Kesän esivalmistelut

Helteinen viikonloppu tuli kuin tilauksesta, sillä suuntasimme jälleen Järvi-Suomeen tekemään lähestyvän kesäloman esivalmisteluja.

IMG_5595.jpg

Rouva kunnosti yrttipenkkiään anoppilan pihassa. Kuvassa myös Alli-kissa.

IMG_5565.jpg

Ruohosipulit, oreganot ja mintut (alla) näyttivät voivan hyvin. (Mintut… mojitoa… mmm…) Yksivuotisten yrttien ja salaattien taimet ja siemenet pääsivät niiden seuraksi.

Ja Alli-kissahan näkyy tässäkin kuvassa oikealla.

IMG_5567 (1).jpg

IMG_5586.jpg

Viime kesänä mökille rakentamamme terassi oli kunnossa. Routa ei ollut tehnyt vaurioita, ja roskiakin terassilla näytti olevan vähemmän kuin syksyllä mökiltä lähtiessämme. 

IMG_5610.jpg

IMG_5615.jpg

Vain yksi lyhyt lauta oli haljennut talven aikana.

IMG_5604.jpg

IMG_5618.jpg

Aurinkosähköjärjestelmän akut jätettiin latautumaan, ja mikä tärkeintä: hyttys-holocaust käynnistyi jälleen. Buahhahhahhahhaa!

IMG_5621.jpg

Laiturin laittaminen jäi ensi kertaan, mutta muuten alkaa olla valmista kesää varten!

IMG_5608.jpg

Tunsin hetkisen verran jopa halua pulahtaa uimaan. Hmm, jäiden lähdöstä ei ole montaa viikkoa, joten antaa vielä lämmetä. Ehkä sitten juhannuksena.

Kommentit (17)
  1. Moi,

    Millä aineella tuo terassi on käsitelty? Meillä on upouusi kestopuusta tehty terassi ja itseäni häiritsee sen ruskea sävy ja haluaisin siitä harmaan/mustan.

    1. Tämä laudoitus tehtiin käsittelemättömästä haapalaudasta ja käsiteltiin molemmin puolin Uula-tuotteen puuöljyllä, joka sävytettiin hiilenmustaksi. Pelkäsimme vähän, tuleeko siitä liian musta, mutta ei tullut. Myös mökin seinät on käsitelty samalla sävyllä, tosin Uula-tuotteen Roslagin mahonki -nimisellä aineella. Myös Tikkurilalta löytyy vastaavia tuotteita, ainakin Valtti kaluste- ja terassiöljy.

  2. Hui. Katsellaan sitten, kun veden lämpötila lähentelee 25:ttä 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *