kysyä useammankin kerran, mikä on pitkän suhteemme salaisuus. Parisuhdevinkkejä en todellakaan osaa tai halua antaa, mutta kaipa se on yhdistelmä siitä, että on riittävästi asioita, jotka yhdistävät ja tarpeeksi vähän asioita, joista ollaan jyrkästi eri mieltä. Aikaa vietetään sopivasti yhdessä ja yhteisten kiinnostusten kohteiden parissa, mutta molemmilla on aina ollut mahdollisuus ja vapaus harrastaa myös omia juttuja ja tavata omia kavereita. Vihaisena ei saa mennä nukkumaan. Ja siivoojan käyttäminen säästää monelta riidalta.

IMG_1097-2.jpg

Vappuaaton iltana näytti, että karmea lumi- ja räntäsaderintama olisi vihdoin väistynyt ja alkavalle viikolle on luvassa aurinkoa ja keväisempiä säitä. Hauskaa vappua siis kaikille, kyllä se kevät sieltä tulee!

IMG_1120-2.jpg

Kommentit (8)
 1. Voi miten ihana postaus ☺️

 2. Onnea! Nyt on pakko kommentoida vuosien lukemisen jälkeen ihan ekaa kertaa ja kiittää. Aloin lukea blogia tytön synnyttyä hyvin samoihin aikoihin kuin oma kummipoika, mutta jäin vakkarilukijaksi teidän tarinanne vuoksi, vaikka omat lapset eivät olleet ajankohtaisia vielä vuosiin. Omassa elämässä on ollut aika lailla tasan nolla esimerkkiä nuorena alkaneista pitkistä suhteista, varsinkaan sellaisista, jossa tehdään uraa, harrastetaan ja matkustellaan, joten tämä blogi on ollut ihan valtavan tärkeä. Erityiskiitos Rouvalle, jota olen pitänyt ihan roolimallinani 🙂 Varsinkin niinä hetkinä, kun ympäristön paine olisi ollut viemässä ihan toiseen suuntaan, olen palannut tänne valamaan itseeni uskoa siihen, että omannäköinen elämä on mahdollista. Mun ja mieheni tärkeästä vapusta lukion ekalla on nyt 12 vuotta aikaa, joten kuohuvallla kilistellään tänään täälläkin 🙂

  1. Oi, johan tässä aivan häkeltyy tällaiset palautteen edessä! Kiitos, että kävit kommentoimassa ja että pidät blogista! Onnittelut myös teille! 

  2. Samaa kommentoin: kiva että on malleja myös nuorina alkaneille pitkille suhteille! En tätä kirjoitusta ennen edes tiennyt, että olette tavanneet jos silloin. Ennen vanhaan kaikki suhteet olivat nuorina alkaneita ja pitkiä, mutta nykyään tuntuu että kaikki (ja kaiken ikäiset) eroavat. Kokoajan. Mutta onpa siis meitäkin! 🙂
   T. myös nuorista asti yhdessä

  3. Vapussa on selvästi taikaa, koska minunkin silloinen 18-vuotias vappuheila on pyörinyt mukana jo 12 vuotta. Ehkä salaisuus pitkään parisuhteeseen on oikein valittu pariutumispäivä! Oikeasti kyllä allekirjoitan Tommin listan, ja lisäisin vahvana sen kliseisen samankaltaisen huumorintajun. Meidän polun varrelle on osunut kenties poikkeuksellisen paljon huonoa onnea, eikä niistä olisi selvitty ilman joka päivä kuplivaa naurua. Onneksi olemme onnistuneet tartuttamaan tämän myös jälkipolveen, ja parin viime vuoden aikana nauru onkin vain lisääntynyt!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *