Kasvihormonin karitsaiset hampurilaispihvit

IMG_8057.jpg

Näin vältät mökkivieraiden aiheuttaman ruoanlaittostressin: kutsu kylään vieraita, jotkat tuovat mukanaan omat ruoat, reseptit ja kokin!

Saimme viime viikonloppuna mökkivieraaksi Kasvihormoni-bloggari Perho Kerttusen perheineen, ja hän yllätti meidän hampurilaisaterian aineksilla. Hänen tekninen tukensa se minutkin yllytti varaamaan itselleni Isyyspakkaus.com-domainin. Itse sain taas Perhon innostumaan Instagramista, jonne olen itsekin laittanut paljon kesäisiä kuvia loman aikana.

IMG_8038.jpg

IMG_7979 - Version 2.jpg

Heidän pojat, meidän tyttö ja yhteinen kiinnostuksen kohde

Perho valmisti pihvinsä tällä reseptillä:

Karitsaiset hampurilaispihvit

Ainekset

  • 1 dl (ohraleivästä tehtyä) korppujauhoa
  • 1 dl kuivattua sipulirouhetta
  • 2 rkl kuivattua paprikarouhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 3 tl ruususuolaa
  • n. 1 tl rouhittua mustapippuria (myllystä)
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • (1 tl oreganoa, 1 tl rosmariinia TAI tuoretta minttua)
  • 1 dl omenamehua
  • 1 dl kuumaa vettä
  • 1 dl pecorino-juustoa raastettuna
  • 800 g naudan paistijauhelihaa
  • 400 g karitsan jauhelihaa

Valmistaminen

  1. Sekoita kaikki mausteet ja muut kuivat aineet keskenään. (Jos olet menossa reissuun, tee tämä mausteseos kannelliseen kippoon ja pakasta jauhelihat. Paikan päällä sekoita mausteet ja sulanut liha veden kanssa – helppo kuljettaa eikä liha mene pilalle)
  2. Lisää omenamehu korppujauho-mausteseoksen sekaan ja anna turvota muutama minuutti
  3. Lisää vettä sen verran, että saat seoksesta löysää puuroa. Lisää lopuksi juustoraaste ja sekoita tasaiseksi
  4. Lisää jauheliha noin 200 grammaa kerrallaan ja sekoita joka välissä tasaiseksi. Näin varmistat, että mausteseos leviää koko taikinaan. Älä kuitenkaan vaivaa lihaa, jotta taikina ei sitkisty
  5. Kuumenna valurautapannu. Mikäli se on käsitelty hyvin rasvalla, et tarvitse paistamiseen rasvaa, sillä karitsasta irtoaa sitä runsaasti
  6. Annostele pannulle jauhelihataikina palloina, joiden halkaisija on noin viisi senttiä. Litistä ne pannulla pihveiksi
  7. Paista pari minuuttia molemmilta puolilta. Nosta lopuksi lautaselle ja peitä foliolla. Anna vetäytyä viitisen minuuttia, jonka aikana voit kuumentaa hampurilaissämpylät samalla pannulla.

Kiitos Perho tästä reseptistä! Lisukkeiksi – ja oman hampurilaiseni täytteiksi – tarjolla oli myös paistettuja kasviksia: sipulia, kesäkurpitsaa ja paprikaa. Hampurilaisten täytteinä tarjottiin myös ketsuppia (tietysti), hampurilaiskastiketta, suolakurkkua, fetajuustoa, salaattia, cheddar-juustoa ja Rouvan minttu-jogurttikastiketta. 

IMG_8052.jpg

IMG_8051.jpg

Jälkiruoaksi Perho valmisti karamelisoituja nektariineja: puolitetut hedelmät paistettiin pannulla runsaassa sokerissa ja tarjoiltiin makean vaahdon kera. Tarkempaa ohjetta voitte tiedustella Kasvihormoni.fi:stä 🙂

IMG_8089.jpg

IMG_8098.jpg

Kommentit (3)
  1. Nam, mitä ihania herkkuja 🙂 en ole vielä noita nektariineja ehtinyt kokeilemaan, mutta mielessä ovat olleet jo pitkää. Ei voi olla kuin hyvää!

  2. Oi, eikun kokeilemaan 😛 Ihanalta kuulosti ja varsinkin näytti, erityisesti toi viimeinen…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *