Karanteeni odottaa

Nyt mielessä on kaksi k-sanaa. Toista niistä on saanut kuulla viime päivinä melko intensiivisesti joka tuutista. Toinen on edessä ensi ja sitä seuraavalla viikolla: karanteeni.

Viime päivien uutiset ovat olleet kaikin puolin niin poikkeuksellisia, että ei tämä kahden viikon karanteeni kaikille ulkomailta palaaville kovin yllättävältä tunnu. Eikä se toisaalta itseeni vaikuta juurikaan: myös työnantajani ilmoitti, että kaikki työntekijät siirtyvät toistaiseksi etätöihin. Tyttären koulutehtävät saadaan varmasti myös hoidettua niin, että hän ei jää jälkeen.

Mutta on tämä ollut aikamoista seurata uutisia Suomesta ja lukea siitä, miten kaupatkin on ostettu tyhjiksi wc-paperista. Tytärtä en ole halunnut huolestuttaa uutisilla, mutta tänään kerroin kyllä jo hänellekin, että hän ei ehkä pääsekään kouluun ja harrastuksiin seuraaviin kahteen viikkoon. Myös Rouva on määrätty kotiin etätöihin, ja mietimme, että ehkäpä perheen pieninkin jää sitten toistaiseksi kotioloihin päiväkodin sijaan. Kokemus se tämäkin.

Nyt nautimme vielä viimeisistä lomapäivistä Lontoosta, pesemme käsiämme usein ja palaamme sitten kotiin odottamaan, iskeekö tauti vai ei. Todennäköisyydet ovat pienet, mutta parempi pelata varman päälle.

Kommentit (5)
  1. Maalimanlopun alakua., sano entinen likka, kun korpin näki.

    1. Mitäpäs tähän lisättävää!

  2. Kyllähän asiantuntioiden arvio on, että noin kolmannes ihmisistä sairastuu. Että ei se mikään pieni todennäköisyys nyt kuitenkaan ole.
    Toivomme vain, että taudin kulkua voidaan hidastaa. Silloin kaikki eivät sairastu yhtäaikaa ja hoitoa riittää jokaiselle tarvitsevalle.

    1. Juuri näin: toimenpiteiden tarkoitus ei ole estää ihmisiä sairastumasta, koska niin käy joka tapauksessa, vaan estää kaikkia sairastumasta yhtä aikaa, jotta varsinkin vaativaa sairaalahoitoa tarvitseville riittää hoitajia ja tehohoitopaikkoja.

    2. Tarkoitin että pieni todennäköisyys sille, että tartunta tulee juuri kyseiseltä matkalta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *