Kiitos leikkipuistoista

Isyyspakkaus

No nytkö ne ilmat sitten muuttuivat kylmemmiksi ja märemmiksi? Juuri kun löysimme leikkipuisto Linjan. Tiesin toki sen olemassaolosta jo aiemmin, mutta vasta nyt pieni alkaa olla sen ikäinen, että puistoissa on jotain järkeä käydä.

Uutena vanhempana tulee eteen paljon asioita, joiden olemassaolosta ei ole ollut aiemmin minkäänlaista käsitystä. Yksi niistä oli leikkipuistotoiminta. Ihanko oikeasti meidän käytössämme on tämä puisto uima-altaineen, maksuton ruokailu joka arkipäivä koko kesän ajan ja vielä ohjattua toimintaa kuten askartelua ja musiikkituokioita?

Huomenna 24.7. Linjan puistossa järjestetään näemmä vauvojen värikylpy.

Leikkipuistotoimintaa on toki muuallakin kaupungissa, ja monissa puistoissa - myös muissa kuin leikkipuistoissa - on lukollisia lelulaatikoita, joihin voi teettää avaimen. Kätevää, ettei hiekkaleluja tarvitse hankkia itselle eikä varsinkaan säilytellä hiekkaisia leluja kotona.

Kokeilimme viime viikolla ensimmäistä kertaa myös puistoruokailua. Tyttö tuttuun tapaansa maistoi kyllä mielellään ruokaa mutta päätti aika pian, että kalakeitto ja kasvissosekeitto eivät ole sopivaa ruokaa pienelle tytölle.

Hiekkalaatikko, keinut ja liukumäki olivat huippuja, ja kun tyttö kerran pääsi uima-altaaseen, hän tepasteli päättäväisesti sormi ojossa sitä kohti myös seuraavana päivänä.

Hei, onkos tuo se Baby Brasiliano?

Aurinkoisempia kelejä odotellessa: kiitokset Helsingin kaupungille verovarojen oikeasta kohdentamisesta!

Kommentit

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Toi leikkipuistotoiminta isommissa kaupungeissa (tai ainakin Helsingissä, en oo niin perehtynyt muiden kaupunkien kuin sen ja omani) on aivan mieletöntä! Täällä voi vain haaveilla. Vissiin joinain kesinä on ollut jotain toimintaa keskustassa, mutta ymmärtääkseni ei enää. Harmi juttu. Helsingissä tutustuin itse leikkipuistotoimintaan hoitaessani kummipoikaani parin viikon ajan. Nauttikaa, kesää on vielä jäljellä!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Eilenhän manasin selvästi auringon esiin, ja tuli jopa kuuma, kun lähdin liikenteeseen pitkälahkeisilla housuilla. Tänään olikin sitten taas viileämpää.

En tiedä muiden kaupunkien leikkipuistotoiminnasta, mutta puistoruokailu on ilmeisesti aika ainutlaatuista.

Piipo79

Jee! Baby Brasiliano oli tänään Sepän puistossa ja kasteli kenkänsä vesileikeissä!

Tommi K
Isyyspakkaus

Onko sielläkin jokin kahluuallas?

Piipo79

Ei, mutta kalanongintavälineet altaineen riitti kenkien kastumiseen

[G (Ei varmistettu) http://odotanblog.blogspot.fi

Vau, tuollainenhan olisi ihan unelma! Mutta tosiaan, ei näissä pienemmissä kaupungeissa noin laadukasta toimintaa ole... Harmi juttu. Ohjattua toimintaa on tietyillä leikkikentillä pari kertaa viikossa, mutta sitäkin vain kesäkuussa.

Tommi K
Isyyspakkaus

Juu, ei tämä Helsinki niin paha paikka ole lapsille ja lapsiperheille kuin monet uskovat. Omaa pihaa ei kannata haluta, mutta eipä sellaista ole monissa muissakaan kaupungeissa asuvilla lapsilla.

Helsinkirules (Ei varmistettu)

Olen tästä täysin samaa mieltä! On ilo maksaa veroäyrinsä Helsinkiin, kun ne kohdennetaan esim. leikkipuistojen toimintaan ja siellä kesäruokailuun. Mukavia leikkipuistohetkiä ja terkkuja vaimolle.;)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Keneltä?

Kommentoi