Karitsanlihapullat ja tabbouleh

Aiemmin kesällä valmistamieni lihapullien ja tabbouleh-salaatin reseptit kuvineen jäivät joskus kesällä julkaisematta, kun tuli tehtyä jotain ajankohtaisempaa syötävää jaettavaksi. Taisivat väistyä salmiakkitiikerijäätelön tieltä. Onneksi näitä voi tehdä vielä näin syksylläkin!

IMG_4223.jpg

Törmäsin muuten jossain sellaiseen uutuustuotteeseen kuin valmis jauhelihataikina. Siitä vaan pullia pyörittelemään tai muotilla pihvit pannulle, ja saat itse valmistettuja eineksiä! Tarjoile vaikkapa mustassa muovirasiassa!

Jospa kuitenkin ottaisit mieluummin pelkän jauhelihan ja sekoittaisit taikinan itse. Siihen menee pari minuuttia (+korppujauhojen turvotus), ja pullista tulee takuulla parempia.

 * * *

IMG_4183.jpg

Karitsanlihapullat

Ainekset

  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl vettä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • iso kourallinen lehtipersiljaa
  • 800 g karitsanjauhelihaa (voit tietysti tehdä pullat myös naudasta)
  • 150 g fetajuustoa
  • 2 kananmunaa
  • suolaa
  • pippuria

Valmistaminen

  1. Sekoita korppujauhot veteen isossa kulhossa ja anna nesteen imeytyä korppujauhoihin
  2. Hienonna sipulit ja valkosipulit ja kuullota ne
  3. Silppua persilja
  4. Lisää sipulit, jauheliha, silputtu persilja, murennettu fetajuusto ja kananmunat kulhoon
  5. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
  6. Pyörittele taikinasta lihapullia ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle
  7. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

IMG_4188.jpg

IMG_4211.jpg

* * *

Sitten vielä raikas tabbouleh-salaatti lihapullien seuraksi.

Tabbouleh

Ainekset

  • 1 dl couscousia
  • 2 dl kuumaa vettä
  • iso kourallinen mintunlehtiä
  • iso kourallinen lehtipersiljaa
  • 2 tomaattia
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 2 sipulinvartta tai 5 cm:n pätkä purjosipulia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Valmistaminen

  1. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi, katkaise virta ja lisää couscous veteen
  2. Silppua mintunlehdet ja lehtipersiljat ja pilko tomaatit ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli tai purjo. Jos käytät purjoa, muista halkaista ja huudella se, koska sisällä on yleensä hiekkaa
  3. Sekoita sitruunamehu, oliiviöljy, suola ja pippuri kulhossa. Lisää turvonnut couscous, yrtit ja kasvikset. Mausta salaatti sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
Kommentit (19)
  1. Nam, kiitos herkullisesta ohjeesta. Tällä kertaa jouduin tyytymään nautaan, mutta ensi kerralla sitten ehkä karitsaa…  Kiitos muutenkin mukavasta blogista.

  2. Nam! Kiitos erityisesti tabboulleh-ohjeesta, lähtee tekoon.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *