Kesän esivalmistelut

Isyyspakkaus

Helteinen viikonloppu tuli kuin tilauksesta, sillä suuntasimme jälleen Järvi-Suomeen tekemään lähestyvän kesäloman esivalmisteluja.

Rouva kunnosti yrttipenkkiään anoppilan pihassa. Kuvassa myös Alli-kissa.

Ruohosipulit, oreganot ja mintut (alla) näyttivät voivan hyvin. (Mintut... mojitoa... mmm...) Yksivuotisten yrttien ja salaattien taimet ja siemenet pääsivät niiden seuraksi.

Ja Alli-kissahan näkyy tässäkin kuvassa oikealla.

Viime kesänä mökille rakentamamme terassi oli kunnossa. Routa ei ollut tehnyt vaurioita, ja roskiakin terassilla näytti olevan vähemmän kuin syksyllä mökiltä lähtiessämme. 

Vain yksi lyhyt lauta oli haljennut talven aikana.

Aurinkosähköjärjestelmän akut jätettiin latautumaan, ja mikä tärkeintä: hyttys-holocaust käynnistyi jälleen. Buahhahhahhahhaa!

Laiturin laittaminen jäi ensi kertaan, mutta muuten alkaa olla valmista kesää varten!

Tunsin hetkisen verran jopa halua pulahtaa uimaan. Hmm, jäiden lähdöstä ei ole montaa viikkoa, joten antaa vielä lämmetä. Ehkä sitten juhannuksena.

Kommentit

kateliini (Ei varmistettu)

Sinne vaan, veteen vaan! Täällä Länsi-rannikolla on käyty meressä uimassa jo useaan otteeseen!;)

Tommi K
Isyyspakkaus

Sekä ilman että veden lämpötilojen on oltava reilusti kahdenkymmenen yläpuolella ennen kuin se tapahtuu :) Olen aina inhonnut kylmää vettä ja sitä kastautumista uimaan mennessä. Parhaiten viihdyn vedessä, jos sen ja minun välillä on kerros neopreeniä.

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Kerrohan, kun menette mökille seuraavan kerran. Olen uhallanikin varannut sinulle Tommi yhden jättikurpitsan, kun sitä niin kovasti kinusit ;)

Tommi K
Isyyspakkaus

Oh, kiitos :D Vieläkös se ehtii kasvaa, jos sen istuttaa vasta juhannuksena?

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Täällä se kasvaa meillä kassissa, joten jos sen onnistuu siirtämään siitä maahan ehjänä, niin ehtii hyvin! Juhannusvierailu on siis varattu...?

Tommi K
Isyyspakkaus

Oh, no mutta mepä saatetaan ajaa sieltä Kerttusten kautta juhannusviikolla. Mitenkäs Teknisen tuen lomat?

Leppis (Ei varmistettu)

Oi, mäkin kävin pyörähtämässä sukumökillä ja heti iski mökkikesän kaipuu.
Jos hyttysholocaust ei tehoa, kannattaa ruveta nikkarointihommiin http://yle.fi/uutiset/lepakkopontot_ovat_kesan_halvin_saaskiansa/6561516

[G (Ei varmistettu)

Mä niin ostaisin tuon hyttyslaitteen jos vaan olisi sen verran ylimääräistä rahaa, mutta hitsit kun ei ole!! Kehuit sitä (ja todistit toimivuuden) kyllä niin hyvin viime vuonna! Meidän pihassa kun nuo hyttyset viihtyy vähän liiankin hyvin. :/

Tommi K
Isyyspakkaus

Hui. Katsellaan sitten, kun veden lämpötila lähentelee 25:ttä ;)

Piipo79

Ihanan iso patio tuo viimekesäinen aikaansaannoksenne kyllä on! Tuohon on pikkuneidinkin hyvä kiipeillä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Se on. Kutsumme sitä tanssilavaksi :) Sen reunalta on pienen hyvä myös pudota. Pitäisi ne portaat rakentaa...

Kippuralla

keskisuomessa on jäätävää vettä, mutta sitkeästi kaikki kolme lasta sinne menee riemusta kiljuen ja viihtyisi tunteja putkeen :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Voin kuvitella. Sitten ne varmaan tärisevät siellä huulet sinisenä ja väittävät, ettei ole yhtään kylmää :) Minä en ollut koskaan sellainen :D

Rouva ja ruskettunut Eppu porhalsivat muutama tunti sitten ohitseni iltalenkillä Töölönlahdella. Melkein teki mieli mennä moikkaamaan koska lähtökohtaisesti fanitan kaikkia pieniä koiria, mutta onneksi heidän askelluksensa oli omaa puuskutustani huomattavasti nopeampaa :)

Tommi K
Isyyspakkaus

No niinpä porhalsivatkin! On kyllä hassua, miten monet tunnistavat nimenomaan Epun tuolla ulkona :)

Är (Ei varmistettu)

Moi,

Millä aineella tuo terassi on käsitelty? Meillä on upouusi kestopuusta tehty terassi ja itseäni häiritsee sen ruskea sävy ja haluaisin siitä harmaan/mustan.

Tommi K
Isyyspakkaus

Tämä laudoitus tehtiin käsittelemättömästä haapalaudasta ja käsiteltiin molemmin puolin Uula-tuotteen puuöljyllä, joka sävytettiin hiilenmustaksi. Pelkäsimme vähän, tuleeko siitä liian musta, mutta ei tullut. Myös mökin seinät on käsitelty samalla sävyllä, tosin Uula-tuotteen Roslagin mahonki -nimisellä aineella. Myös Tikkurilalta löytyy vastaavia tuotteita, ainakin Valtti kaluste- ja terassiöljy.

Kommentoi