Kenen huone se siellä?

Isyyspakkaus

Lastenhuone valmistui hyvissä ajoin, vaikka jokin aika sitten epäilin vielä jotain muuta. Siirsimme siis putkiremontin yhteydessä keittiön toiseen huoneeseen, ja teimme vanhasta keittiöstä toisen makuuhuoneen, joka nimettiin sittemmin lastenhuoneeksi.

Huoneen remontoiminen meinasi ottaa putkiremontin jälkeen koville, ja tapettiakin valittiin pitkään. Päädyimme lopulta Birger Kaipiaisen Ken kiuruista kaunein -tapettiin Tapettitalosta.

Ovet, ovenpielet ja lattialistat maalattiin Tikkurilan Maalarin valkolakalla, sävy "Paperi". Väri on käytännössä puhtaanvalkoinen, mutta pienen sävytyksen pitäisi ehkäistä maalin kellastumista. Seinissä käytettiin Tikkurilan Harmonya, maalarinvalkoisena, ja katto maalattiin puhtaanvalkoisella Tixomattilla.

Rouva etsii vielä oikenlaista kattolamppua huoneeseen.

Hoitopöytänä ja tytön vaatteiden säilytyspaikkana toimii hänen isoisomummonsa lipasto, jonka Rouva on tuonut aikanaan lapsuudenkodistaan.

Lipasto maalattiin valkoiseksi Tikkurilan Empirellä, ja kiinnitin sen sivuun yhden Rouvan Huuto.netistä löytämistä emalinaulakoista. Vaipparoskiksena toimii Köpiksestä tuotu Vipp-roskis. Hoitopöydän päälle pitäisi vielä hankkia laidallinen hoitotaso siihen mennessä, kun tyttö alkaa kieriä sivuttain.

Huoneen toisessa nurkassa sijaitsevat Rouvan vanha nojatuoli ja kolmas Huuto.netistä huudetuista Jielde-valaisimista. Tein nojatuoliin irtopäällisen joskus kymmenen vuotta sitten, ja Rouva värjäsi sen nyt harmaaksi.

Säilytystilaa huoneeseen tuovat sekä kiinteä komero...

...että liukuovelliset kaapit. Ne olivat ennen olohuoneessamme, ja olimme vaihtaneet niiden jalkojen tilalle pyörät. Nyt vaihdoimme pyörät takaisin jalkoihin ja maalasimme kaapit valkoisiksi, Empirellä.

Tyttö ei syöttötuolia vielä hetkeen tarvitse, mutta Rouva ei voinut olla ostamatta tätä vanhaa Stokken tuolia, kun hän näki sen Wanhassa Kaarlessa.

Hyllynkannattimet Rouva löysi vuosi sitten kirpparilta NYC:istä. Ruosteisemmat maalattiin spraymaalilla valkoisiksi, mutta toiset jätettiin alkuperäisen värisiksi. Ostin K-raudasta kaksi liimalevyä, maalasin ne valkoisiksi ja tein niistä seinälle hyllykön.

Hyllyille pääsivät muiden muassa muutama vuosia kaapin perällä lojunut taulu sekä koristekissa, jonka Rouva maalasi valkoiseksi.

Emmauksen kirpputorilta löytynyt karttapallo toimii hauskana yövalaisimena.

Huone on sisustukseltaan vielä aika spartalainen ja seinät paljaat. Huoneesta puuttuu myös lastenhuoneelle melko olennainen elementti: lapsen sänky.

Rouva on yrittänyt etsiä sopivaa pinnasänkyä, ja kun se saadaan huoneeseen, huoneen järjestys elää vielä. Mietitään seinien koristelua sen jälkeen. Toistaiseksi tyttö ei edes huonetta tarvitse, ja äiti ja isä voivat nukkua siellä vuorotellen. Tarvittaessa vaikka tulpat korvissa.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Ikean puhalletava Gullunge-hoitoalusta on meillä ollut tosi hyvä. Kääntyilevää lasta ei siihen toki voi jättää vaikka siinä pienet reunat onkin, mutta en kyllä liikkuvaa lasta jättäisi minkään muunkaan tason päälle ilman hyvin korkeita reunoja, mitkä taas vaukeuttavat vaipanvaihtoa. Gullungen saa mukaan myös matkoille ja mökkireissuille yms. Hieno huone.

Vierailija (Ei varmistettu)

On kylla ihana huone!! Millaista sankya te etsitte? Itse etsin aikanaan sita taydellista sankya (vahan liiankin pitkaan) ja olin jo tilaamassa taalta: http://www.car-moebel.de.
Vanha metallinen synnytyssairaalan vauvasanky loytyi sitten kuitenkin kirpparilta ja sita putsattiin ja maalattiin mustaksi. Se oli alkuun meidan sangyn sivuvaununa ja sitten normaalina pinnasankyna. Valitettavasti tama ihanuus on vain 120 cm pitka eli menee kohta kellariin odottamaan. Nyt etsin sitten taas uutta sankya.. on muuten hankalaa loytaa kauniita lastensankyja eli kannattaa hankkia mahdollisimman pitkaikainen!!

Vierailija (Ei varmistettu)

Todella kaunis huone! Kiitos erinomaisesta blogista, josta olen saanut paljon inspraatiota. Mukavaa kesää koko perheelle!

Nasu (Ei varmistettu)

Onpa kaunis lastenhuone. Ihailen myös, että olette käyttäneet paljon vanhoja ja käytettyjä kalusteita ja silti kokonaisuus on niin harkitun näköinen.

Tommi K
Isyyspakkaus

Vierailija (10:35): Kiitos vinkistä, pistetään harkintaan.

Vierailija (14:26): Kiitos! Rouva etsii metallista pinnasänkyä, ja yksi taitaa olla jo löytynyt. Kiitos tuosta nettivinkistä.

Vierailija (17:02): Olipa kiva kuulla, että blogi on inspiroinut. Mahtavaa! Kiitokset!

Nasu: Kiitos, kyllä tuolla Rouvalla on silmää näihin juttuihin :)

Elsem (Ei varmistettu)

Aivan IHANA huone!! Teidän koko asunnon sisustus on todella kaunis ja inspiroiva, olisi kiva nähdä enemmänkin kuvia! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Kuvia muista huoneista tulee aina silloin tällöin, mutta eipä niitä kovin monta ole. Ainoastaan olohuonetta en ole vielä esitellyt uutta senkkiä lukuunottamatta. Palaan siihen aiheeseen lähitulevaisuudessa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Upea huone :)

Sellainen pehmeä hoitoalusta on varmaan paras reunoineen, mutta kerrottakoon, että hoitopöydän syvyys loppuu kesken, enne kuin pikkuinen alkaa kääntyillä :) Omallani ikää nyt reilut 3kk, eikä pituutensa (60cm) puolesta enää oikein hoitotasoille hyvin mahdu.

Ihana blogi, löysin tämän vasta nyt, kun etsin vaihtoehtoista luettavaa vauva.fi:n keskustelupalstalle (jonne en ketään tolkun ihmistä suosittele menemään).

Sandels
Sandels seuraa

Lastenhuoneenne on upea. Jäin kuulostelemaan sanaa "lastenhone" joka jo itsessään antaa olettaa asukkaita olevan jossain vaiheessa enemmän kuin yksi... Meillä on kolme lasta ja koko talo tuntuu yhdeltä "lastenhuoneelta", eikä lainkaan noin seesteiseltä kuin teillä :D

Lindamariia (Ei varmistettu)

Hei! Millä maalilla ja sävyllä tuo ihana puulattia on maalattu? Aivan täydellinen

Tommi K
Isyyspakkaus

Lattia on maalattu 15 vuotta sitten Uulan Ovi- ja ikkunamaalilla, mutta Uulalla on nykyisin olemassa myös lattiamaali, joka on kestävämpi. Tämän maalin ongelma on, että lika pinttyy siihen todella helposti ja vaatii ahkeraa pesua pysyäkseen puhtaana. Sävyä on vaikea kertoa siksi, että se ei ole minkään nykyisen värikartan sävy. Se ostettiin muistaakseni "2-prosenttisena mustana". Mutta sitten kun toisessa asunnossamme tehtiin remontti ja yhden huoneen lattia piti maalata samalla sävyllä, "2-prosenttinen musta" tuottikin huomattavasti tummemman lopputuloksen. Mutta sävytyksessä ei ole muita värejä kuin mustaa pigmenttiä, eli sävyttämällä valkoista maalia aavistuksen verran mustalla saanee lähellä tätä olevan lopputuloksen.

Kommentoi