Kesäkuu ja minuuttiaikataulu

Nyt täytyy sanoa, että on tässä ollut vähän kaikenlaista. Kun reiluun vuoteen ei ole tapahtunut juuri mitään, juuri tähän kesäkuun alkuun on sitten pakkautunut kaikki mahdolliset menot ja deadlinet, mitä voi vain keksiä, ja päivät venyvät pitkiksi yöunien kustannuksella. Alkavalla viikolla järjestämme myös molempien lapsien syntymäpäiväjuhlat puutarhamökillä, sillä odottelimme niiden kanssa vähän kesäisempiä kelejä.

Kesäisemmistä keleistä ja myös puutarhamökistä on sentään myös ehditty nauttia, ja olemme myös yöpyneet mökillä kahtena viikonloppuna. Jännitimme etukäteen, miten yöt menisivät Lakun kanssa, hän kun on vanhaan Eppu-koiraamme verrattuna vähän herkempi stressaantumaan uusissa ja oudoissa tilanteissa.

Yöt menivät kuitenkin hyvin, ja hän kierähti kerälle Rouvan jalkoihin. Päivisin häntä jouduttiin pitämään hihnassa sidottuna, sillä aitaprojektimme ei ole edennyt vielä metriäkään.

Matkat mökille eivät sen sijaan suju vielä aivan yhtä kivuttomasti. Rouvalla on tarakalle kiinnitettävä kuljetuskori, jossa Lakun olisi tarkoitus kulkea mökkimatkat. Laku on kuitenkin eri mieltä ja paitsi pitää lähtiessä sellaisen mekkalan, että ohikulkijoiden päät kääntyvät, myös yrittää kaluta itsensä ulos häkin kaltereiden läpi. Tästä ei kuitenkaan lannistuta vaan luotetaan siihen, että koirakin kyllä tottuu pyöräilyyn.

Mökin pihalla on keskeneräisiä projekteja enemmän kuin valmiita, mutta Rouva on ahkeroinut muun muassa viime vuonna levennetyn kukkapenkin parissa. Itse olen jatkanut jonkin verran kukkapenkkien reunustiilien kanssa.

Keväällä ja alkukesästä aikaa vievät myös istutuspuuhat, ja tänäkin vuonna sekä kasvihuoneessa että sen ulkopuolella kasvaa taas paljon vaikka mitä. Tärkeimpinä tietty kasvihuoneen kurkut ja tomaatit.

Tämä installaatio kuistilla kielii, että moni kasvi odottaa vielä pääsyä ulos. Seuraa Rouvan Instagram-tiliä, jos haluat tietää niistä tarkemmin.

Seuraavaksi kiireellisin projekti näiden istutushommien jälkeen lienee kuitenkin mökin aidoitus, jonka tarvikkeet odottavat jo pihassa ja joka pitää tehdä sekä kanien että koiran vuoksi. Ensin mainitut halutaan pitää aidan ulkopuolella, koira sen sisäpuolella.

Mutta aivan ensimmäisenä on selvittävä tästä viikosta, jossa on joka päivälle minuuttiaikataulu, kahdet juhlat järjestettävänä ja vielä lasten leiri- ja päiväkotilogistiikka kaikkeen muuhun yhdistettävänä.

Että eipä tässä muuta kuin töttöröö ja palataan asiaan, kun syke vähän laskee.

Kommentit (3)
 1. Omppu-pomppu
  16.6.2021, 07:03

  En sano prk, kun voi olla lapsia paikalla. Jos meinaa käytät jotain ominaisuutta ja teksti luetaan ääneen.
  Mutta joku voimasana tähän, koska on tää hölmö korona.

  Itse muistelen kommenttiani 2 v takaa ja toivekkaana odottelen kilpailua ja sen voittoa.

  Mulla on takana uskomaton voittoputki. Osallistuin valokuvauskilpailuun. 5 osallistujaa, 5 palkintoa ja kyllä !!! Minä voitin. Jee.

  OMPPU-POMPPU
  20.6.2019, 05:14
  Hmm. Miten tämän nyt sanoisi sekä kohteliaasti, että tarpeeksi painokkaasti, mutta tietty salakavalasti, jotta saisit päähäsi tämä on sinun idea ja niin toteutumiskykyinen ja suorastaan pakko toteuttaa ?

  Minä haluan osallistua teidän synttäreille ensi kerralla. Lupaan käyttäytyä hyvin ja kehua kaikkea tarjottavia ja tuoda mukavan lahjan synttärisankarille.

  Voit myös naamioida tämän lukijoiden kesken arvonnaksi, kunhan vaan julistat mut voittajaksi .

  Käyhän tämä ?
  0
  Vastaa
  TOMMI K
  30.6.2019, 00:47
  😀 Siinäpä vasta idea!
  0
  Vastaa

 2. Noora ruokadiggari
  14.6.2021, 18:30

  Töttöröö täältäkin. Puutarhamökki päivityksiäsi on kaunista katsella ja hauska lukea. Kiitos myös menneistä reppuun tarttuneista suosituksista. Tässä pari: Kävin lyhyellä Turku reissullani syömässä Tintån terassilla ihan järkyttävän hyvän härkäpitan ja etenkin siinä se talon kimchi oli suussasulavaa jos näin voi sanoa kaalista. Otin myös palan porkkanakakkua vaikkei se taidakaan olla sesongissa, mutta näytti niin hyvältä ja sitä se olikin. Listalla Turussa oli myös Ruohonjuuri koska oli pakko saada Herkutella levitettä ja Foodin vaniljaa, että saan tehtyä Herkutella-piirakkaa mansikoiden ja kermavaahdon kanssa. Rouvasi reseptillä 🙂 Kakkua ei tarvitse laittaa uuniin, joten ajattelin sen sopivan hyvin heinäkuisiin juhliin. Sattui vielä sateinen ja viileämpi päivä joten sain tuotua pähkinät ja suklaat ja muut ilman sulamisvaaraa. Kiitos ihanista ja kannustavista ruokaohjeista, pitäisi varmaan antaa palaute suoraan Rouvallesi Sadulle. Tsemppiä sykkeen kanssa. Eiköhän se viikon päästä helpota.

  1. Tommi Koivisto
   14.6.2021, 23:15

   Kiitos paljon, kiva kuulla! Terveiset menivät perille! 😊

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *