Kiitos aurinko, että hellit Taste of Helsinkiä!

Kaupallinen yhteistyö: Taste of Helsinki

En muista, milloin olisin seurannut sääennusteita yhtä huolestuneena kuin viimeisen parin viikon aikana. Taste of Helsinki kärsi viime vuonna sateisista ilmoista, joten tällä kertaa kaikki toivoivat erityisen paljon, että ilmat olisivat suotuisat. Ja niinhän ne ovatkin!

IMG_5724.jpg

Tapahtuman avajaiset pidettiin eilen torstaina, ja tapahtuman perustaja Barry MacNamara toivotti vieraat tervetulleiksi ja ihasteli tietysti säätä! Miten upeaa onkaan, että yhtä hyvää ja jopa vielä eilistä lämpimämpää keliä on luvassa koko viikonlopulle! Odotettavissa on varmasti vilkas festivaaliviikonloppu Kansalaistorin aukiolla. 

IMG_5729.jpg

Tapahtuma järjestetäänkin nyt viimeistä kertaa Töölönlahdella Musiikkitalon kupeessa, sillä kaupungilla on aukiolle ilmeisesti muuta käyttöä jatkossa. Se liittynee Töölönlahden ja sen puistoalueiden rakentamiseen, ja uuden keskustakirjaston työmaa hipookin Taste of Helsingin aitauksia. ToH:in sijainnista ensi vuonna ei ole vielä tietoa.

IMG_5789.jpg

Yleisö alkoi virrata sisään avajaisseremonioiden jälkeen viideltä, jolloin myös ravintolat avautuivat.

IMG_5755.jpg

Olin maistanut monia annoksista jo tapahtuman lehdistötilaisuudessa ja taannoisella ravintolasafarilla. Nyt päätin, että maistan jokaisesta ravintolasta yhden annoksen ja jatkan maistelua sitten uudelleen lauantaina, jolloin tulen paikalle koko perheen kanssa.

Aloitin maistelun Ravintola Tocan Vitello Tonnatosta, joka oli erittäin hyvä alku illalliselleni. Tocan muut annokset maistelinkin jo illallisella hieman aiemmin.

IMG_5750.jpg

Toinen alkupalani oli Pastorin nimikkoannos PULPO CON CAUSA Y HUEVAS DE TRUCHA – Grillattua mustekalaa, perunaterriiniä, kylmäsavustettua kirjolohenmätiä. Aivan törkeän pehmää ja ihana grillin maku. Suositukset tällekin.

IMG_5771.jpg

Valitsin ruokajuomaksi kauniin hennon vaaleanpunaisen Vetere-luomuroseeviinin, joka löytyy Collaboratorion pisteestä. Valinta oli erinomainen!

IMG_5779.jpg

IMG_5793.jpg

Seuraava annokseni oli Passion Makkaraperunat: lammasmakkaraa, veripalttua ja uutta perunaa. Ja mitä siellä lautasella onkaan lisukkeena? PUOLUKKAKASTIKETTA! Hahaa! Maistoimme nimittäin saman annoksen jo ravintolasafarilla, ja kuten kerroin, heitin silloin ravintoloitsijalle idena, että puolukka sopisi annokseen loistavasti. Lainaan itseäni: ”Jos ToH:issa annokseen on ilmestynyt lisukkeeksi puolukkaa, idea oli minun.” Joka tapauksessa tämä annos on niin erinomainen, että voisin syödä sen kolmannenkin kerran ja olen varma, että myös muu perheeni tulee rakastamaan sitä lauantaina.

IMG_5796.jpg

Sitten vuorossa oli Ludun Luomumaissigrits, kylmäsavustettua porkkanaa, karpalomysliä ja tummaa hapankaalikastiketta sekä O Matin Grillattua porsasta, parsaa ja farrotto. Ai mikä grits? Mikä farrotto? Grits on rikotusta maissista tehty puuro, ja farrotto taas kuin risotto mutta tehty farro-viljasta.

Ludun grits-annos lupaili runsaan savuisella tuoksullaan ja ulkonäöllään voimakkaampia makuja, mutta annos olikin mauiltaan yllättävän kepeä. O Matin possuannos taas oli juuri niin maukas kuin miltä näyttääkin ja lihan suutuntuma mukava.

IMG_5829.jpg

Enhän minä aivan yksin näitä kaikkia ruokia maistellut, vaan lyöttäydyin tuttujen bloggaajien ja toimittajien seuraan. Eino, Emmi, Tiia ja Anna olivat hupaisaa seuraa, ja tapahtumassa näkyi monia muitakin tuttuja. 

IMG_5834.jpg

Seuraavat annokset hain Grönin ja Shelterin pisteiltä.

IMG_5841.jpg

IMG_5852.jpg

Grönin kokonaisena grillattu keltasipuli, kananmaksakreemiä, viljaa ja rapeaa kanan nahkaa syötiin lusikalla sipulin kuoren sisältä. Annos kannattaa muuten syödä heti, ettei kananmaksakreemi lämpene liikaa kuumasta sipulista.

Shelterin Metsäsieni-emmervehnäpuuroa, parapähkinäpyreetä ja sienivinegretellä maustettua itusalaattia oli erittän hyvä annos, ja itusalaatti kevensi kivasti vehnäpuuroa.

IMG_5860.jpg

Viimeiset pääruoat hain Noasta ja Savoysta.

IMG_5884.jpg

Tallinnalaisen Noan nimikkoannos ”KILOHAILI & CHIPS” savustettu rapeaksi / suolakurkku / karhunlaukkamajoneesi / ranskalaisia oli tapahtuman kallein (12 mk), ja hinta tuntui hivenen kovalta.

IMG_5894.jpg

Savoyn Grillattua vuohenjuustomoussea, rosmariini-hunajamanteleita ja romesco-kastiketta oli ihanan raikas, rapean salaatin päällä tarjottu annos, joka oli mukavan keveä lopetus pääruoille.

IMG_5897.jpg

Tapahtuman kymmenes ravintola on TuOHi popup, jossa neljä huippukokkia ovat yhdistäneet voimansa ja tarjoavat villiyrttien inspiroimia annoksia. TuOHi:n takana ovat Sasu Laukkonen / Chef & Sommelier, Ossi Paloneva / Egg, Ilkka Isotalo / Ravintola C ja Ragnar Eiríksson / Dill.

Valitsin heidän listaltaan jälkiruoalta kuulostavan annoksen Ternimaito blini, Pihka kermaa ja Hapatettua tattarihunajaa. Annos oli yllättävä ja erikoinen. Pieni lettunen oli suolainen, ja kermassa todella maistui pihka.

IMG_5906.jpg

Tästä hämmentyneenä ajattelin, että haen sittenkin vielä yhden jälkiruoan ja uskaltauduin kokeilemaan, mikä on Noan Vana Tallinn. Se osoittautui kolmeksi Vana Tallinn -liköörillä maustetulla kreemillä täytetyksi pieneksi tuutiksi. Maukkaita kuin mitkä!

IMG_5909.jpg

Tästä jatketaan sitten lauantaina, ja maistamatta on vielä hyvin monta annosta. Aiemmin maistelemistani annoksista suosittelen ehdottomasti myös ainakin Tocan ravioleja, Passion gazpachoa, Savoyn Vorschmackia, Grönin raakakypsennettyä nautaa, Shelterin karitsaa ja Pastorin Tres Leches -jälkiruokaa.

Muutamia herkulta kuulostavia annoksia jätin odottamaan lauantaita, jolloin voimme maistaa niitä yhdessä muun perheen kanssa.

Silloin voisin tehdä lähempää tuttavuutta myös tähän telttaan.

IMG_5927.jpg

IMG_5929.jpg

Ja tiedän yhden tyypin, joka on varmasti aivan innoissaan, kun näkee tämän kärryn.

IMG_5937.jpg

Ja ihastellaanpa vielä kerran ilmaa, kun aurinko paistaa näin pilvettömältä taivaalta! Tätä oli niin toivottu, ja toive toteutui! 

img_5892.jpg

IMG_5934.jpg

 

Taste of Helsinki to 15. – su 18.6.2017 Kansalaistorin Puistossa Helsingissä.

Taste of Helsingin liput ovat myynnissä täällä, ja kaikkien ravintoloiden menut löydät täältä.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.