Kauhun hetki

Isyyspakkaus

Parrakkaat miehet, vieraat ihmiset, koirat, imurit - kaikenlaiset asiat voivat säikäyttää pienen vauvan.

Meidän tyttömme ei ole tähän mennessä säikähtänyt juuri mitään, mutta tänään hän kohtasi jotain niin käsittämättömän hirveää, että itku jatkui ainakin parikymmentä minuuttia.

Saanko esitellä maailman pelottavimman asian.

Maalarinteippirulla!!!

Tyttö oli minulla kantorepussa, kun päätin vetäistä seinään muutamat teipit. Teippirullasta lähtevä ääni oli pienestä niin hirveä, että hän ensin tuijotti minua kauhistunein silmin ja alkoi sitten täristä ja itkeä paniikki-itkua.

Uuden teipinpalan repäiseminen ja teipinpalan esitteleminen eivät helpottaneet tilannetta. Kun teippi tarrautui vielä kiinni tytön sormeen, itku voimistui entisestään, eikä edes äidin ilmestyminen lenkiltä pelastanut tilannetta.

Ja isä vain hytkyi naurusta.

Kommentit

Nuo ovat niin parhaita hetkiä, jollain kummallisella tavalla siis. Ei voi muuta kuin nauraa tai siis epätoivoisesti yrittää olla nauramatta.

Isompien kanssa raivarit saavat toisinaan saman aikaan: vuosi sitten 8v raivopäissään kun kielsin sisällä raivoamisen ja kehoitin menemään ulos tai vaikka puuvarastoon riehumaan, haki autotallista kirveen ja hakkasi sillä hetken puuvaraston seinää. Ja mitäs me miehen kanssa sisällä muuta teimme kuin nauroimme vedet silmissä ja housuissa kun katsoimme episodia ikkunasta. Olisi vissiin pitänyt kieltää, mutta ei kyennyt ja nyt kirves on vieläkin korkeammalla.

Tommi K
Isyyspakkaus

Hui! Kuulostaa hurjalta :D

Ruuhkavuodet

Voi ei! :)) Meilläkin oli yhdessä vaiheessa näitä hassuja pelkoja.  Yksi ehdoton kammotus oli television valikko, josta saa valita, onko töllöstä näkyvä  feedi blueray-soittimesta, kaapelista vai digiboksista. Mustanpuhuva valikko sai lapsen perääntymään silmät lautasina taaksepäin ja itkemään. Tuo aiheutti meissä vanhemmissa hymähtelyä. Lapselle nauramisesta tuli mieleen tapaus parin päivän takaa, kun aterian päätteeksi kysyin, "mitä sanotaan?", johon Tyttären vastaus on yleensä "kiitti!" Mutta se korvattiin nyt nousemalla ylös syöttötuolissa ja pieraisemalla äänekkäästi. Tämä myös toistui, jolloin emme todellakaan pystyneet pitämään pokkaamme :)

Pelottomia ja iloisia hetkiä toivotellen,

 

-Hoo :)

Tasaraita

Meillä on sama pelko. Ensimmäistä kertaa pelko nosti päätään pojan ollessa puolivuotias kun Kööpenhaminan lentokentällä matkarattaat piti pakata pussiin ja sulkea teipillä ennen ruumaan laittoa. Yritin mennä lapsen kanssa niin kauas kun nyt lentokentän ryysiksessä nopeasti pääsin mutta silti huuto ei ottanut loppuakseen. Lapsi oli kantorepussa ja silittelin ja hytkyttelin mutta ei. Huuto jatkui vielä pitkään rattaiden pakkauksen jälkeenkin.

Eilen meillä purettiin joulukuusi ja pakattiin koristeet laatikkoon. Kellarivarastoon menevä laatikko suljettiin ilmastointiteipillä ja edelleen se teipistä lähtevä ääni sai pienen kaverin parahtamaan aivan kauheaan itkuun. Ei auttanut teipin näyttäminen eikä selittely, ei vaikka äiti yritti hymyillä ja esittää että tämä on tosi kiva juttu tämä teipin repiminen. Ja ikäähän lapsella on jo 1v 3kk.

Hauska kuulla ettei meillä olla ainoita teipin pelkääjiä. :)

Monsteri lauma

Meidän tytölle tälläisen itku kohtauksen saa aikaan vaari joka kävi herättämässä tytön päiväunilta.Tyttö itki ja TÄRISI kauhusta.

tai kun tyttö nousee tietokonetta vastan seisomaan ja kokeilee onnea,tarttuu muistitikkuun jolloin riittää että minun tai mieheni sormi nousee pystyyn,alkaa alahuuli väpättämään ja itku tulee.Tähän ei siis tarvita sanoja eikä minkäänlaista ääntä,Pelkkä etusormen nosto riittää.Tietää että sieltä on tulossa EI! EI SAA KOSKEA! läksytys, valmistautuu vastarintaan automaattisesti :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä pelätään vaikka ja mitä:

* Imuri- varmaan aika klassikko, ei voi laittaa päälle kun tulee kauhea huuto

* Lasten hiustenkuivain- sama reaktio

* Tuoli-hissi, jossa ei istu ketään- ehkä jo vähän harvinaisempi pelko. Meillä on vaarilla tuoli-hissi omakotitalon portaikossa, joka on meidän Iidan mielestä maailman kivoin juttu kun sillä voi vaarin kanssa ajella kahdestaan ylös ja alas. Siinä vaiheessa, jos vaari on ylhäällä ja tuolihissi alhaalla, ja vaari painaa yläkerrasta nappulaa jotta hissi menisi ylös, alkaa kauhea huuto ja kiljunta "vaari vaari vaari". Ilmeisesti raukka pelkää että vaarille on sattunut jotain, kun ei istukaan hississä vaan hissi menee yksin ylös. Ainoastaan tilanteeseen auttaa se, että lapsi kannetaan yläkertaan vaarin luo, ja tulee vaarin kanssa hissillä alas :)

Jyviä ja ohdakkeita

Meillä esikoinen pelkäsi myös hiustenkuivaajaa - sen ei tarvinnut olla päälläkään, kun jo kaapin oven raottaminen aiheutti huudon. Uimahalleissa lapsi kiersi seinässä olevat hiustenkuivaajat kaukaa vielä vuosia eikä edelleenkään suostu kuivaamaan vessassa käsiä sellaiseen puhaltimeen.

Pahin huuto tuli kuitenkin aikanaan siitä, kun tulin kaupasta kotiin amppelitomaatin kanssa. Se on pelottavinta, mitä meille on koskaan tullut ovesta sisään! Onneksi tomaatit on kuitenkin maistuneet tuonkin episodin jälkeen.

Tinppa (Ei varmistettu)

Erehdyin kerran ajattelemattomuuttani käyttämään rikkaimuria vauva sylissä. Ei ihme, että itketti - ääni oli varmasti hirveän kovakin siinä ihan korvan vieressä...

Sen sijaan hampaideni harjaus sähköhammasharjalla sai aikaan yllättävän reaktion: 8-kuinen repesi nauramaan!

Monsteri lauma

Tässä taloudessa imuri on niin tuttu juttu että neiti on päättänyt että sitähän on kiva käyttää kävely tukena,liikku kivasti eteen päin seka imurin tehon säätö nappia on kiva käännellellä kun joku imuroi.Neiti "juoksee" kontaten imurin luokse välittömästi kun se kaapista kaivetaan :)

Voi pientä, ei saisi nauraa toisen pelolle, mutta nää on niin hassuja... :-) Meidän vauvamme pelästyi pienempänä, kun päristin pari ranskalaista ärrää vauvaa hauskuuttaakseni. Pieleen meni siis.

 

Marluska (Ei varmistettu) http://www.kuinkaksimariaa.blogspot.fi/

Voi pientä! :D

S-S

Voi toista... 

Täällä päässä ei vielä olla suuria paniikkeja koettu, mutta tarrakiinnitteisen ruokalapun irrottaminen vauvalta aiheuttaa Hyvin Vakavan Ilmeen ja totisen silmiin tuijotuksen. Tutustumme siksi aina ruokailun yhteydessä yhdessä ruokalapun kiinnitysmekanismiin :)

Mindeka
Ma-material Girl

Gabriel pelkäsi myös maalarinteippiä! ...ja pelkää edelleenkin :D

Imurista on pikkuhiljaa toivuttu, mutta maalarinteipistä ei ;)

Lauraj (Ei varmistettu)

Haha. Mahtava tuo toka kuva :D voi pientä.

Amal
Kuplassa

Meillä ei kyllä teippiä pelätä, muttakKirjoitin muinoin meillä kauhua aiheuttaneesta asiasta, kumisaappaista :)

http://www.lily.fi/juttu/lapsikarkotin

 

Tommi K
Isyyspakkaus

Heh, hauskaa, että on muitakin teippikammoisia!

Tilian kotona koettu amppelitomaattipelko ja Amalin kumisaapaskauhu olivat myös erityisen hauskoja outoudessaan :D Kovat tai erikoiset äänet ovat toki ymmärrettäviä, mutta sitten on näitä, mitä ei voi selittää.

Pelättiinkö jonkun kotona joulukuusta?

Vierailija (Ei varmistettu)

Pallomeri - kauheinta mitä kuvitella saattaa. Ei pääse esikoinenkaan enää niin usein Heseen. Ja Okei, onhan se kaikkien yrjötautien ja pernaruttojen hautomo, eli sinänsä hyvä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hauskoja nämä! Meillä pelätään kanssa rikkaimuria, mutta kysymääsi joulukuuseen liittyen: meillä ei pelätty itkunsekaisesti joulukuusta, mutta jollain tasolla taisi pelätä kun kuusinurkka oli juuripa ainoa kolkka mihin neiti ei ryöminyt kun silmä vältti. Hyvä niin.

Toinen hassu juttu mikä sattui oli kun isä paketoi ovi auki pimeässä rappukäytävässä pahvilaatikkoon huuto.netissä myymäänsä tavaraa ja pieni konttasi katsomaan toimenpidettä. Siinä hän istui eteisessä ja itki kovin hädissään. Ihan hassua, kuitenkin se kiinnosti niin, että piti kontata katsomaan mitä tapahtuu ja vaikka hänet vei pois eteisestä niin konttasi sinne uudelleen itkemään.

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi, meillä on tuo ihan sama! (Tosin usein kyseessä on pakkausteippirulla, mikä jos mahdollista, rapisee vielä kovemmin) Tämä teippiäänen pelko alkoi muutaman kuukauden iässä ja jatkuu vielä nyt, vuoden iässäkin, jos teippiääni pääsee yllättämään. Eikä asiaa auta se että äiti on yrittäjä ja pakkaa postiin paketteja melkoisen useasti. Pieni reppana, hän ei edes suostu tutustumaan teippirullaan, niin että koskisi siihen. Välillä naurattaa itseä niin kovin, mutta kun toinen on ihan tosissaan pelkonsa kanssa.

Nyt jo alakouluikäinen lapseni pelkäsi alle parivuotiaana aivan hysteerisesti Neloselta tullutta/tulevaa Keno-arvontaa. Pelkkä viereisestä huoneesta kuulunut tunnari sai aikaan hirveän kauhureaktion. Vanhemmille kehittyi aika hyvät refleksit sammuttaa telkkari jos huomattiin Kenon alkavan. Muistan joskus nukuttaneeni lasta makuuhuoneessa ja just uneenvaipumisen hetkellä Kenon tunnusmusiikki pärähti soimaan olohuoneessa. Lapsi kirposi unesta sekunnissa ja alkoi kirkua. Aivan järjetön pelko. Toinen vastaava oli vähän isompana Myyrä-piirrettyjen alussa tullut tuotantoyhtiön tunnus jossa piirretty mies juoksi kohti katsojaa. Yleensä menin aina seisomaan telkkarin eteen siksi aikaa ja käskin lasta laittaa silmät kiinni. Häivähdyskin juoksevasta äijästä ja samantien kauhea parku. En tajua.

Tommi K
Isyyspakkaus

Se on aani varmaan se sietämättömän terävä s-kirjain, joka lähtee kenotytön suusta. Yksssi, kaksssi. Tekisi itsekin mieli kirkua.

Silloin ei vielä edes ollut kenotyttöä! Oli sellainen kevyt konemusiikki ja muistaakseni mieshenkilö joka luetteli numerot. Joku siinä aiheutti järkytystä.

Iida Eveliina
Eräs äiti

Meillä pieni herra pelkäsi kuollakseen maissinaksuja vielä pari kuukautta sitten. Ajattelin oikein että: "tässäpä mainio sormiruoka, varmaan tykkää!" Ei ehtinyt lapsiraukka saada sitä edes suuhun laitettua kun jo parahti itkuun. Oli aika hauskan näköistä kun herra tutkiskeli naksua ensin hetken sormin epäilevänä ja laittoi sitten suuhun, jonka seurauksena järkyttynyt itku.

Ulri (Ei varmistettu)

Itse pelkäsin lapsena meidän kodin etuovea... Mutta onneksi vain sisältä käsin katsottuna ja vain silloin kun ulkona on pimeää! Ovessa on kolme kapeaa puolen oven korkuista ikkunaa, ja kai ne jotenkin tuntuivat uhkaavilta mustilta aukoilta. Syytä en ihan kunnolla muista, mutta minulla on muistikuvia siitä että on pitänyt kiiruhtaa siinä käytävän kohdalla, mistä näkyy ulko-ovi, ja välttää tiukasti siihen suuntaan katsomista :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Haha, nää on aina ihan parhaita. Tyttäreni pelkäsi jossain kohtaa My littel poneja. Taisi mennä lelusuunnittelijalla vähän pieleen... Äidillä ja tädillä oli hauskaa pikkuisen ponipelon kanssa...

Meillä pelätään myös klassikko pelonkohdetta eli imuria

Tessa (Ei varmistettu)

Onpas hauskoja! :D

Siskoni poika pelkäsi aikoinaan vaarinsa silmälaseja. Kaikki meni hyvin niin kauan kuin vaari oli ilman laseja, mutta sillä samalla sekunnilla kun vaari laittoi lasit päähän alkoi ihan loputon pelokas itku ja huuto. Kenenkään muun silmälasit eivät aiheuttaneet samanlaista reaktiota.

Tellu (Ei varmistettu)

Meiän 4 kk:lla on kanssa omituinen pelko, leivinpaperi. Ensimmäisellä kerralla nauratti, mutta ei enää parin kymmenen kerran jälkeen. Meillä kuitenkin leivotaan muutaman kerran viikossa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Meidän poika pelkää huoltoasemin wc:ssä/lastenhoitohuoneessa olevia liiketunnistimella varustettuja käsipaperikoneita. Joku todella pätevä insinööri ;) oli päättänyt sijoittaa sen hoitopöydän viereen, jolloin se suolti paperia ulos vaipanvaihtotilanteessa tahtomattakin. Tämä aiheutti niin järkyttävän pelkohuudon, että kuului varmaan bensamittareille asti. Sen jälkeen kyseiset masiinat ovat saaneet aikaan kauhistuneen vastaanoton missä tahansa.

Folio on kanssa monen vauvan pahin painajainen.

Kommentoi