Kesäloma, se oli siinä

Kylläpä se meni taas nopeasti, kesäloma siis.

Olihan se vähän haikeaa jättää Rouva ja lapsi maalle ja palata itse kaupunkiin.

IMG_2146.jpg

En sentään joudu viettämään koko viikkoa yksin, sillä olen lähdössä saman tien työmatkalle, joka oli helppo järjestää nyt, kun muu perhe on vielä lomalla.

IMG_1874.jpg

Rouva saa vielä rauhassa viimeistellä valtavaksi kasvanutta pionipenkkiään anoppilan pihassa ja laittaa muutaman laatikollisen mansikoita hilloksi ja pakastimeen.

IMG_5378.jpg

Vavesaaren luomutilan mansikat olivatkin jotenkin poikkeuksellisen makeita ja mehukkaita tänä vuonna. Niitä on talven varalle 25 kiloa.

IMG_5395.jpg

Itse en saanut mökillä paljoa aikaiseksi, mitä nyt sahasin ja hakkasin haloiksi yhden pinon viime kesänä kaatamiani puita. Päätin, että tarvitsen akkukäyttöisen sähkösahan.

IMG_4878.jpg

”Päivän asu” viime viikolta.

IMG_5109.jpg

Tyttö oli niin vaikuttunut halkojen hakkuusta, että otti tuolin ja katseli puuhaa terassilta käsin kuin parempaakin viihdettä. Ja sitten hän halusi myös omat pienet työrukkaset, jotta hän voisi auttaa isiä kantamaan halkoja.

IMG_4868.jpg

Hän kyllästyi hommaan pari halon jälkeen.

IMG_4884.jpg

Toinen saavutukseni oli riippumaton köysien uusiminen. Heh. Vanha köysi katkesi, ja laitoin uudet köydet kahteen paikkaan. Voin edelleen ihastella järvimaisemaa vanhassa paikassa…

IMG_4982.jpg

…ja katsella, kun lapsi läträä rannassa.

IMG_5315.jpg

Tai sitten voin lukea kirjaa lähempänä mökkiä, kun tyttö puuhailee omiaan terassilla.

IMG_5304.jpg

IMG_5300.jpg

Seuraavan kerran, kun tulen mökille, lankomieheni onkin toivottavasti vienyt tämän kaivonrenkaan terassin viereen. Sitten lapioin siihen hiekkaa ja saan siitä pitkään haaveilemani nuotiopaikan! Eipä tarvitse alkaa kaivaa maahan kuoppaa, ja nuotiollakaan ei tarvitse sitten kykkiä maan tasalla.

IMG_4936.jpg

Olemme jälleen kiitelleet itseämme sekä terassista että lasitetusta kuistista. Terassilla on tilaa juoksennella ja leikkiä, ja kuistilla voi olla suojassa sateelta ja hyttysiltä, jos tilanne sitä vaatii. Hyttysiä on kyllä ollut vähemmän kuin aiempina kesinä. Liekö syynä kylmä sää vai Mosquito Magnet.

IMG_4862.jpg

Lapselle tulee kyllä mökkioloissa helposti aika pitkäksi, ja huomasin, että on aika vaikea päättää, pitääkö itse toimia ohjelmatoimistona vai ohjata häntä enemmänkin keksimään itse itselleen tekemistä. Mukana olleet lelut oli nopeasti kulutettu loppuun, ja varsinkin aamuisin tuli tavaksi katsoa pari jaksoa Halinalleja tai Muumeja Netflixistä. Ja niitä Madonnan musiikkivideoita.

Sen kyllä huomaan, että kun en itse ole vieläkään kovin tottunut mökkeilijä enkä ole mökkeillyt myöskään lapsena, en ole hyvä keksimään sopivaa mökkitekemistä lapselle. Onnittelin itseäni kuitenkin näistä herneenpalkoveneistä, joita oli hauskaa uittaa mökkirannassa ja katsella, kun ne lipuivat järvellä tuulen mukana.

IMG_2133.jpg

IMG_2125.jpg

Nyt kuitenkin pitäisi orientoitua työasioihin ja valmistautua työmatkalle.

Tokioon on luvattu huomiseksi 36 asteen lämpötilaa.

suhteet oma-elama sisustus vanhemmuus
Kommentit (2)
  1. Tuosta kaivonrenkaasta saakin tosi kätevästi grillipaikan tehtyä. Ei muuta kuin traktorin kauhaan kyytiin
    ja perille. Voi miten kätevä kuormalavakin tuossa on, jonka päällä kaivonrengas on, saat siitä tosi
    hyvän alustan polttopuiden alle, samalla. Kaikenlaista projektia mökilläkin aina on…

  2. Sniff… meillä oli vain viikko yhteistä lomaa. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *