Kasvatuslavat ovat valmiit ja kasvihuone valmiina käyttöön

Kesä tuli ryminällä puutarhaan!

Uudet kasvatuslavat - 08.jpg

Koin pari viikkoa sitten pientä stressiä puutarhatöiden etenemättömyydestä, mutta sitten laitoimme hihat heilumaan. Rouva ja tyttö pääsivät jo helatorstaina kuopimaan kukkapenkkejä, ja itse pesin kasvihuoneen ikkunat tytön avustuksella.

Kukkapenkki.jpg

Kasvihuone.jpg

Sitten kävimme vanhojen kasvatuslaatikoiden kimppuun. Rouva pelasti niistä kaikki kasvit, joiden haluttiin vielä jatkavan eloaan, ja itse hommasin Plantagenista uusia kasvatuslaatikoita ja multaa. Äitienpäivän viikonloppuna pääsin kääntämään maan, ja se jäi odottamaan katekangasta ja uusia laatikoita.

Uudet kasvatuslavat - 02.jpg

Äitienpäivä olikin upea – kuten viimeiset pari viikkoa muutenkin, ja olemme päässeet viettämään mökkipäiviä kunnon auringonpaisteessa.

Uudet kasvatuslavat - 03.jpg

En muista viime kesältä montaakaan päivää, jolloin olisi ollut yhtä lämmintä, joten näin lämmin toukokuu tuntuu nyt erityisen kivalta.

Uudet kasvatuslavat - 04.jpg

Hassua miten nämä vain viikon takaiset kuvat näyttävät nyt jo vanhoilta, sillä nurmikko, kukat ja puiden lehdet ovat kasvaneet viikossa räjähdysmäisesti.

Uudet kasvatuslavat - 05.jpg

Ja valkovuokotkin ehtineet jo lakastua.

Uudet kasvatuslavat - 07.jpg

Pieni poikanen on kyllä osoittautunut melkoisen rohkeaksi ja oma-aloitteiseksi touhuajaksi, ja häntä on pidettävä silmällä vielä tarkemmin kuin aiemmin. Kun silmä välttää, hän on joko kiipeämässä portin yli leikkikentälle tai läträämässä tiskipöydän luona vedellä.

Uudet kasvatuslavat - 09.jpg

Kasvatuslaatikot tein lopulta kahdessa illassa. Sain laatikot rakennettua ja täytettyä eilen, mutta laatikot odottavat vielä kasveja.

Kasvatuslaatikot.jpg

Eilen oli muutenkin upea päivä mökillä.

Uudet kasvatuslavat - 12.jpg

Tulppaanit kukoistavat, pionit puskevat nuppuja ja omenapuut ovat kukassa.

Uudet kasvatuslavat - 13.jpg

Uudet kasvatuslavat - 14.jpg

Omenapuu.jpg

Rouva istutti ensimmäiset tomaatintaimet kasvihuoneeseen, mutta homma on vielä kesken. Jostain pitäisi saada lisää altakasteluruukkuja, mutta uutena ne ovat melkoisen hintavia. (Kerro, jos sinulla on ylimääräisiä…)

Tomaatit.jpg

Mutta ei kiirettä, aikaa on vielä! Viime vuonna tähän aikaan vasta aloittelimme koko hommaa.

Uudet kasvatuslavat - 15.jpg

Kesä. Miten se voi tuntuakin näin hyvältä?

Kommentit (4)
 1. Wanna-be-puutarhuri
  22.5.2018, 11:06

  Viime kesänä jossain puutarhaohjelmassa näin vinkin altakasteluruukkujen ”askartelemisesta” itse laastipaljuilla, ja tätä tänä kesänä kokeilemme. Nyt googlasin ja löysin tällaisen ohjeen:
  http://onnenapiloita.blogspot.fi/2014/06/altakasteluruukun-valmistus.html

  TV-ohjeessa (luultavasti Sonja Lumpeen puutarhaohjelmassa) lecasora laitettiin sukkahousuun, jossa ne säilyvät helposti erillisinä sekoittumatta multaan ja näin lecsoraosuutta voi helposti käyttää uudelleen.

  1. Meillä oli viime kesänä parit tomaatit juuri sellaisessa itse askarrellussa muuttolaatikosta tehdyssä altakasteluruukussa, ja sukkahousutkin oli käytössä. Nyt päätettiin kuitenkin laittaa kasvit ruukkuihin ja loput, joille ei ruukkuja ollut, multasäkkeihin.

 2. ”Jostain pitäisi saada lisää altakasteluruukkuja, mutta uutena ne ovat melkoisen hintavia”
  Hieman huvittaa, että valitat ruukkujen hinnasta, mutta laitoit miltein neljä tonnia(?) keittiön tuoleihin.

  1. Eikös olekin hassua? Joku haluaa panostaa kotiinsa, toinen kasvihuoneeseensa. Itse kasvatan tomaattimme ja kurkkumme mieluummin vaikkapa multasäkeissä kuin laitan uusiin ruukkuihin 900 € (15 kpl à 60 €). Ruukkuja löytää myös todennäköisemmin käytettynä, eikä kunnolla ole väliä, toisin kuin omassa kodissa olevilla huonekaluilla.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *