Kantorepun paluu

Isyyspakkaus

Sain viime viikolla mahdollisuuden jatkaa kantovälineiden testausta, kiitos Stokken ja heitä Suomessa edustavan Polhemin. Nyt minulla on kokeiltavana Stokken MyCarrier 3 in 1 -kantoreppu, joka on ollut markkinoilla viime keväästä alkaen.

Ensimmäinen reaktioni oli: Hui, miten monta osaa, remmiä ja solkea! Ja kokoamisohjeet kuin Ikea-kaapistolla. Monimutkaisuus oli kuitenkin näennäistä, ja lapsen sai nopeasti kyytiin.

Tai no, miten sen nyt ottaa. Nyt kun ilmat ovat jo selkeästi viileämmät, huomasin etten ole tullut ajatelleeksi lainkaan vaatetusta. En lapsen enkä omaani.

Vaunuissa kuljetettaessa lapsen voi pukea astetta kevyemmin ja asettaa makuupussiin. Kantorepussa hän ei ole juuri lainkaan suojassa sääilmiöiltä, joten hänet pitää vaatettaa paksummin päästä varpaisiin.

Vaan vaatteiden pukeminen (ja etsiminen) yksitellen viekin yllättävän paljon aikaa. Juuri kun kerroin, että lyhyille lenkeille on paljon kätevämpää lähteä kantorepulla kuin vaunuilla, joudun pyörtämään puheeni. Jos pukeminen vie enemmän aikaa kuin itse lenkki, vaunut ovat silloin sittenkin kätevämmät. Tarvitsisin siis varmaan haalarit. En itselleni.

Tai no jaa... Tajusin nimittäin myös, että joudun miettimään omankin tyylini uusiksi. Vielä viime viikolla pystyin heittämään nahkatakin kantorepun päälle ja kulkemaan takki auki. Nyt ilma alkaa olla liian kylmä siihen, joten reppu on puettava toppatakin päälle. Hmm... miksi sellaista ei näe missään mainoskuvissa?

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Näin ensituntumalta tuo tuntuu aika kaukaiselta ollakseen ergonominen kantoreppu, mutta toisaalta enpä ole kokeillut. Ensimmäinen fiilis on hyvin hämätty rintareppu hirvitys. Voin toki olla väärässä.

Suosittelen seuraavaksi testiin ehdottomasti manducaa. Ei tarvitse irrotella mitään lisäosia ja silti se pelittää hyvin aina ihan pikkuisesta jopa 3-vuotiaaksi (itse asiassa oma 3,5v keikkuu siellä vielä oikein sujuvasti).

Hinnassakin se voittaa stokken aika mennentullen, mutta tämä ei liene yllätys - eikös stokke = kallis. :D

Kippuralla

Nyt vain sopivaa vaatetusta valitsemaan. Tälläisillä keleillä yhteisen takin/viitan tms alle riittää villasukat+tumput ja lämmin pipo.

Kippuralla

Ja jatkan, en suosittele pikkupyrähdyksille edes vauvalle haalaria. Joudut ottamaan pienen pois repusta ja riisumaan aina kaupassa/kahvilassa koska hiki iskee muutamissa minuuteissa jo. Yhteisen takin voi vain avata ja edes nukkuva ei välttämättä herää :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuten kippuralla yrittää tuossa ylhäällä sanoa, on olemassa takkeja, jotka saa vedettyä itsensä sekä lapsen päälle. Kuvittelisin, että miehille ei moisia ole, mut ehkä joku viitta? Pari kokoa liian iso takki?

Taitaa olla silti enemmän kevät/kesä/syksy käyttöön nuo kantoreput. Minä oon aina vannonut rattaiden nimiin ja kun talvi taas tulee, rupee löytyy enemmän ja enemmän hyviä puolia (no hei sinne saa tavarat ja laukut, lapsella on tilaa liikkua,- oma on jo 1,5v,- sinne saa tökättyä vilttiä ja makuupussia lapselle ja lasta saa tuulen suojaan, kun on liukasta ni rattaista saa tukea ja niihin saa näin syyssateilla sadesuojan kätevästi suojaa lasta.

kolmen äiti (Ei varmistettu)

Hei!
Mulla oli aikanaan sellainen kantosuoja, joka laitettiin lapsen yli päästä varpaisiin. Se oli ihan kätevä jos ei halua itse kauhean paksusti pukeutua. Kun siinä kantaessa tulee kuitenkin aika lämmin jos liikkuu :)

Manducan nimeen vannon myös minä, se on hyvä. Ensimmäistä lapsiparkaani pidin rintarepussa ja kyllä siitä oli ergonomisuus kaukana. Toisen kohdalla kantoliina oli kovasti käytössä ja kolmannen kohdalla Manduca sekä välillä liina. Mikään ei voita liinan ergonomisuutta mun mielestä, mutta Manducalla päästään jo lähelle ja se on niin näppärä käyttää.

Hienoa, että isä on innostunut lapsen kantamisesta :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Vierailija (01:15): No jaa, en minä kyllä tämän repun ergonomisuutta epäile. Erilaisia säätö- ja kiristysmahdollisuuksia on paljon, ja lonkkien asennonkin kerrotaan olevan oikea, "Happy Hips". Selkäpuolella kantamiseen on oma istuimensa, mutta sitä saa käyttää vasta, kun lapsi osaa itse istua ja on hieman pidempi. Stokke on muutaman kympin kalliimpi kuin vaikkapa Manduca tai Tula, mutta en minä mitään näistä sanoisi varsinaisesti halvaksi.

Otan kyllä mielelläni muunkin merkkisiä kantoreppuja testikäyttöön, jos joku on kiinnostunut yhteistyöstä!

Kippuralla ja Vierailija (06:43): Yhteinen takki tai viitta. Hmm. En ole mikään varsinainen fashionista, mutta nyt kyllä kiinnostaisi, miltä sellainen näyttää. "Kuvittelisin, että miehille ei moisia ole." Niinpä. Onko jollain vinkkejä?

Tommi K
Isyyspakkaus

kolmen äiti: Jaa jaa, enpäs ollut tuollaiseen kantosuojaan törmännytkään. Sehän voisikin olla hyvä ratkaisu, oli reppu sitten mikä tahansa siellä alla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hmm.. Ton keskimmäisen kuvan perusteella lonkat ei oo kyllä kovin happyt :/ Innolla odotan lisäkuvia ja muutenkin käyttökokemuksia! Oon kuullu kehuttavan (lastentarvikemyyjän tietysti) tätä Stokkea, mutta itse olen vähän epäilevä.. Ei taida olla Manducan voittanutta :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Onpas aikamoisen näköinen vekotin! Odotan kans mielenkiinnolla kokemuksia. Mua itseäni pelottaisi, että jos joku noista nipsuista pettää, vauva tipahtaa alas. Mutta ei kai niin voi käydä, kun joku muu nipsu varmistaa?

Tykkäilen meidän Ergostamme, kun siinä vauva tulee jotenkin tiiviimmin kiinni kantajaan ja nipsujakaan ei ole liiaksi. Tuntuu jotenkin turvallisemmalta kuin noi tuhatnipsuidet. Tuo monien kehuma Manducakin näyttäisi sekin just siksi kivalta. Ja pianhan saadaan mekin testiin se teillä jo vieraillut Tula.

Lähiöjeppe on käyttänyt talvella kantamiseen omaa talviparkaansa. Hyvin on vauva sujahtanut sinne sisään, eikä ole tarvinnut kuin pipot, tumput ja villasukat vauvalle. Nyt tosin minityyppi on venähtänyt aikalailla, joten saas nähdä, millä vaatekikoilla tämä talvi mennään.

Lähiömutsi (Ei varmistettu) http://www.mutsiavautuu.com/

Äh, ja taas tää Lilyn kommenttiboksi heitti vierailijaksi, vaikka nimet ja kotisivut kirjoittelin. Eli äskeisen kommentin jätti Lähiömutsi.

www.mutsiavautuu.com

Ostin itse juuri MaM-kantosuojan (https://www.mamidea.com/webshop/kantovaatteet-kantosuojat-kaulurit-c-19_32_79.html), taitaa olla tuo deluxe-malli. Ostin käytettynä, joten en ole aivan varma... Mutta yhtenä kylmänä päivänä kiskaisin sen vauvan ja manducan päälle, ja oli tosi fiksun ja simppelin oloinen viritelmä. Vauvakin pysyi lämpimänä. Tähän asti ollaan menty saman takin alla, multa löytyy parikin ihan tavallista takkia mallissa teltta (eli kauniimmin A-linjaisella mallilla). Omalta mieheltäni ei ainakaan yhtä väljiä löydy ;)

Vieras (Ei varmistettu)

Itselläni on tuo sama kantoreppu ja tykkän siittä ihan sikana. Ensinnäki tuon päälle pukemisessa ei tartte kenenkää apua vaan se käy näppärästi yksinki. Kaikkein parasta tossa on se että sen saa selkäänki ku lapsi osaa istua. Tykkään käydä koiran sanssa metsässä kävelemässä ja lapsen saa kätevästi mukaan. Kaupassaki todettu tosi käteväksi. Ainoa huono puoli tuossa on että kaikki paino tulee kantajan harteille. Tunnin lenkin jälkeen kyllä huomaa että tossa mahan päällä on keikkun 8kg ehtaa vauvaa. Isiki saa simulaation raskaana olemiseen :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Vierailija | 16.10.2012 08:02 - peesi. Ensinnäkin tuo näyttää paneeliosaltaan jo auttamattomasti liian kapelta vaikka kannettava on melko pieni. Olisi tärkeää, että kantoväline ulottuisi polvitaipeesta polvitaipeeseen ja, että peppu pääsisi painumaan ikään kuin vauvan omien polvien alapuolelle. Onpas vaikea selittää..

Vieras | 16.10.2012 10:23
Ainoa huono puoli tuossa on että kaikki paino tulee kantajan harteille. Tunnin lenkin jälkeen kyllä huomaa että tossa mahan päällä on keikkun 8kg ehtaa vauvaa. Isiki saa simulaation raskaana olemiseen :D

Notta se siitä ergonomisuudesta. Hyvällä kantovälineellä paino jakautuu tasaisesti koko kropalle. Manducan kohdalla esim. tämä on mahdollista todella leveällä lantiovyöllä joka kannattelee suurimman osan lapsen painoa. Ps. senkin saa muuten ihan itse päälle - eteen ja taakse.

Kippuralla

Ehkä suosittelisin itse ipanaisen myymää kumja-kantopaneelia. Sitten voit käyttää omaa takkiasi sen kanssa.
Stokke voi olla ergonominen ehkä vielä, mutta onko sitä vielä vuoden päästä kun vauva on kasvanut taaperoksi?
Minusta repulla ja rattailla on omat käyttöhetkensä ja puolensa :)
Tälläisin terveisin kantoliinatukihenkilö.

(Ei varmistettu)

Meillä olisi tyhjän panttina vanhan mallinen Ergoreppu. Kiinnostaisiko testata ja laittaa sitten seuraavalle testaajalle eteenpäin? Meille tuo täysin tarpeeton, sillä kolmannen kohdalla ei kapasiteetti riittänyt odottamaan sitä että vauva täyttäisi sen vaadittavat 3-4kk, vaan heti oli saatava vauva mukaan joten hankittiin Manduca.
Eli ajatukseni olisi että tuosta voisi tulla testikappale, joka voisi kiertää aina seuraavalle kiinnostuneelle. Meneekö liian hankalaksi ja vaikeaksi?
Olenkohan taas kerran liian sinisilmäinen?

Ja tuo postaus 11:21 on siis Satu Mariannen, ei taas yhteistyö Lilyn kanssa toimi.

Kengu (Ei varmistettu)

Minäkin käytän Celian mainitsemaa Mamin kantosuojaa. Minulla on sellainen, joka suojaa myös sateelta, joten sateella tarvitsemme vain sateenvarjon pään suojaksi. Sen saa myös viriteltyä selkään ja menee pitkään. Pikku-Ruu 1v9kk käyttää sitä edelleen.

Nasun nukkekoti

Meillä on toi stokke ja ollaan oltu tyytyväisiä. Mä kannoin vauvaa pienenä kantoliinassa ja mies on nyt kantanut stokkessa, joka on kätevä pukea. Manduca olis 

ollut lähes yhtä kallis ja hankala pukea. Jos lapsi ei tuntikausia kantovälineessä ole niin tuskinpa väliä millä kantaa. Hartioihin tuo vähän ottaa, mut mies halusi stokken eikä kantoliinasta välittänyt. Mä en yli 8kg viitsi kanniskella vaan käytän vaunuja. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Kävin katsomassa Stokken mainoskuvia, joissa kasvot menosuuntaan näytti ainakin ihan hirveältä! http://www.vaunuaitta.fi/stokke-mycarrier-kantoreppu-p-2117.html

Kantosuoja on hyvä peli syyskeleillä kantamiseen. Ei ole hirmu vaikea ommella itsekään, mutta valmiita saa tosiaan kantokaupoista. Myös ohut haalari kannettavalla vauvalla toimii, jos ollaan koko ajan ulkona (eikä välillä kaupoissa hikoilemassa), kunhan jalkoihin, päähän ja käsiin tulee tarpeeksi lämpimät asusteet, vartalo saa lämpöä myös kantajasta. Mummon/vaarin voi pyytää kutomaan pitempivartisia sukkia ja hanskoja, jotka voi laittaa tarvittaessa nipsuilla kiinni, niin eivät putoa matkasta. Henkselinpätkältä näyttäviä rukkasnipsuja myydään hyvin varustelluissa marketeissa.

t. kaksi kantanut äiti

Vierailijatar (Ei varmistettu)

http://odotuksellinenelama.blogspot.fi/2012/09/kantopaneelia-ohjeineen.html

Eräs bloggaaja ja ompelija rakensi repulle suojan itse, tässä postauksessa on jopa kaavat mukana :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiva lukea näitä kantoväline vertailuja :)
Meillä on ollut Manduca käytössä alusta alkaen, ja käytössä on edelleen vajaa 10 kiloisella reilun vuoden ikäisellä lapsella.
Taloudesta löytyy myös rattaita paritkin erilaiset (isompi pyöräiset lenkkirattaat, ja ketterämmät kaupungille).
Koirien kanssa kun mielelläni käyn metsässä lenkillä, on kantaminen ainut vaihtoehto jos meinaa lapsen mukaan ottaa. Kannoin lasta edessä noin yhdeksän kiloiseksi, ja nyt on siirrytty selän puolelle. Ainakin Manducassa paino jakautuu niin tasaisesti, ettei onneksi vieläkään ole tuntunut tuo ylimääräinen paino mukana :) Lisäksi on niin helppo käyttää, että saa nopskaa päälle ilman apukäsiäkin.
Näin reilun vuoden käytön jälkeen tekisi mieli vaihtelun vuoksi hommata toinenkin kantoreppu, joten kiva lukea näitä kokemuksia, niin voi sitten pohtia minkä merkkisen repun toiseksi hommaa, vai pitäydytäänkö vain jo hyväksi havaitussa merkissä :)

Oi mutsi mutsi (Ei varmistettu) http://oimutsimutsi.bellablogit.fi/

Ipanainen myy sellaisia hyvännäköisiä (jos nyt kantovaatteesta ikinä voi sanoa) unisex-kantotakkeja, missä on myös selässä kantomahdollisuus. Merkki Lenny Lamb, maksaa n. 100 eur, saa kierrätettyä hyvin eteenpäin ja laatutakki, mulla oli sellainen.

Toi stokke näyttää aivan yhtä kamalalle kuin ne vaunutkin, siis tosi futuristisen suunnitellulle mutta ihanku vauva roikkus siinä silti.

Vierailija (Ei varmistettu)

Täälä on tehty suuri kantoreppuvertailu 2012 :)

http://kotileikki.blogspot.fi/2012/03/suuri-kantoreppuvertailu-2012.html

Tommi K
Isyyspakkaus

Täällähän on paljon kommentteja, sorry en nyt ehdi kommentoida jokaista yksitellen.

Stockan myyjä kehui mulle aiemmin, että tässä lonkat olisivat paremmassa asennossa kuin Manducassa, mutta enhän minä tiedä, oliko se vain markkinointipuhetta. Tuossa kuvassa, missä lapsi näyttää roikkuvan jalat suorana, se johtuu kyllä kuvakulmasta. Ehkäpä Rouva ottaa muutaman kuvan, jossa lapsen asento näkyy paremmin.

Lähiömutsi: Kuvassa näkyvät pienet muoviklipsit pitävät vain niskatukea paikallaan. Vauva roikkuu siis metallisolkien ja paksumpien remmien varassa, ei hätää. Laitan parempia kuvia myöhemmin.

Celia, Oi mutsi mutsi, Kengu ja Vierailijat: Kiitos kantotakki- ja kantosuojavinkeistä.

Nasu ja Vierailija (10:23): Hmm, hartioihin sen ei pitäisi ottaa, vaan lapsen pitäisi olla enemmänkin lannevyön varassa, kuten rinkassa.

Satu Marianne: Kyllä kiinnostaa kovasti Ergon testaaminen. Laitoin juuri eilen viestiä Ergobabylle siitä, keneltä voisin kysyä reppua lainaksi, mutta en saanut vielä vastausta. Laita vaikka tuon shoutboxin kautta meiliosoitteesi.

Manducan maahantuoja ei ole muuten vastannut kyselyyni.

Palaan tähän aiheeseen ensi viikolla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ostin itse Stokken kantorepun viime viikolla ja olen ollut tyytyväinen siihen oman 3 kk ikäisem tytön kanssa. Vauvan asento on mielestäni hyvä, kun opettelee säätämään remelit oikein. Ja painokin kyllä tulee lantiolle ja selkäosalle kun on oikein säädetty, ei hartioille. Mielenkiinnolla odottelen lisää kokemuksia :)

Nasun nukkekoti

Taitaa meillä olla ongelma miehen pituus lähes 190cm eli säädöt ei taida hänelle riittää. Itse en oo jaksanut säätöjä muuttaa, mut myyjän mukaan painon pitäisi olla just lantiolla kuten rinkassa. Taitaa olla oma rinkka niin hyvä että kantoreput ei voi koskaan yltää sen tasolle.

HelloAochi

Huijui, miten näyttää vähäiseltä vauvan vaatetus!

Miia (Ei varmistettu)

Meiltä löytyy sekä kantosuoja että kantotakki, kumpikin toimii. Kantotakit ovat todella suurta kokoa, joten menevät varmasti miehellekin.

Tänään oli tyyntä ja kahdeksan astetta lämmintä, ja laitoin vauvan vaihteeksi Manducaan omien ulkovaatteitteni päälle. Vauvalla oli sisävaatteiden lisäksi merinovillahaalari ja välikausihaalari, villasukat ja Stonzit, villakypärämyssy ja trikoopipo sekä toppakintaat. Olimme ulkona tunteroisen ja vaatetusta tuntui olevan juuri sopivasti - vauva oli lämmin mutta ei hikinen. Vauva tarvitsee tosiaan paljon enemmän vaatetta kuin kantaja, joka on koko ajan liikkeessä.

Vieras (Ei varmistettu)

Tykkään edelleen tuosta stokkesta sanokaa te muut mitä haluatte. :D Ite en voinu ostaa semmosta jolla paino tulee liikaa lantiolle kun itsellani on ongelmia alaselän kanssa. Ja niinhän se on et toinen tykkää äitistä ja toinen tyttärestä. Moni tuntuu inhoavan stokkea se kovan hinnan takia. Ehkä hinta on senkin takia kova koska se on niin monipuolinen. Mielestäni se on kyllä joka sentin arvonen. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

En haluaisi kuulostaa kamalan tylyltä (mutta varmasti nyt kuulostan), mutta miksi vauvalla on yllään pelkkä trikoopaita/body ja sen päällä lyhythihainen neulemekko?! Pelkkä trikoo on tosi ohut ulkoiluvaatteeksi lokakuussa, neulemekosta pienikin tuuli puhaltaa läpi niin että heilahtaa :( Ymmärrän toki että kantaja lämmittää vauvaa, mutta eikö raajat sentään pidä olla suojattuna? Kyselee joskus muinoin kantoliinassa vauvaansa kantanut äiti.

Tommi K
Isyyspakkaus

Lainaus jutustani: "huomasin etten ole tullut ajatelleeksi lainkaan vaatetusta". Jutun tarkoitus ei siis ollut esitellä oikeaoppista pukeutumista vaan pohtia sitä. Jokainen vanhempi varmasti havaitsee, jos lasta palelee, ja valitsee vaatteet ilman lämpötilan, tuulisuuden, sateisuuden ja ulkona vietettävän ajan mukaisesti.

Yhtään vauvaa ei vahingoitettu tämän jutun kuvauksissa.

:)

ihmettelen (Ei varmistettu)

Tässä näkyy kuinka täydellisessä asennossa vauvan lonkat on, on vielä havainnollistettu faktalla:
http://perheenipieni.blogspot.fi/2013/10/stokke-mycarrier-vs-manduca-vs-...

Ihmeellistä itkua tällaiset saa aikaiseksi jos joku kehuu jotain muuta kuin itsellään on ja oletteko huomanneet, että ärsytystä aiheuttaa varsinkin ne reput jotka ovat kalliimpia kuin se oma? :D

Kommentoi