Kesäloma, se oli siinä

Isyyspakkaus

Kylläpä se meni taas nopeasti, kesäloma siis.

Olihan se vähän haikeaa jättää Rouva ja lapsi maalle ja palata itse kaupunkiin.

En sentään joudu viettämään koko viikkoa yksin, sillä olen lähdössä saman tien työmatkalle, joka oli helppo järjestää nyt, kun muu perhe on vielä lomalla.

Rouva saa vielä rauhassa viimeistellä valtavaksi kasvanutta pionipenkkiään anoppilan pihassa ja laittaa muutaman laatikollisen mansikoita hilloksi ja pakastimeen.

Vavesaaren luomutilan mansikat olivatkin jotenkin poikkeuksellisen makeita ja mehukkaita tänä vuonna. Niitä on talven varalle 25 kiloa.

Itse en saanut mökillä paljoa aikaiseksi, mitä nyt sahasin ja hakkasin haloiksi yhden pinon viime kesänä kaatamiani puita. Päätin, että tarvitsen akkukäyttöisen sähkösahan.

"Päivän asu" viime viikolta.

Tyttö oli niin vaikuttunut halkojen hakkuusta, että otti tuolin ja katseli puuhaa terassilta käsin kuin parempaakin viihdettä. Ja sitten hän halusi myös omat pienet työrukkaset, jotta hän voisi auttaa isiä kantamaan halkoja.

Hän kyllästyi hommaan pari halon jälkeen.

Toinen saavutukseni oli riippumaton köysien uusiminen. Heh. Vanha köysi katkesi, ja laitoin uudet köydet kahteen paikkaan. Voin edelleen ihastella järvimaisemaa vanhassa paikassa...

...ja katsella, kun lapsi läträä rannassa.

Tai sitten voin lukea kirjaa lähempänä mökkiä, kun tyttö puuhailee omiaan terassilla.

Seuraavan kerran, kun tulen mökille, lankomieheni onkin toivottavasti vienyt tämän kaivonrenkaan terassin viereen. Sitten lapioin siihen hiekkaa ja saan siitä pitkään haaveilemani nuotiopaikan! Eipä tarvitse alkaa kaivaa maahan kuoppaa, ja nuotiollakaan ei tarvitse sitten kykkiä maan tasalla.

Olemme jälleen kiitelleet itseämme sekä terassista että lasitetusta kuistista. Terassilla on tilaa juoksennella ja leikkiä, ja kuistilla voi olla suojassa sateelta ja hyttysiltä, jos tilanne sitä vaatii. Hyttysiä on kyllä ollut vähemmän kuin aiempina kesinä. Liekö syynä kylmä sää vai Mosquito Magnet.

Lapselle tulee kyllä mökkioloissa helposti aika pitkäksi, ja huomasin, että on aika vaikea päättää, pitääkö itse toimia ohjelmatoimistona vai ohjata häntä enemmänkin keksimään itse itselleen tekemistä. Mukana olleet lelut oli nopeasti kulutettu loppuun, ja varsinkin aamuisin tuli tavaksi katsoa pari jaksoa Halinalleja tai Muumeja Netflixistä. Ja niitä Madonnan musiikkivideoita.

Sen kyllä huomaan, että kun en itse ole vieläkään kovin tottunut mökkeilijä enkä ole mökkeillyt myöskään lapsena, en ole hyvä keksimään sopivaa mökkitekemistä lapselle. Onnittelin itseäni kuitenkin näistä herneenpalkoveneistä, joita oli hauskaa uittaa mökkirannassa ja katsella, kun ne lipuivat järvellä tuulen mukana.

Nyt kuitenkin pitäisi orientoitua työasioihin ja valmistautua työmatkalle.

Tokioon on luvattu huomiseksi 36 asteen lämpötilaa.

Kommentit

MirvaK

Sniff... meillä oli vain viikko yhteistä lomaa. :)

Pasi (Ei varmistettu)

Tuosta kaivonrenkaasta saakin tosi kätevästi grillipaikan tehtyä. Ei muuta kuin traktorin kauhaan kyytiin
ja perille. Voi miten kätevä kuormalavakin tuossa on, jonka päällä kaivonrengas on, saat siitä tosi
hyvän alustan polttopuiden alle, samalla. Kaikenlaista projektia mökilläkin aina on...

Kommentoi