Katajanokan Holiday Bar

Isyyspakkaus

Kesän kuumin some-terassi on ollut kuulemma Holiday Bar Katajanokalla (Kanavaranta 7). Minulta tämän(kin) ravintolan avautuminen oli mennyt ohi, mutta kävimme korjaamassa tilanteen eilen tytön tanssitunnin jälkeen.

Paikka onkin mitä mainioin terassille, ja voin hyvin kuvitella, että aurinkoisina päivinä se on ollut aika turvoksissa.

Ravintola on kyllä erittäin tervetullut elävöittämään Kanavarantaa, jossa ei ole aiemmin ollut vastaavaa istuskelupaikkaa.

Ravintolan takana ovat Richard McCormick ja Ville Relander sekä Royal Ravintolat.

Holiday Barin luvataan tarjoavan kasvis- ja kalaruokia, juomia sekä "lomatunnelmia". Aivan lomatunnelmaan en näin tavallisena arkiperjantaina päässyt, mutta iloinen ja rento ilmapiiri paikassa oli!

Yritimme saada paikkoja sisältä, mutta kaikki pöydät oli varattu täyteen.

Ilma oli lämmin, joten päätimme jäädä terassille, johon voi tilata myös ruokia. Lämpötilan puolesta ulkona syöminen toimi kyllä edelleen hyvin, mutta erityisesti lasten kanssa oli ikävää, että koko terassi oli tupakointialuetta, ja myös Sipulin tupakointipaikka sijaitsi aivan terassipöytien vieresssä.

Otimme alkuun cocktailit: melon bellini ja holiday sour. Cocktailit tulivat hieman hitaasti ja ruoka taas yllättävän nopeasti. En siis ehtinyt kuin aloittaa alkujuomaani, kun pääruoka olikin jo pöydässä.

Emme tilanneet erillisiä alkupaloja, mutta jälkikäteen katseltuna olisi selvästi pitänyt maistaa paikan kukkakaaliannosta, joka on kerännyt kehuja.

Söimme Rouvan kanssa hawaijilaistyyliset Poke Bowlit lohella, ja tytölle tilasimme jättikatkarapuspagettia.

Tytön pasta oli perushyvää, mutta sen 24 euron hinta tuntui kovalta.

Poke Bowlin pinnalla olevat täytteet olivat maukkaat, mutta riisi olisi kaivannut merkittävästi enemmän kostuketta, joten lopputulos oli melko kuiva. Myös tämän annoksen hinta, 20 euroa, tuntui yllättävän korkealta.

Näiden annosten perusteella ravintola jätti hieman ristiriitaiset fiilikset. Sijainti, tunnelma ja ravintola itse olivat kivat, ja voisin varmasti tulla Holidayhin lasilliselle jollain porukalla.

Ruoan hinta-laatusuhteen puolesta ravintola ei kuitenkaan valitettavasti ainakaan vielä päässyt omien suosikkieni joukkoon.

Kommentit

Piipo79

Vähän samoissa fiiliksissä täälläkin pelkkien drinkkien jälkeen josta jo instassa avauduiniin. Mojitossa ei murskattu mintunlehtiä ja makeutus ei tuli sokeriliemellä viimeisenä. Lopputulos ei ollut mojitoa nähnytkään. 12€ hintaan olisi odottanut edes pientä panostusta drinkin tekemiseen. Harmittaa, sillä paikka ja sisustus jne on tosi kiva! 

Tommi K
Isyyspakkaus

Mua harmitti drinkin kohdalla hitaus. En mä sitä halunnut nykäistä ykkösellä alas mutten myöskään juoda ruoan kanssa. Join sen siis vasta sitten kun jäät olivat sulaneet ja drinkki vesittynyt...

Piipo79

Me kun oltiin tyttöjen kanssa drinkeillä niin jonotin tiskillä ja kauan ja siksi näin miten mojito valmistuikin!! Meinasin jo siinä seistessä huomauttaa mintunlehtien murskaamattomuudesta ja jälkeenpäin olisi pitänyt sillä pillillä et saa tökittyä makua esiin! Ps. Musta on ihan hyvä kirjoittaa kriittisiäkin arvioita ravintoloista, ihan ylhtä lailla kuin kehuja!

piupali (Ei varmistettu)

No huh, 24 euroa pastasta kyllä ON todella paljon! Varsinkin jos ei edes ole tarjolla lasten versiota (=halvempaa ja pienempää) annoksesta. En omalle kohta neljävuotiaalle viitsisi tilata, ruoka kun toisinaan jää suurimmaksi osaksi syömättä. Harmi, paikka näyttää kyllä kivalta!

Tommi K
Isyyspakkaus

Yleensä annokset saa kaikkialla puolitettua. Täällä en kysynyt, sillä emme tilanneet alkupaloja ja halusimme Rouvan kanssa itsekin maistaa ko. annosta :)

Leenu (Ei varmistettu)

Meillä kävi ihan samalla tavalla Holidayssa, alkudrinkit tuli vasta kun ruuat oli jo pöydässä. Lisäksi meillä oli vielä viiniä ruuan kanssa viiniä, joten siinä sitten siemailin molempia vuorotellen ruuan kanssa :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Sama. Mä en muuten pidä myöskään siitä, että viini tarjoillaan juomalasista ja vähän lämpimänä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hassua sillä täysin samaa olen kuullut oikeastaan jokaisen suusta jonka kanssa olen jakanut kokemuksia kyseisestä paikasta, myös mulla itsellä!

Drinkkien kanssa kävi ihan sama, niitä odoteltiin ja ruoka tulikin sitten melkein heti perään. Seurueessa siis nautittiin "alku"drinkkejä ja ruokaviiniä molemmin käsin syömisen ohessa.

Ruoka jätti oikeastaan kaikki vähän mitäänsanomattomiin fiiliksiin. Hyväähän se oli, mutta ei kyllä hintansa arvoista tai mitään mikä antaisi syytä erityisesti hehkuttaa. Pasta oli räikeän ylihinnoiteltu.

Alkupalat olivat hyviä, joten olenkin sanonut että Holidayhin kannattaa korkeintaan mennä drinkeille ja pienelle purtavalle. Ilmapiiri oli kiva. Meillä kävi kai huono tuuri koska tarjoilija oli todella ynseä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Hyvä tietää. Kyllä mua jäi vielä mietittymään, että olisikohan jokin niistä kala-annoksista ollut suositeltavampi.

Frida14 (Ei varmistettu)

Itse jätän nykyään suosista väliin paikat, joissa on rento fiilis. Liian usein se on tarkoittanut samaa, kuin toisella kädellä ja osaamattomasti tehty, törkeän hintainen puolieines. No, käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että oikeastaan aina saa itse tekemällä parempaa. :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Hah, mäkin kirjoitin joskus siitä, että kannattaa varoa rentoja ravintoloita :) Sattui nimittäin niin, että useammassa itseään rennoksi kutsuvassa ravintolassa henkilökunta oli joko hyvin välinpitämätöntä tai tiukkapipoista. Emme edelleenkään ole antaneet tätä anteeksi ko. ravintoloille. Onneksi nykyisin on myös hyviä esimerkkejä rennoista paikoista, joissa on myös laatua ja ammattitaitoa ja henkilökuntakin huippua. Esimerkiksi Basbas.

Elvi (Ei varmistettu)

Onneksi ette mahtuneet sisälle syömään. Me käytiin kerran 4 hlön porukalla arki-iltana ja syötiin sisällä. Vaikka yleensä fiilistelen ravintoloissa sellasta pikkumekkalaa ja sitä, ettet kuule mitä naapuripöydässä puhutaan, niin me ei kuultu MITÄÄN oman pöydän toiselle puolelle huutamatta - niin kovalla musiikki oli. Kello oli ehkä just ja just 18, joten ei edes vielä "bileaika". Hölmistyttiin jotenki todella - ruoka oli kyllä hyvää mutta ei me aikaa toistemme kanssa vietetty yhtään, joka kuitenkin lienee monen ravintolaillan idea. En siis suosittele, vaikka olisin halunnut!

Tommi K
Isyyspakkaus

Ohoh, no sepä oli ikävää.

Vierailija (Ei varmistettu)

Joo, katuruuan tasoista (paitsi katuruoka on usein paljon paremman makuista) safkaa fine diningin hinnalla, tosiaan tulee loma- ja huijattu turisti -fiilis. Sama tauti Sandrossa ja Cockissa, mutta onkin sama omistaja eikö.

Nyppii myös se että keittiöporukka ja muu henkilökunta on "vaan töissä", eli vaihteleva taso safkassa ja palvelussa. Mieluummin syön oikeiden kokkien oikeaa ruokaa oikeassa ravintolassa, tai sitten kotona. Huom, miksei myös trendikäs baarimättö voisi olla maistuvaa

Kommentoi