Kanaa chili-suklaakastikkeessa

Kyllä, luit oikein: kanaa ja suklaata. Tämä resepti maistiaisineen saapui kotiimme Rouvan mukana työväenopiston suklaakurssin tuliaisina.

Annos kuulosti epäilyttävältä mutta oli niin hyvää, että sitä piti tehdä viime viikoloppuna vieraillekin. Ruoka ei ole lainkaan makeaa vaan täyteläisen mausteista ja mukavan tulista, ja suklaa erottuu enemmänkin tuoksussa kuin maussa.

img_7468.jpg

Kanan sijaan käytimme Kimmo Nikon kasvattamien kukonpoikien koipia, joita haimme Eat & Joy -maatilatorilta Kluuvista.

Kanaa chili-suklaakastikkeessa

  • 4 – 5 kanankoipea tai -rintapalaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • vettä
  • 2 – 3 tl suolaa

Kastike

  • 6 pientä mietoa chiliä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl mantelirouhetta
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 rkl jauhettuja korianterinsiemeniä
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 1/2 dl paseerattua tomaattia
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 100 g taloussuklaata
  • 1 limetin mehu
  • 1/2 tl mustapippuria
  • suolaa
  • tuoretta korianteria (koristeluun).

img_7455.jpg

Valmistaminen

  1. Laita kanat, kuoritut ja halkaistut sipulit ja valkosipulinkynnet kattilaan. Lisää vettä niin paljon, että ainekset peittyvät ja mausta keitinvesi suolalla. Anna kiehua n. 40 minuuttia tai kunnes lihat alkavat irrota luista
  2. Halkaise chilit, poista siemenet ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli
  4. Paista chiliviipaleita ja valkosipulia pieni hetki pannulla öljyssä mantelirouheen ja seesaminsiementen kanssa. Älä anna valkosipulin ruskistua
  5. Kaada paistamasi ainekset korkeaan astiaan ja lisää auringonkukansiemenet, korianterinsiemenet, kaneli, neilikka, valkosipuli ja paseerattu tomaatti. Hienonna ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Jos käytössäsi ei ole sauvasekoitinta, tee tahna monitoimikoneella
  6. Paista tahnaa öljyssä pannulla pari minuuttia, jotta mausteiden maut vapautuvat
  7. Nosta kanat kattilasta ja anna niiden jäähtyä hieman. Perkaa lihat, laita ne tarjoiluastiaan ja pidä lämpimänä
  8. Siivilöi 4 dl kanojen keitinlientä kattilaan. (Huom: Säästä myös loput liemestä ja käytä se risoton tai keiton pohjaksi.) Lisää keitinliemeen paloiteltu suklaa ja aiemmin valmistamasi maustetahna. Sekoita ja kuumenna kastike varovasti ja anna hautua muutama minuutti tai kunnes kastike paksunee. Mausta limetin mehulla ja pippurilla ja tarkista suola
  9. Kuorruta kananpalat suklaakastikkeella tai tarjoile kana ja kastike erikseen. Käytä kastikkeen koristeluun silputtua korianteria. Tarjoile ruoka riisin tai maissirieskasten kanssa.

Kuvan annoksessa on lisäksi uunissa paahdettuja porkkanasuikaleita.

img_7470.jpg

Kommentit (6)
  1. Ei ollut raakaa, jos tuota pinnan punertavaa väriä mietit. 40 minuutin keittämisellä lihasta tulee varmasti täysin kypsää.

  2. Oliko jäänyt kukonkoipi raa´aksi? Itse syön vain täysin kypsää liha melkein murenevaista.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *