Kaljuuntuvan miehen hiustyyli

Kaljuuntuvan miehen hiustyyli, miten se minuun liittyy? Noh… hiusten lähtö, siis miestyyppinen kaljuuntuminen, ei ole kaikkein mieluisin puheenaiheeni, enkä ole kirjoittanut asiasta aiemmin blogissani.

Kaljuuntuminen

Koska sen kanssa kuitenkin elän ja se laajenee väistämättä päälaeltani yhä laajemmalle alueelle, päätin nyt tehdä sen, mitä olen harkinnut pidempään. Otin kontrollin omiin käsiini ja ajelin koko tukan siiliksi. Sen pituus on 3 mm.

Nyt keskellä päätäni oleva hyvin harva ja yhä nopeammin oheneva alue sulautuu kivasti muuhun kampaukseen.

Kaljuuntuminen

Vastaanotto oli järkyttynyt. Rouva tietysti on kannustanut jo kauan ajamaan vaikka kokonaan kaljuksi, mutta lapset olivat ihmeissään:

Tytär: ”Sä et ole enää isi! Sun olisi pitänyt kysyä lupa tuohon!”

Poika: ”Isi on hassu. Sun pitää vaihtaa sun pää.”

Heidän oli vaikea ymmärtää, miksi ajelin pois ”ihanan pitkän tukkani”, vaikka kuinka selitin, että ei se oikein näyttänyt enää ihanalta eivätkä he sieltä puolta metriä alempaa oikeastaan edes nähneet sitä kaljuuntuvaa aluetta.

Lohduttelin kyllä heitä siitä, että he eivät muutaman päivän jälkeen edes muista, että mitään tukkaa on koskaan ollutkaan, ja kehotin kokeilemaan, miten hauskaa sänkeä on silitellä.

Kaljuuntuminen

Hiusten harveneminen alkoi päälaeltani muistaakseni joskus 35 ikävuoden tienoilla. Jo muutama vuosi sitten totesin, että todellinen lähtölaskenta on alkanut, ja hiusten harveneminen on kiihtynyt viimeisen vuoden aikana.

Edestä otetuissa valokuvissa kaljuuntuva päälaki ei näkyisi edelleenkään, mutta kaikkialta muualta katsottuna se paistaa läpi kirkkaana.

Niin, olisinhan minä itsekin pitänyt mielelläni tukkani samanlaisena kuin kaksikymppisenä, mutta valitettavasti en perinyt hiuslaatua isältäni vaan äitini puolelta, ja äitini isällä ei ollut keski-iässä enää paljoakaan tukkaa jäljellä.

Ainahan sen harvenevan alueen voisi peittää myös tupeella tai hankkia vaikka hiussiirteet. Tai sitten ei.

Kaljuuntuminen

Eipä tarvitse enää käyttää aikaa hiustenlaittoon aamulla tai suihkun jälkeen! Se olikin täysin turhaa, sillä tukka oli siitä huolimatta suurimman osan ajasta huonosti ja joka tapauksessa puolikalju. Pipokaudellakaan ei tarvitse enää harmitella sitä, miten tukka menee päätä myöten, kun pipon ottaa pois.

Eikä tarvitse maksaa parturista! Ihan itse trimmasin tämänkin, ja vain muutamassa kohdassa näkyi pidempiä haituvia, joita piti korjailla vielä myöhemmin pariin otteeseen. Vielä pitää testailla, mikä pituus sängelle on paras ja helpoin pitää yllä kotikonstein.

Kaljuuntuminen

Että terve vaan, olen Tommi ja annan tässä kasvot miestyyppiselle kaljuuntumiselle. Nyt totutellaan sitten tällaiseen hiustyyliin ennen kuin jossain vaiheessa pitää alkaa vedellä höylällä ihoa myöten.

Kommentit (18)
  1. Keinuhevonen
    19.9.2019, 07:22

    kyllä tuli heti rockimpi look!

    1. Totta! Nyt vaan pitäisi taas päästä tekemään rockia! Työn alla 😉

  2. Hyvältä näytät! Ja varsin kauan sait pitää hiuksesi, veljeni joutui tekemään tuon ratkaisun jo 17-vuotiaana ja mieheni 24-vuotiaana. 😉

    1. No se on kieltämättä jo melko aikaisin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *