Kesäloma alkoi Barbie-näyttelystä

Kesäloma alkoi kuin yllättäen. Ihmeteltyäni ensin maanantaina aamupäivällä, mistäs tässä olikaan kyse, lähdimme lounaan jälkeen lasten kanssa retkelle kaupungille ja Kansallismuseon Barbie – The Icon -näyttelyyn.

Kansallismuseo - Barbie-näyttely-1.jpg

En oikeastaan edes kokenut olevani vielä loman tarpeessa, sillä palasin hoitovapaaltani töihin alle kolme kuukautta sitten. Töissäkin olisi ollut monta keskeneräistä hommaa, joiden parissa olisin voinut hyvin jatkaa, mutta vaihtoehtoa ei oikeastaan ollut. Lasten oma päiväkoti on suljettuna viisi viikkoa, varapäiväkotiin emme halunneet heitä laittaa ja Rouva joutuu olemaan töissä vielä kaksi viikkoa.

Vietän siis loman ensimmäiset kaksi viikkoa kolmestaan lasten kanssa, yhteistä lomaa on kaksi viikkoa, ja Rouva jatkaa lomailua lasten kanssa vielä viikon verran palattuani töihin.

Nyt siis luvassa on pari viikkoa kaupunkilomailua ja yhteisen tekemisen keksimistä 6- ja 2-vuotiaiden kanssa.

Kansallismuseo - Barbie-näyttely-3.jpg

Meidän piti käydä tutustumassa Kansallismuseon Barbie-näyttelyyn jo aiemmin, mutta sopiva hetki sille löytyi vasta nyt.

Kansallismuseo - Barbie-näyttely-2.jpg

Barbie – The Icon -näyttely esittelee paitsi Barbie-nukkeja kaikilta vuosikymmeniltä 1950-luvulta nykypäivään, myös Barbien lukemattomia asuja. Nämä 1980-luvun kuteet, joiden kerroin olevan siltä ajalta, kun olin itse pieni, olivat kuulemma hirveitä.

Kansallismuseo - Barbie-näyttely-4.jpg

Nuken kasvot ovat muuttuneet kuudessakymmenessä vuodessa jonkin verran, mutta tyttö löysi helposti vitriinistä sen nuken, jolla on samanlaiset kasvot kuin hänen omalla nukellaan. Fashionistas, 2016.

Kansallismuseo - Barbie-näyttely-5.jpg

Mukana oli monenlaisia muotiluomuksia.

Kansallismuseo - Barbie-näyttely-7.jpg

Ja muotitalojen taidonnäytteitä.

Kansallismuseo - Barbie-näyttely-6.jpg

Vaikka suurin osa leluista oli vitriineissä…

Kansallismuseo - Barbie-näyttely-8.jpg

…onneksi esillä oli myös muutamia nukkeja leikkiä varten.

Kansallismuseo - Barbie-näyttely-9.jpg

Näyttelyn hauskin osuus oli kuuluisuuksista tehdyt näköisnuket, jotka olivat hämmästyttävän tunnistettavia. Tarvitseeko heitä edes esitellä?

Kansallismuseo - Barbie-näyttely-19.jpg

Kansallismuseo - Barbie-näyttely-10.jpg

Kansallismuseo - Barbie-näyttely-11.jpg

Kansallismuseo - Barbie-näyttely-12.jpg

Näyttely oli erittäin hieno, ja nukkeja oli esillä yllättävän paljon. Voin suositella sitä lämpimästi kaikille, joita kiinnostaa Barbie-nuket ja Barbie-muodin kehitys kuudeltakymmeneltä vuodelta. Näyttely on avoinna Kansallismuseossa 26.8.2018 saakka.

Kansallismuseo - Barbie-näyttely-14.jpg

Kun vierailee Kansallismuseossa lasten kanssa, kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa myös Kansallismuseon kolmannen kerroksen vinttiin, jossa on lapsille tarkoitettu näyttely Suomen historiasta. Kaikella saa leikkiä ja kaikkeen saa koskea.

Kansallismuseo - Barbie-näyttely-18.jpg

Kaikki haluavat ratsastaa melkein oikealla hevosella.

Kansallismuseo - Barbie-näyttely-15.jpg

Vanhoihin esineisiin voi tutustua esimerkiksi keittiö- ja kauppaleikkien kautta.

Kansallismuseo - Barbie-näyttely-20.jpg

Näyttelyn suursuosikki on maton kutominen oikeilla kangaspuilla. 6-vuotiaalle kangaspuiden polkimet ovat vielä hieman liian matalalla, mutta pienellä avustuksella sekin onnistuu.

Kansallismuseo - Barbie-näyttely-16.jpg

Eiöhän tämä lomailu tästä lähde vähitellen käyntiin.

perhe lasten-tyyli vanhemmuus suosittelen
Kommentit (2)
  1. Oi mulla on tuo neljännessä kuvassa oleva nukke, jolla valkopunainen asu, helmassa ja olkapuhveissa sydämiä! Aivan ihana, vieläkin on tallessa mutta nyt varastosssa. Eikä se varsinaisesti ole minun, siskoilta jäänyt 🙂

    1. Hauskaa! Vaikka itseäni ei ole koskaan Barbiet varsinaisesti kiinnostaneet, on hauskaa, että on tällaisia ikonisia leluja, jotka yhdistävät useita sukupolvia. Saimme aiemmin ystävältäni 30 – 40 vuotta vanhoja Barbien vaatteita, ja vaikka nuken malli on hieman muuttunut, vaatteet sopivat yhä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *