Kenen huone se siellä?

Lastenhuone valmistui hyvissä ajoin, vaikka jokin aika sitten epäilin vielä jotain muuta. Siirsimme siis putkiremontin yhteydessä keittiön toiseen huoneeseen, ja teimme vanhasta keittiöstä toisen makuuhuoneen, joka nimettiin sittemmin lastenhuoneeksi.

img_5064_1.jpg

Huoneen remontoiminen meinasi ottaa putkiremontin jälkeen koville, ja tapettiakin valittiin pitkään. Päädyimme lopulta Birger Kaipiaisen Ken kiuruista kaunein -tapettiin Tapettitalosta.

Ovet, ovenpielet ja lattialistat maalattiin Tikkurilan Maalarin valkolakalla, sävy ”Paperi”. Väri on käytännössä puhtaanvalkoinen, mutta pienen sävytyksen pitäisi ehkäistä maalin kellastumista. Seinissä käytettiin Tikkurilan Harmonya, maalarinvalkoisena, ja katto maalattiin puhtaanvalkoisella Tixomattilla.

Rouva etsii vielä oikenlaista kattolamppua huoneeseen.

Hoitopöytänä ja tytön vaatteiden säilytyspaikkana toimii hänen isoisomummonsa lipasto, jonka Rouva on tuonut aikanaan lapsuudenkodistaan.

img_5059.jpg

Lipasto maalattiin valkoiseksi Tikkurilan Empirellä, ja kiinnitin sen sivuun yhden Rouvan Huuto.netistä löytämistä emalinaulakoista. Vaipparoskiksena toimii Köpiksestä tuotu Vipp-roskis. Hoitopöydän päälle pitäisi vielä hankkia laidallinen hoitotaso siihen mennessä, kun tyttö alkaa kieriä sivuttain.

Huoneen toisessa nurkassa sijaitsevat Rouvan vanha nojatuoli ja kolmas Huuto.netistä huudetuista Jielde-valaisimista. Tein nojatuoliin irtopäällisen joskus kymmenen vuotta sitten, ja Rouva värjäsi sen nyt harmaaksi.

img_5035.jpg

Säilytystilaa huoneeseen tuovat sekä kiinteä komero…

img_5034.jpg

…että liukuovelliset kaapit. Ne olivat ennen olohuoneessamme, ja olimme vaihtaneet niiden jalkojen tilalle pyörät. Nyt vaihdoimme pyörät takaisin jalkoihin ja maalasimme kaapit valkoisiksi, Empirellä.

img_5051_1.jpg

Tyttö ei syöttötuolia vielä hetkeen tarvitse, mutta Rouva ei voinut olla ostamatta tätä vanhaa Stokken tuolia, kun hän näki sen Wanhassa Kaarlessa.

img_5050.jpg

Hyllynkannattimet Rouva löysi vuosi sitten kirpparilta NYC:istä. Ruosteisemmat maalattiin spraymaalilla valkoisiksi, mutta toiset jätettiin alkuperäisen värisiksi. Ostin K-raudasta kaksi liimalevyä, maalasin ne valkoisiksi ja tein niistä seinälle hyllykön.

img_4954.jpg

Hyllyille pääsivät muiden muassa muutama vuosia kaapin perällä lojunut taulu sekä koristekissa, jonka Rouva maalasi valkoiseksi.

Emmauksen kirpputorilta löytynyt karttapallo toimii hauskana yövalaisimena.

Huone on sisustukseltaan vielä aika spartalainen ja seinät paljaat. Huoneesta puuttuu myös lastenhuoneelle melko olennainen elementti: lapsen sänky.

Rouva on yrittänyt etsiä sopivaa pinnasänkyä, ja kun se saadaan huoneeseen, huoneen järjestys elää vielä. Mietitään seinien koristelua sen jälkeen. Toistaiseksi tyttö ei edes huonetta tarvitse, ja äiti ja isä voivat nukkua siellä vuorotellen. Tarvittaessa vaikka tulpat korvissa.

Kommentit (11)
  1. Lindamariia
    13.2.2018, 15:43

    Hei! Millä maalilla ja sävyllä tuo ihana puulattia on maalattu? Aivan täydellinen

    1. Lattia on maalattu 15 vuotta sitten Uulan Ovi- ja ikkunamaalilla, mutta Uulalla on nykyisin olemassa myös lattiamaali, joka on kestävämpi. Tämän maalin ongelma on, että lika pinttyy siihen todella helposti ja vaatii ahkeraa pesua pysyäkseen puhtaana. Sävyä on vaikea kertoa siksi, että se ei ole minkään nykyisen värikartan sävy. Se ostettiin muistaakseni ”2-prosenttisena mustana”. Mutta sitten kun toisessa asunnossamme tehtiin remontti ja yhden huoneen lattia piti maalata samalla sävyllä, ”2-prosenttinen musta” tuottikin huomattavasti tummemman lopputuloksen. Mutta sävytyksessä ei ole muita värejä kuin mustaa pigmenttiä, eli sävyttämällä valkoista maalia aavistuksen verran mustalla saanee lähellä tätä olevan lopputuloksen.

  2. Lastenhuoneenne on upea. Jäin kuulostelemaan sanaa ”lastenhone” joka jo itsessään antaa olettaa asukkaita olevan jossain vaiheessa enemmän kuin yksi… Meillä on kolme lasta ja koko talo tuntuu yhdeltä ”lastenhuoneelta”, eikä lainkaan noin seesteiseltä kuin teillä 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *